Укр
Рус
Долма Другі страви Азіатська кухня

Голубці у виноградному листі (долма)

( 4.8750 4 58 8 оцінок)

630 - переглядів
65 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Голубці у виноградному листі (долма) - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Азіатська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Ви напевно мали можливість спробувати долму або почути про цю типову страву, що не пропадає ні на одній важливій вечірці. Ці голубці також можна зробити з виноградного листя.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Голубці у виноградному листі (долма)" (на 100 грам)

  • Білки3.2 гр.
  • Жири13.4 гр.
  • Вуглеводи26.2 гр.
  • Калорії249 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Почніть з дрібного нарізування попередньо очищеної від лушпиння цибулі. Потім змішайте половину рослинного масла з половиною оливкового масла у великій каструлі. Засипте в каструлю подрібнену цибулю і обсмажте її, помішуючи, кілька хвилин.

Крок - 1
02

Додайте в каструлю до цибулі попередньо натерті на крупній тертці помідори. Перемішайте і протоміть близько 3 хвилин.

Крок - 2
03

Вимийте рис і чорну смородину, дрібно наріжте петрушку і додайте все це в каструлю. Через хвилину додайте в каструлю суху м'яту і сіль. Додайте трохи окропу в каструлю до решти продуктів, перемішайте і кип'ятіть суміш протягом однієї хвилини. Вимкніть плиту, накрийте каструлю з вмістом кришкою і залиште настоюватися.

Крок - 3
04

Вимийте трохи мариноване (не обов'язково) виноградне листя, щоб прибрати зайву солоність. (Якщо у вас виноградні листя не мариновані, просто вимийте їх і відваріть в солоній воді).

Крок - 4
05

Коли рисова суміш досить настоїться, можете приступати до формування голубців (долми). Ретельно візьміть кожен лист, виберіть маленькі гілочки і помістіть трохи рисової суміші в середину, почніть загортати по одному.

Крок - 5
06

Відкладіть великі і товсті листи і накрийте ними ємність, в якій будете томити долму. Так що голубці не будуть торкатися дна ємності або стінок. Це запобіжить їх розкриття під час приготування.

Крок - 6
07

Тепер покладіть голубці в каструлю. Покладіть зверху кілька скибочок лимона і накрийте їх великими товстими виноградним листям. Готуйте 30 хвилин на слабкому вогні.

Крок - 7
08

Коли все буде готово, зніміть верх, що покриває великі листя, і полийте все навколо оливковою олією. Цей процес зробить їх більш блискучими і додасть їм додатковий аромат оливкової олії. Подавайте голубці (долму) з виноградного листя, коли охолонуть, при бажанні налийте сік лимона під час подачі. Смачного!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Домашній курячий суп - покроковий рецепт, фото 1 Домашній курячий суп 60 8 3 з 5 - детальніше -
Паштет з печінки - покроковий рецепт, фото 1 Паштет з печінки 45 4 3 з 5 - детальніше -
Мімоза - покроковий рецепт, фото 1 Мімоза 35 4 3 з 5 - детальніше -
Легкий салат з грушею - покроковий рецепт, фото 1 Легкий салат з грушею 20 2 1 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти