Укр
Рус
Голубці Другі страви Українська кухня

Голубці в духовці в томатному соусі

( 4.7500 4 54 4 оцінки)

1022 - переглядів
95 хвилин порцій - 4 складність - 4 з 5
Голубці в духовці в томатному соусі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Хочемо поділитися з вами ситним рецептом фаршированих голубців в духовці в томатному соусі, який напевно сподобається всім вашим рідним. Спробуйте створити цю чудову страву.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Голубці в духовці в томатному соусі" (на 100 грам)

  • Білки6.3 гр.
  • Жири7 гр.
  • Вуглеводи10.6 гр.
  • Калорії135 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У великій каструлі з киплячою підсоленою водою відваріть білокачанну капусту, часто перевертаючи, до готовності, від 15 до 20 хвилин. Злийте воду і щипцями або руками акуратно відокремте листя від качана. Виріжте товсті ребра в найбільших листках і відкладіть їх в бік, щоб трохи позбавити від води. Досить крупно наріжте капусту, що залишилася і помістіть в квадратну форму для випічки.

Крок - 1
02

У глибокій сковорідці розігрійте рослинне масло на середньому вогні. Засипте в сковорідку попередньо очищену від лушпиння і нарізау дрібними кубиками цибулю і готуйте до м'якості, близько 5 хвилин.

Крок - 2
03

Додайте очищений від лушпиння та дрібно нарізаний або видавлений через чеснокодавку часник і, перемішавши, продовжуйте обсмажувати, до ароматного стану, близько хвилини. Перекладіть половину цибулевої суміші у велику миску.

Крок - 3
04

А в сковорідку до залишеною цибулевою масою додайте подрібнені в пасту помідори (можна використовувати томатний соус), цукор і яблучний оцет, приправте сіллю і чорним меленим перцем і доведіть суміш до кипіння.

Крок - 4
05

Зменшіть вогонь і варіть 10 хвилин. Викладіть частину підготовленого томатного соусу поверх подрібненої капусти в форму для випічки.

Крок - 5
06

У миску з цибулевою сумішшю додайте заздалегідь приварений до напівготовності рис, яловичий фарш, куряче яйце і приправте все сіллю і перцем. Потім руками або ложкою добре перемішайте все і розділіть утворену суміш на порції (кількість голубців).

Крок - 6
07

Далі укладіть раніше підготовлене капустяне листя на робочу поверхню, перекриваючи менші листя, щоб сформувати один більший, при необхідності.

Крок - 7
08

Помістіть частину м'ясної начинки в центрі кожного аркуша. Складіть нижню половину капусти поверх начинки, потім складіть всі сторони і щільно скрутіть. Перекладіть утвориені капустяні рулетики, шовною стороною вниз, в форму для випічки на раніше покладену капусту з соусом.

Крок - 8
09

Зверху полийте соус, що залишився, накрийте ємність з вмістом фольгою, відправте в попередньо розігріту духовку до 180 градусів і запікайте близько 40 хвилин. Видаліть фольгу і запікайте ще, поки соус не утворить легку кірочку, близько 10 хвилин.

Крок - 9
10

Готові голубці в духовці в томатному соусі викладіть на тарілку і гарячими подавайте до обіднього столу, приправивши за бажанням сметаною.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Грецький салат - покроковий рецепт, фото 1 Грецький салат 20 4 2 з 5 - детальніше -
Плов в мультиварці з бараниною - покроковий рецепт, фото 1 Плов в мультиварці з бараниною 75 6 3 з 5 - детальніше -
Хворост на сметані - покроковий рецепт, фото 1 Хворост на сметані 45 4 2 з 5 - детальніше -