Хочемо поділитися з вами ситним рецептом фаршированих голубців в духовці в томатному соусі, який напевно сподобається всім вашим рідним. Спробуйте створити цю чудову страву.
У великій каструлі з киплячою підсоленою водою відваріть білокачанну капусту, часто перевертаючи, до готовності, від 15 до 20 хвилин. Злийте воду і щипцями або руками акуратно відокремте листя від качана. Виріжте товсті ребра в найбільших листках і відкладіть їх в бік, щоб трохи позбавити від води. Досить крупно наріжте капусту, що залишилася і помістіть в квадратну форму для випічки.
У глибокій сковорідці розігрійте рослинне масло на середньому вогні. Засипте в сковорідку попередньо очищену від лушпиння і нарізау дрібними кубиками цибулю і готуйте до м'якості, близько 5 хвилин.
Додайте очищений від лушпиння та дрібно нарізаний або видавлений через чеснокодавку часник і, перемішавши, продовжуйте обсмажувати, до ароматного стану, близько хвилини. Перекладіть половину цибулевої суміші у велику миску.
А в сковорідку до залишеною цибулевою масою додайте подрібнені в пасту помідори (можна використовувати томатний соус), цукор і яблучний оцет, приправте сіллю і чорним меленим перцем і доведіть суміш до кипіння.
Зменшіть вогонь і варіть 10 хвилин. Викладіть частину підготовленого томатного соусу поверх подрібненої капусти в форму для випічки.
У миску з цибулевою сумішшю додайте заздалегідь приварений до напівготовності рис, яловичий фарш, куряче яйце і приправте все сіллю і перцем. Потім руками або ложкою добре перемішайте все і розділіть утворену суміш на порції (кількість голубців).
Далі укладіть раніше підготовлене капустяне листя на робочу поверхню, перекриваючи менші листя, щоб сформувати один більший, при необхідності.
Помістіть частину м'ясної начинки в центрі кожного аркуша. Складіть нижню половину капусти поверх начинки, потім складіть всі сторони і щільно скрутіть. Перекладіть утвориені капустяні рулетики, шовною стороною вниз, в форму для випічки на раніше покладену капусту з соусом.
Зверху полийте соус, що залишився, накрийте ємність з вмістом фольгою, відправте в попередньо розігріту духовку до 180 градусів і запікайте близько 40 хвилин. Видаліть фольгу і запікайте ще, поки соус не утворить легку кірочку, близько 10 хвилин.
Готові голубці в духовці в томатному соусі викладіть на тарілку і гарячими подавайте до обіднього столу, приправивши за бажанням сметаною.
Випадкові рецепти