Сьогодні прості червонокачанні голубці з м'ясом і овочами: без глютену, з низьким вмістом вуглеводів і дійсно смачно. Вони ідеально підходять для обіду, вечері і їжі на виніс, тому що вони також смачні холодними.
Зріжте листя з капусти для голубців. Це можна зробити як мінімум двома способами: якщо листя пухкі, зріжте їх з качана і недовго варіть окремо або спочатку злегка відваріть весь качан, щоб листя стали м'якими, а потім зніміть їх. З кожного листочка зріжте потовщену частину. Ці відрізані частини не викидайте, вони все одно знадобляться, а листя відкладіть поки в сторону.
Моркву очистіть, і натріть на крупній тертці. Цибулю наріжте дрібними кубиками або натріть на тертці. Підготуйте пасту песто. Покладіть м'ясний фарш в миску, додайте яйце, заздалегідь відварений рис з цвітною капустою (сира цвітна капуста, розділена на суцвіття і натерта на дрібній тертці).
Додайте в миску моркву і цибулю, а потім приправте все домашнім песто. Потім приправте масу додатково сіллю і чорним меленим перцем (за смаком). Ретельно перемішайте начинку, рівномірно розподіляючи інгредієнти і спеції. Овочі можна спочатку протушкувати в невеликій кількості масла або води, випарити, заправити за смаком і охолодити, а потім додавати до м'яса.
Потім з підготовленої начинки сформуйте довгасті тефтелі, укладіть їх на лист капусти, загортаючи в голубці. Далі щільно укладіть їх поруч один з одним в каструлю, де будете їх тушкувати.
Налийте в каструлю трохи води, посипте сіллю, накрийте кришкою, доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і готуйте під кришкою на слабкому вогні близько 30 хвилин. Приблизно в середині приготування переверніть голубці, щоб вони рівномірно приготувалися з усіх боків.
Коли голубці будуть готові, дістаньте з каструлі (бажано щипцями) і злийте зайву воду. Викладіть голубці з червоної капусти на тарілку і подавайте гарячими з улюбленими гарнірами - наприклад, з часниковим, тартаром, грибним або кроповим соусом. Або з невеликою кількістю песто з базиліка. Ви, звичайно, можете подавати їх з класичними гарнірами, такими як картопля, крупа, рис або з тушкованими овочами. Варто знати, що голубці також дуже гарні на смак, коли їх подають холодними, і відмінно підходять в якості закуски на винос.
Випадкові рецепти