Сьогодні ми пропонуємо чудові голубці як у мами. Замість традиційного рису ми використовували перлову крупу, завдяки якій страва буде незвичніше.
Виріжте в капусті качан. Покладіть овоч в каструлю з окропом. Надішліть на вогонь і варіть близько 4 хвилин. Дістаньте капусту з каструлі і зніміть ті листочки, які легко відриваються.
Знову опустіть капусту в воду і повторіть дію, поки не буде відокремлено все листя. Зріжте тверду білу частину з листя.
Очистіть гриби печериці та розріжте їх на четвертинки. Очистіть від лушпиння цибулю-шалот і наріжте його дрібними кубиками. Далі очистіть від лушпиння, а потім наріжте дрібними шматочками або видавіть через чеснокодавку зубчики часнику.
На сковороді розчиніть столову ложку вершкового масла і влийте досить багато рапсового масла. Засипте в сковороду і обсмажте гриби, постійно помішуючи, близько 5 хвилин. Додайте до них нарізану кубиками цибулю-шалот і пресований часник.
Обсмажте все трохи, постійно помішуючи, і додайте в сковороду нарізаний соломкою чорнослив. Приправте вміст сковороди майораном, свіжим кропом і чорним меленим перцем.
Ретельно промийте перлову крупу - поки не витече чиста вода. Крупу опустіть в киплячу воду (з маслом + сіллю) і варіть близько 15 хвилин. Після приготування залиште крупу на вимкненому газі, щоб вона втягнула всю воду. Перекладіть крупу в глибоку миску. Викладіть вміст сковороди в миску з крупою. Ретельно перемішайте все до об'єднання інгредієнтів.
Змастіть форму для запікання невеликою кількістю оливкового або рослинного масла. По черзі укладіть начинку в кожен капустяний листок, щоб голубца без проблем можна було загорнути.
Викладіть у форму для випічки загорнуті голубці. Залийте бульйон, відправте форму в духовку і запікайте голубці приблизно 30-40 хвилин при 180 градусах.
У каструлю налийте оливкову олію. Додайте томатну м'якоть. Приправте сіллю і перцем. Коли соус закипить, додайте подрібнений свіжий базилік і мед. Полийте готові голубці томатним соусом. Можна посипати пармезаном і прикрасити кропом.
Випадкові рецепти