Укр
Рус
Голубці Другі страви Українська кухня

Голубці в томатному соусі

( 4.8333 4 56 6 оцінок)

630 - переглядів
65 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Голубці в томатному соусі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Приготуйте неймовірно ніжні і смачні голубці за нашим рецептом. Начинка виходить соковитою і ситною, а томатний соус робить готову страву ще більш запашною.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Голубці в томатному соусі" (на 100 грам)

  • Білки4.6 гр.
  • Жири5.3 гр.
  • Вуглеводи7.8 гр.
  • Калорії104 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Приготуйте велику каструлю, в якій вільно поміститься капуста. Покладіть в неї качан і залийте водою. Поставте ємність на плиту на середній або сильний вогонь. Після закипання варіть протягом 8 хвилин.

Крок - 1
02

Акуратно відокремте листя від качана. Намагайтеся, щоб вони зберегли свою цілісність. Викладіть їх на велике блюдо і остудіть.

Крок - 2
03

Рис відваріть в підсоленій воді до напівготовності. Можна використовувати як круглий так і довгий рис. Найкраще для приготування голубців підходить не сильно жирний свинячий фарш. Можна використовувати комбінацію свинини з яловичиною.

Крок - 3
04

У глибокій мисці змішайте фарш і відварений рис. Додайте соєвий соус і чорний мелений перець.

Крок - 4
05

З гілочок чебрецю акуратно відокремте листочки і киньте їх в фарш. Ретельно перемішайте суміш до однорідного стану.

Крок - 5
06

Викладіть капустяне листя на робочу дошку і зріжте потовщення в місці кріплення листа до качана. В основу листа покладіть фарш і загорніть як конверт, загинаючи краї. Таким же чином загорніть інші голубці.

Крок - 6
07

Приготуйте томатний соус. Поставте сковороду на середній вогонь і налийте оливкове або рослинне масло. Додайте вершкове масло і чебрець. У розігріту жаровню викладіть голубці і обсмажте з усіх боків протягом 1,5-2 хвилин.

Крок - 7
08

Налийте в сковороду бульйон, накрийте кришкою і тушкуйте протягом 45-60 хвилин на невеликому вогні. Додайте томатну пасту, сметану і сіль. Перемішайте соус і посипте страву листочками орегано.

Крок - 8
09

Готові голубці подавайте в гарячому вигляді, прикрасивши свіжою зеленню і за бажанням поливши оливковою олією. Смачного!

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Юшка з товстолобика - покроковий рецепт, фото 1 Юшка з товстолобика 65 5 3 з 5 - детальніше -
Гречка по-купецькому - покроковий рецепт, фото 1 Гречка по-купецькому 40 4 3 з 5 - детальніше -
Швидка мусака - покроковий рецепт, фото 1 Швидка мусака 50 3 3 з 5 - детальніше -
Крем-суп з селери - покроковий рецепт, фото 1 Крем-суп з селери 55 3 3 з 5 - детальніше -