Ви напевно мали можливість спробувати долму або почути про цю типову страву, що не пропадає ні на одній важливій вечірці. Ці голубці також можна зробити з виноградного листя.
Почніть з дрібного нарізування попередньо очищеної від лушпиння цибулі. Потім змішайте половину рослинного масла з половиною оливкового масла у великій каструлі. Засипте в каструлю подрібнену цибулю і обсмажте її, помішуючи, кілька хвилин.
Додайте в каструлю до цибулі попередньо натерті на крупній тертці помідори. Перемішайте і протоміть близько 3 хвилин.
Вимийте рис і чорну смородину, дрібно наріжте петрушку і додайте все це в каструлю. Через хвилину додайте в каструлю суху м'яту і сіль. Додайте трохи окропу в каструлю до решти продуктів, перемішайте і кип'ятіть суміш протягом однієї хвилини. Вимкніть плиту, накрийте каструлю з вмістом кришкою і залиште настоюватися.
Вимийте трохи мариноване (не обов'язково) виноградне листя, щоб прибрати зайву солоність. (Якщо у вас виноградні листя не мариновані, просто вимийте їх і відваріть в солоній воді).
Коли рисова суміш досить настоїться, можете приступати до формування голубців (долми). Ретельно візьміть кожен лист, виберіть маленькі гілочки і помістіть трохи рисової суміші в середину, почніть загортати по одному.
Відкладіть великі і товсті листи і накрийте ними ємність, в якій будете томити долму. Так що голубці не будуть торкатися дна ємності або стінок. Це запобіжить їх розкриття під час приготування.
Тепер покладіть голубці в каструлю. Покладіть зверху кілька скибочок лимона і накрийте їх великими товстими виноградним листям. Готуйте 30 хвилин на слабкому вогні.
Коли все буде готово, зніміть верх, що покриває великі листя, і полийте все навколо оливковою олією. Цей процес зробить їх більш блискучими і додасть їм додатковий аромат оливкової олії. Подавайте голубці (долму) з виноградного листя, коли охолонуть, при бажанні налийте сік лимона під час подачі. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти