Залежно від призначення існують різні види глазурі, які відрізняються між собою і за смаком, і по консистенції. Один з відмінних рецептів глазурі ми приберегли для вас і пропонуємо їм скористатися. Рецепт глазурі нескладний, готується з доступних продуктів. Є звичайно деякі нюанси, яких обов'язково потрібно врахувати, щоб глазур вийшла саме такою, як годиться. Детальніше про тонкощі приготування красивої, дзеркальної і до того ж дуже смачної глазурі ви дізнаєтеся в покрокових вказівках, описаних нижче.
Даний рецепт глазурі хоч і не складний, але все ж не передбачає роботи на око і на швидку руку. Для цього потрібно приділити трохи уваги. Насамперед в сотейник висипаємо півтори склянки цукру і додаємо згущене молоко. Деякі господині змішують згущене молоко з шоколадом, але в цьому рецепті ми пропонуємо з'єднати її відразу з цукровим сиропом.
Отже, потім наливаємо в сотейник трохи води, після чого ставимо його на маленький вогонь. Добре розмішуємо вміст, щоб цукор повністю розчинився.
Потім в окрему ємність висипаємо желатин. Рекомендуємо використовувати порошок. Желатин заливаємо водою і ретельно перемішуємо, щоб він повністю розчинився. Не потрібно використовувати гарячу воду, інакше желатин візьметься грудками, вода кімнатної температури відмінно підійде.
Отже, повертаємося до плити. Продовжуємо готувати нашу молочно-цукрову суміш, помішуючи дерев'яною або силіконовою лопаткою. Коли рідина закипить, додамо в сотейник вже набряклий желатин і знову все ретельно перемішаємо до повного розчинення желатину. Залишимо ще на пару хвилин сотейник на вогні.
Тим часом в окрему ємність насипаємо білий шоколад і після цього заливаємо його нашим смачним сиропом. Тепер перемішуємо все разом протягом декількох хвилин, поки шоколад повністю не розтане і у нас не вийде гарна блискуча суміш.
В кінці додаємо харчовий барвник, бажано гелевий, і збиваємо масу вінчиком до однорідності. Ви можете розділити глазур на кілька частин і пофарбувати їх в будь-який колір, якщо вам потрібно кілька. Це вже на ваш розсуд.
Отже, прекрасна дзеркальна глазур уже готова до використання. З таким покриттям будь-який десерт вийде неймовірно красивим і привабливим, а в вашому арсеналі з'явиться ще один вдалий рецепт глазурі, який напевно стане частим компонентом ваших кондитерських шедеврів.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти