Глінтвейн класичний - смачний і корисний пряний напій, який зігріває холодними зимовими вечорами і допомагає боротися із застудою. Традиційно глінтвейн готують на Різдво, але можна зробити його в будь-який інший день, щоб зігрітися і підняти настрій. У цьому рецепті ми будемо готувати класичний англійський глінтвейн некласичним способом - в повільноварці.
Глінтвейн класичний традиційно готується в каструлі, але ми пропонуємо зробити його в повільноварці або в мультиварці (на режимі «Глінтвейн», «Томління» або «Варіння»). Це простіше і зручніше, так як досить завантажити інгредієнти в каструлю пристрою і включити програму. Все інше кухонний девайс зробить за вас. А ви зможете зайнятися своїми справами. У каструлю Повільноварки (або мультиварки) влийте червоне вино, бажано сухе (у нас каберне).
Туди ж відправте яблучний сидр. Постарайтеся придбати якісний напій, інакше смак глінтвейну може бути безнадійно зіпсований.
Додайте до вина і сидру журавлинний сік. Всипте в загальну масу цукор і прянощі (цільні палички кориці, зірочки бадьяна і гвоздики).
Апельсини вимийте і висушіть. Зніміть з вимитих плодів цедру і вичавіть сік. Надішліть те й інше до решти інгредієнтів.
Свіжі ягоди журавлини переберіть, щоб позбутися від зіпсованих, вимийте і теж покладіть в каструлю повільноварки.
Накрийте пристрій кришкою і виставте режим готування на високій температурі і час - 30 хвилин. Якщо у вас мультиварка, підберіть найбільш відповідну програму і слідуйте інструкції, яка додається до приладу.
Після сигналу про завершення роботи відкрийте повільноварку і розлийте гарячий глінтвейн по келихах. Він надзвичайно ароматний, пряний і смачний. Насолоджуйтесь!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти