Глазур для прикраси тортів, тістечка, пасок - ексклюзивний рецепт дзеркальної глазурі, якою можна прикрашати практично будь-які десерти. Ми розповімо, як надати покриттю глянсовий блиск, а також зробити дуже красиві мармурові розводи.
Залийте желатин приблизно 1/3 частиною води, гарненько перемішайте і залиште на 5 хвилин, щоб порошок набряк.
Воду, що залишилася перелийте в каструлю, додайте згущене молоко і цукор. Перемішайте інгредієнти і на середньому вогні доведіть суміш до кипіння. Дуже важливо постійно помішувати масу, щоб вона знизу не пригоріла.
Як тільки з'являться ознаки кипіння, знизьте вогонь до мінімуму і додайте в каструлю набряклий желатин. Перемішайте, щоб желатин рівномірно розійшовся по рідині. Не забувайте весь час мішати суміш.
Коли желатин повністю розчиниться, всипте подрібнений невеликими шматочками білий шоколад і знову перемішайте, щоб шоколад теж розчинився. Зверніть увагу, що з моменту додавання желатину вогонь весь час повинен бути мінімальним.
Хвилин через 12 шоколад повністю розійдеться. Приберіть каструлю з вогню. Хоча ми додавали білий шоколад, у суміші вийшов жовтуватий колір. Щоб це виправити, додайте білий харчовий барвник і перемішайте, щоб він розподілився рівномірно.
Перебийте суміш занурювальним блендером, щоб напевно позбавитися від грудочок, які могли залишатися від нерозтопленого шоколаду. Маса стане більш однорідною, білою і не такою прозорою.
Це базова глазур. Перелийте її в миску через сито, щоб відфільтрувати всі дрібні частинки, які ще могли залишитися.
Тепер зробіть кольорову глазур. Розподіліть базову за трьома ємностями і в дві додайте бірюзовий, а в одну рожевий барвник. Покрийте глазур харчовою плівкою в контакт, щоб вона не остигала занадто швидко. Для роботи потрібна глазур, температура якої становить 32-37 градусів.
Зробимо мармурове покриття. Для роботи краще всього перелити глазур в пластиковий стакан, щоб вона повільніше охолоджувалася. Спочатку налийте рожеву, а потім бірюзову.
Перемішайте дерев'яною паличкою, щоб вийшли розводи. При наливанні така глазур для прикраси тортів, тістечка, пасок дуже красиво розподіляється по поверхні. Вона дзеркальна, глянцева, ідеально підходить для десертів будь-якої форми. Спробуйте, вам сподобається.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти