Укр
Рус
Голубці Другі страви Українська кухня

Голубци прості

( 4.9032 4 531 31 оцінка)

2848 - переглядів
75 хвилин порцій - 6 складність - 4 з 5
Голубци прості - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Цілком виправдано можна вважати, що мало хто не знає про таку східно - європейську страву, як голубці. Напевно, немає людей, які б хоч раз в житті не пробували голубці. Це, на перший погляд нехитра, але дуже ситна і поживна страва, яка представляє собою начинку з вареного рису або гречки з м'ясним фаршем, загорнуту в листя капусти. Приготувати голубці - не зовсім проста задача, виконання якої вимагає вашого часу і досить клопітка. Але ми пропонуємо вашій увазі рецепт простих голубців, які стануть під силу навіть самим недосвідченим господаркам. Існує безліч варіантів використання для голубців самих різних видів як начинки, так і капусти, що визначає величезну кількість аналогів голубців по всьому світу. Але ми все ж постараємося дотримуватися більш традиційного для нашої кухні рецепта і використовуємо звичайну білокачанну капусту.  

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Голубци прості" (на 100 грам)

  • Білки4.3 гр.
  • Жири6 гр.
  • Вуглеводи7.9 гр.
  • Калорії109 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Заваріть рис невеликою кількістю гарячої води і дайте йому постояти так, щоб він був наполовину готовий. Підготуйте листя капусти. Для цього, обережно видаліть ніжку з капустини ножем. Помістіть качан капусти в гарячу воду і дайте їй збліднути і пропаритися, поки листя не відокремляться. Залиште листя або протріть їх насухо.

Крок - 1
02

Приготуйте начинку. Очистіть від лушпиння і дрібно наріжте цибулю. Очистіть від шкірки і натріть на крупній тертці моркву. Обсмажте подрібнену цибулю і моркву на сковороді в рослинному або оливковому маслі.

Крок - 2
03

Злийте рис і перекладіть його в миску з м'ясним фаршем, розбитим курячим яйцем, смородиною, гірчицею, спеціями і раніше підготовленою цибулево - морквяною сумішшю. Добре перемішайте всі інгредієнти, до їх об'єднання.

Крок - 3
04

Тепер акуратно відріжте гострим ножем тверде стебло від охолодженого листя капусти і покладіть трохи раніше приготовленої м'ясної начинки на лист. Складіть боки капустяного листа і поверніть його в рулет. Покладіть утворені голубці у велику каструлю.

Крок - 4
05

Тим часом займіться приготуванням соусу. Помістіть в миску консервовані помідори (можна використовувати просто томатний соус) і обсмажену натерту моркву, залийте бульйон, високої жирності вершки, засипте паприку, сіль і чорний мелений перець і перебийте все блендером.

Крок - 5
06

Потім додайте в каструлю з голубцями лавровий лист і полийте все підготовленим соусом. Надішліть каструлю в попередньо розігріту духовку до 180 градусів і запікайте протягом 2 годин.

Крок - 6
07

Що залишилася капусту наріжте дрібними смужками. Розігрійте рослинне масло на сковороді і додайте в неї цукор і подрібнену зелень. Обсмажуйте капусту, помішуючи, потім додайте в неї борошно.

Крок - 7
08

Потім залийте капусту бульйоном і білим винним оцтом і приправте сіллю, чорним меленим перцем і кмином. Накрийте кришку на сковороду і дайте капусті готуватися на повільному вогні близько 35-40 хвилин. У вас ще вийде відмінна овочева страва. Подавайте прості голубці з тушкованою капустою з невеликою кількістю сметани.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти