Укр
Рус
Глазур Десерти Російська кухня

Глазур шоколадна

( 4.5455 4 511 11 оцінок)
1213 - переглядів
30 хвилинпорцій - 1складність - 2 з 5
Глазур шоколадна - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Незмінним компонентом безлічі кондитерських виробів є шоколадна глазур. Ця ароматна, апетитна і дуже смачна суміш - настільки вдале кондитерське рішення та ще й універсальне. Воно дозволяє використовувати її і для покриття десертів, і для створення креативних візерунків, написів і багатьох інших штучок, які роблять вироби неймовірно красивими. Приготувати шоколадну глазур - завдання нескладне, але все ж не всім під силу.

Інгредієнти

  • Вершки 20 % 250 мл.
  • Ром 1 ст.л
  • Шоколад темний 250 г.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

На створення цієї смачної маси вам знадобиться буквально кілька хвилин, і це ще одна перевага цього рецепта, адже, як правило, на кухні завжди хочеться проводити мінімум часу, а при цьому умудрятися приготувати смакоту. Отже, спочатку подрібнимо плитку шоколаду в стружку за допомогою кухонного ножа. Потім помістимо його в окрему ємність.

Крок - 1
02

Тепер наливаємо в сотейник вершки, бажано, щоб вони були жирними, і ставимо на маленький вогонь. Як тільки вони почнуть трохи кипіти, знімаємо їх з вогню і акуратно вливаємо в ємність з шоколадом. При цьому постійно помішувати вінчиком вміст, щоб шоколад швидше розтанув.

Крок - 2
03

Коли у нас утвориться однорідна суміш, вливаємо ром. Цей інгредієнт додасть глазурі пікантності і звичайно ж посилить аромат.

Крок - 3
04

Тепер, щоб довести глазур до готовності, ще ретельно збиваємо її вінчиком. Суміш повинна стати трохи світліше. За консистенцією така глазур ідеально підходить і для того, щоб покрити нею торт або тістечко або будь-який інший десерт, і для використання її в якості прикраси.

Крок - 4
05

Глазур з цього найпростішого рецептом виходить ароматною і апетитною, так і хочеться відразу взяти найбільшу ложку і поласувати. Така шоколадна глазур підходить до будь-якого рецепту. Крім того, її можна легко підігріти і знову зробити м'якою в разі, якщо вона застигла. Це дійсно дуже хороший варіант найпопулярнішої прикраси для кондитерських виробів, і спробувавши хоч раз приготувати її саме таким способом, ви завжди будете користуватися цим рецептом і рекомендувати його подружкам.

Крок - 5

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Глазурь для эклеров - покроковий рецепт, фото 1 Глазурь для эклеров 35 1 2 з 5 - детальніше -
Глазурь из какао - покроковий рецепт, фото 1 Глазурь из какао 45 1 2 з 5 - детальніше -
Глазурь сахарная - покроковий рецепт, фото 1 Глазурь сахарная 35 1 3 з 5 - детальніше -
Сахарная глазурь - покроковий рецепт, фото 1 Сахарная глазурь 20 1 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Филе хека в кляре - покроковий рецепт, фото 1 Филе хека в кляре 45 4 3 з 5 - детальніше -
Сухари в духовке - покроковий рецепт, фото 1 Сухари в духовке 35 1 2 з 5 - детальніше -
Чесночный соус без майонеза - покроковий рецепт, фото 1 Чесночный соус без майонеза 30 1 2 з 5 - детальніше -
Бублики классический рецепт - покроковий рецепт, фото 1 Бублики классический рецепт 80 3 3 з 5 - детальніше -