Укр
Рус
Голубці Другі страви Українська кухня

Голубці в духовці в томатному соусі

( 4.7500 4 54 4 оцінки)
603 - переглядів
95 хвилинпорцій - 4складність - 4 з 5
Голубці в духовці в томатному соусі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Хочемо поділитися з вами ситним рецептом фаршированих голубців в духовці в томатному соусі, який напевно сподобається всім вашим рідним. Спробуйте створити цю чудову страву.

Інгредієнти

  • Яйце 1 шт.
  • Фарш яловичий 600 г.
  • Рис 180 г.
  • Оцет яблучний 1 ст.л
  • Цукор 1 ст.л
  • Помідор 2 скл.
  • Часник 2 зуб.
  • Цибуля 1 шт.
  • Масло рослинне 1 ст.л
  • Капуста 1 шт.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У великій каструлі з киплячою підсоленою водою відваріть білокачанну капусту, часто перевертаючи, до готовності, від 15 до 20 хвилин. Злийте воду і щипцями або руками акуратно відокремте листя від качана. Виріжте товсті ребра в найбільших листках і відкладіть їх в бік, щоб трохи позбавити від води. Досить крупно наріжте капусту, що залишилася і помістіть в квадратну форму для випічки.

Крок - 1
02

У глибокій сковорідці розігрійте рослинне масло на середньому вогні. Засипте в сковорідку попередньо очищену від лушпиння і нарізау дрібними кубиками цибулю і готуйте до м'якості, близько 5 хвилин.

Крок - 2
03

Додайте очищений від лушпиння та дрібно нарізаний або видавлений через чеснокодавку часник і, перемішавши, продовжуйте обсмажувати, до ароматного стану, близько хвилини. Перекладіть половину цибулевої суміші у велику миску.

Крок - 3
04

А в сковорідку до залишеною цибулевою масою додайте подрібнені в пасту помідори (можна використовувати томатний соус), цукор і яблучний оцет, приправте сіллю і чорним меленим перцем і доведіть суміш до кипіння.

Крок - 4
05

Зменшіть вогонь і варіть 10 хвилин. Викладіть частину підготовленого томатного соусу поверх подрібненої капусти в форму для випічки.

Крок - 5
06

У миску з цибулевою сумішшю додайте заздалегідь приварений до напівготовності рис, яловичий фарш, куряче яйце і приправте все сіллю і перцем. Потім руками або ложкою добре перемішайте все і розділіть утворену суміш на порції (кількість голубців).

Крок - 6
07

Далі укладіть раніше підготовлене капустяне листя на робочу поверхню, перекриваючи менші листя, щоб сформувати один більший, при необхідності.

Крок - 7
08

Помістіть частину м'ясної начинки в центрі кожного аркуша. Складіть нижню половину капусти поверх начинки, потім складіть всі сторони і щільно скрутіть. Перекладіть утвориені капустяні рулетики, шовною стороною вниз, в форму для випічки на раніше покладену капусту з соусом.

Крок - 8
09

Зверху полийте соус, що залишився, накрийте ємність з вмістом фольгою, відправте в попередньо розігріту духовку до 180 градусів і запікайте близько 40 хвилин. Видаліть фольгу і запікайте ще, поки соус не утворить легку кірочку, близько 10 хвилин.

Крок - 9
10

Готові голубці в духовці в томатному соусі викладіть на тарілку і гарячими подавайте до обіднього столу, приправивши за бажанням сметаною.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Рисовая каша - покроковий рецепт, фото 1 Рисовая каша 30 4 2 з 5 - детальніше -
Сабайон шоколадный - покроковий рецепт, фото 1 Сабайон шоколадный 60 2 3 з 5 - детальніше -
Глазурь сахарная - покроковий рецепт, фото 1 Глазурь сахарная 35 1 3 з 5 - детальніше -