Цілком виправдано можна вважати, що мало хто не знає про таку східно - європейську страву, як голубці. Напевно, немає людей, які б хоч раз в житті не пробували голубці. Це, на перший погляд нехитра, але дуже ситна і поживна страва, яка представляє собою начинку з вареного рису або гречки з м’ясним фаршем, загорнуту в листя капусти. Приготувати голубці - не зовсім проста задача, виконання якої вимагає вашого часу і досить клопітка. Але ми пропонуємо вашій увазі рецепт простих голубців, які стануть під силу навіть самим недосвідченим господаркам. Існує безліч варіантів використання для голубців самих різних видів як начинки, так і капусти, що визначає величезну кількість аналогів голубців по всьому світу. Але ми все ж постараємося дотримуватися більш традиційного для нашої кухні рецепта і використовуємо звичайну білокачанну капусту.
Заваріть рис невеликою кількістю гарячої води і дайте йому постояти так, щоб він був наполовину готовий. Підготуйте листя капусти. Для цього, обережно видаліть ніжку з капустини ножем. Помістіть качан капусти в гарячу воду і дайте їй збліднути і пропаритися, поки листя не відокремляться. Залиште листя або протріть їх насухо.
Приготуйте начинку. Очистіть від лушпиння і дрібно наріжте цибулю. Очистіть від шкірки і натріть на крупній тертці моркву. Обсмажте подрібнену цибулю і моркву на сковороді в рослинному або оливковому маслі.
Злийте рис і перекладіть його в миску з м’ясним фаршем, розбитим курячим яйцем, смородиною, гірчицею, спеціями і раніше підготовленою цибулево - морквяною сумішшю. Добре перемішайте всі інгредієнти, до їх об’єднання.
Тепер акуратно відріжте гострим ножем тверде стебло від охолодженого листя капусти і покладіть трохи раніше приготовленої м’ясної начинки на лист. Складіть боки капустяного листа і поверніть його в рулет. Покладіть утворені голубці у велику каструлю.
Тим часом займіться приготуванням соусу. Помістіть в миску консервовані помідори (можна використовувати просто томатний соус) і обсмажену натерту моркву, залийте бульйон, високої жирності вершки, засипте паприку, сіль і чорний мелений перець і перебийте все блендером.
Потім додайте в каструлю з голубцями лавровий лист і полийте все підготовленим соусом. Надішліть каструлю в попередньо розігріту духовку до 180 градусів і запікайте протягом 2 годин.
Що залишилася капусту наріжте дрібними смужками. Розігрійте рослинне масло на сковороді і додайте в неї цукор і подрібнену зелень. Обсмажуйте капусту, помішуючи, потім додайте в неї борошно.
Потім залийте капусту бульйоном і білим винним оцтом і приправте сіллю, чорним меленим перцем і кмином. Накрийте кришку на сковороду і дайте капусті готуватися на повільному вогні близько 35-40 хвилин. У вас ще вийде відмінна овочева страва. Подавайте прості голубці з тушкованою капустою з невеликою кількістю сметани.
Випадкові рецепти