Укр
Рус
Глазур Десерти Російська кухня

Глазур для пряників

( 4.8182 4 511 11 оцінок)

1537 - переглядів
45 хвилин порцій - 1 складність - 3 з 5
Глазур для пряників - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В блендері

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Будь-яка страва, крім свого смаку, повинно також мати гарний апетитний вигляд. А якщо це ще й кондитерський виріб - то й поготів. Щоб зробити його красивим, яскравим, ошатним використовують різні види прикрас. Одним з популярних і зручних є глазур. По суті для кондитера глазур як фарба для художника, адже за допомогою цього спеціального покриття можна створити будь-який малюнок або візерунок, перетворивши виріб на справжній витвір мистецтва. Представляємо вашій увазі простий рецепт глазурі для пряників. Така глазур готується дуже просто і досить швидко і не тільки робить пряники красивими, але ще і сприяє кращому зберіганню, пряники, покриті глазур'ю, довше залишаються м'якими.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Глазур для пряників" (на 100 грам)

  • Білки0.3 гр.
  • Жири2.7 гр.
  • Вуглеводи74 гр.
  • Калорії308 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Приготувати глазур для пряників в домашніх умовах зовсім нескладно і на виконання цього завдання у вас піде всього кілька хвилин. Зате скільки можливостей проявити свою фантазію у вас з'явиться в результаті! Почнемо з того, що традиційно глазур готується з цукрової пудри і яєчного білка. Але сьогодні продаються спеціальні готові суміші, наприклад безе порошок, до складу яких входять всі необхідні інгредієнти в сухому вигляді. Їх залишається тільки збити зі звичайною водою. Саме такий простий варіант ми рекомендуємо вам використовувати для приготування глазурі для пряників.

Крок - 1
02

В окрему ємність висипаємо наш порошок і наливаємо воду. Вода повинна бути трохи тепленькою. Гарячу або навпаки занадто холодну не використовуємо, інакше суміш візьметься грудками. Отже, тепер збиваємо міксером вміст до тих пір, поки маса не збільшиться приблизно в 2 рази.

Крок - 2
03

Після цього висипаємо сюди ж цукрову пудру і продовжуємо збивати до появи гострих піків. Рекомендуємо збивати на невеликих оборотах, краще нехай цей процес займе у вас більше часу, зате глазур вийде набагато ніжніше.

Крок - 3
04

Для прикраси пряників ви можете використовувати будь-які кольори глазурі. Для цього в окремій ємності змішуємо потрібну кількість глазурі з декількома краплями харчового барвника і гарненько перемішуємо вінчиком до однорідності. Використовувати можна будь-які барвники, але найкраще в глазурі розмішуються гелієві. Кондитери виділяють три види глазурі для пряників, які відрізняються між собою тільки консистенцією. В даному варіанті у нас середньої густини глазур, яка відмінно підійде і для покриття пряника, і для розпису.

Крок - 4

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Грибний суп пюре з вершками - покроковий рецепт, фото 1 Грибний суп пюре з вершками 40 4 3 з 5 - детальніше -
Паста Карбонара - покроковий рецепт, фото 1 Паста Карбонара 30 4 2 з 5 - детальніше -
Курча табака - покроковий рецепт, фото 1 Курча табака 45 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Салат Мімоза з печінкою тріски - покроковий рецепт, фото 1 Салат Мімоза з печінкою тріски 40 4 3 з 5 - детальніше -
Мус без яєць - покроковий рецепт, фото 1 Мус без яєць 50 3 3 з 5 - детальніше -
Бешамель з грибами - покроковий рецепт, фото 1 Бешамель з грибами 45 1 2 з 5 - детальніше -
Як заморозити помідори - покроковий рецепт, фото 1 Як заморозити помідори 15 1 1 з 5 - детальніше -
?>