Укр
Рус
Гливи Другі страви Грузинська кухня

Гливи

( 4.7500 4 54 4 оцінки)

1367 - переглядів
45 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Гливи - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Грузинська кухня

Рецепти до свят: День народження

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Сьогодні гливи в томатах. Це відмінні гриби! Вони мають прекрасний смак в супах, салатах, шашликах і гарячих стравах. Наші улюблені смажені гливи на вершковому маслі, з сіллю, перцем і петрушкою. Тушковані в помідорах - просто, смачно, відмінно, наприклад, для хліба.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Гливи" (на 100 грам)

  • Білки1.9 гр.
  • Жири3.1 гр.
  • Вуглеводи8.6 гр.
  • Калорії72 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Наріжте гливи на смужки, помістіть їх в миску. Далі посипте гриби борошном і акуратно перемішайте руками.

Крок - 1
02

Далі очистіть від лушпиння цибулю. Викладіть її на обробну дошку і наріжте тонкими півкільцями.

Крок - 2
03

Розігрійте глибоку сковороду з освітленим рослинним маслом (або використовуйте вершкове). Смажте цибулю, додавши очищений від лушпиння та дрібно нарізаний або вичавлений часник через чеснокодавку, час від часу помішуючи, поки вони не стануть м'якими. При необхідності можна налити невелику кількість води і не додавати масло.

Крок - 3
04

Обсмажену цибулю з часником перекладіть на тарілку, розігрійте другу порцію вершкового масла на сковороді і засипте в неї гливи. Обсмажуйте, часто змішуючи, щоб мука не прилипала до сковороди (вона трохи прилипне, це нормально). Смажте трохи, поки борошно не втратить свою вогкість, потім додайте в сковорідку раніше прожарену цибулю.

Крок - 4
05

Приправте все сіллю, чорним меленим перцем і орегано, потім перемішайте і смажте близько 10 хвилин. Додайте подрібнені помідори, змішайте і томіть вміст сковороди близько 5 хвилин. Всього близько 15 хвилин на вогні. Помідори можна додавати трохи раніше - це трохи залежить від сковороди - якщо борошно сильно прилипає до дна, ви можете додати помідори швидше і тушкувати гриби гливи довше (наприклад, 5 хвилин в цибулі і 10 хвилин в помідорах), щоб не спалити їх.

Крок - 5
06

Тим часом помийте під проточною водою петрушку і дрібно її наріжте. Нарешті, ще раз приправте за смаком - сіль, чорний мелений перець і орегано. Не шкодуйте спеції. Ви можете підкислити свіжовичавленим лимонним соком або оцтом. Додайте петрушку (залиште трохи посипати перед подачею на стіл), змішайте все і готово.

Крок - 6
07

Готові гливи подавайте гарячими зі свіжим хлібом (хліб з цільного зерна, житній хліб, багет, чіабатта і т. д.) Або, наприклад, з рисом. Такі гливи також мають холодний смак - наприклад, подати на сендвічі. Проста і швидка страва. Смачно і досить поживно.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Класичний олів’є з ковбасою - покроковий рецепт, фото 1 Класичний олів’є з ковбасою 45 4 2 з 5 - детальніше -
Долма класичний рецепт - покроковий рецепт, фото 1 Долма класичний рецепт 120 6 3 з 5 - детальніше -
Натуральні цукерки Рафаелло - покроковий рецепт, фото 1 Натуральні цукерки Рафаелло 45 2 3 з 5 - детальніше -
Шашлик з форелі - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик з форелі 35 3 2 з 5 - детальніше -