Укр
Рус
Глазур Десерти Російська кухня

Глазур для пряників

( 4.8182 4 511 11 оцінок)
1223 - переглядів
45 хвилинпорцій - 1складність - 3 з 5
Глазур для пряників - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В блендері

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Будь-яка страва, крім свого смаку, повинно також мати гарний апетитний вигляд. А якщо це ще й кондитерський виріб - то й поготів. Щоб зробити його красивим, яскравим, ошатним використовують різні види прикрас. Одним з популярних і зручних є глазур. По суті для кондитера глазур як фарба для художника, адже за допомогою цього спеціального покриття можна створити будь-який малюнок або візерунок, перетворивши виріб на справжній витвір мистецтва. Представляємо вашій увазі простий рецепт глазурі для пряників. Така глазур готується дуже просто і досить швидко і не тільки робить пряники красивими, але ще і сприяє кращому зберіганню, пряники, покриті глазур'ю, довше залишаються м'якими.

Інгредієнти

  • Вода 60 мл.
  • Барвник за смаком
  • Цукрова пудра 1 скл.
  • Безе 1 уп.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Приготувати глазур для пряників в домашніх умовах зовсім нескладно і на виконання цього завдання у вас піде всього кілька хвилин. Зате скільки можливостей проявити свою фантазію у вас з'явиться в результаті! Почнемо з того, що традиційно глазур готується з цукрової пудри і яєчного білка. Але сьогодні продаються спеціальні готові суміші, наприклад безе порошок, до складу яких входять всі необхідні інгредієнти в сухому вигляді. Їх залишається тільки збити зі звичайною водою. Саме такий простий варіант ми рекомендуємо вам використовувати для приготування глазурі для пряників.

Крок - 1
02

В окрему ємність висипаємо наш порошок і наливаємо воду. Вода повинна бути трохи тепленькою. Гарячу або навпаки занадто холодну не використовуємо, інакше суміш візьметься грудками. Отже, тепер збиваємо міксером вміст до тих пір, поки маса не збільшиться приблизно в 2 рази.

Крок - 2
03

Після цього висипаємо сюди ж цукрову пудру і продовжуємо збивати до появи гострих піків. Рекомендуємо збивати на невеликих оборотах, краще нехай цей процес займе у вас більше часу, зате глазур вийде набагато ніжніше.

Крок - 3
04

Для прикраси пряників ви можете використовувати будь-які кольори глазурі. Для цього в окремій ємності змішуємо потрібну кількість глазурі з декількома краплями харчового барвника і гарненько перемішуємо вінчиком до однорідності. Використовувати можна будь-які барвники, але найкраще в глазурі розмішуються гелієві. Кондитери виділяють три види глазурі для пряників, які відрізняються між собою тільки консистенцією. В даному варіанті у нас середньої густини глазур, яка відмінно підійде і для покриття пряника, і для розпису.

Крок - 4

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Шоколадная глазурь на воде - покроковий рецепт, фото 1 Шоколадная глазурь на воде 35 1 3 з 5 - детальніше -
Глазурь для кексов - покроковий рецепт, фото 1 Глазурь для кексов 45 1 3 з 5 - детальніше -
Глазурь шоколадная - покроковий рецепт, фото 1 Глазурь шоколадная 30 1 2 з 5 - детальніше -
Глазурь для торта из какао - покроковий рецепт, фото 1 Глазурь для торта из какао 55 1 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Соус ткемали классический - покроковий рецепт, фото 1 Соус ткемали классический 35 1 2 з 5 - детальніше -
Солянка из капусты с мясом - покроковий рецепт, фото 1 Солянка из капусты с мясом 65 6 3 з 5 - детальніше -
Салат Мимоза с ветчиной - покроковий рецепт, фото 1 Салат Мимоза с ветчиной 45 4 3 з 5 - детальніше -
Паста с ветчиной и грибами - покроковий рецепт, фото 1 Паста с ветчиной и грибами 45 4 3 з 5 - детальніше -