Укр
Рус
Глазур Десерти Російська кухня

Глазур для паски

( 5.0000 5 59 9 оцінок)
1154 - переглядів
35 хвилинпорцій - 1складність - 2 з 5
Глазур для паски - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Процес приготування пасок - це справжнє таїнство для кожної господині. Паски - це традиційна випічка на свято світлого Великодня, і звичайно ж, всім хочеться, щоб паски були не тільки смачні, але ще і красиві. Для цього давним-давно придумали прекрасне кондитерське покриття - глазур. За допомогою цієї смачної маси можна прикрасити випічку, а також приховати дефекти, які можуть утворитися під час приготування. Ми приготували для вас цікавий рецепт глазурі для паски, за яким ви навчитеся швидко і просто готувати відмінну глазур і використовувати її для прикраси своїх великодніх пасок.

Інгредієнти

  • Желатин 1 1/2 ст.л
  • Цукор 1 1/4 скл.
  • Молоко сгущене 150 мл.
  • Екстракт ванілі 1 ч.л
  • Сіль 1 щіп.
  • Шоколад білий 300 г.
  • Барвник 1 г.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для великодніх пасок, як правило, використовують найпростіший варіант глазурі, яка готується шляхом збивання цукрової пудри з яєчними білками. Цей рецепт глазурі для пасок трохи урізноманітнює традиційний варіант, але від цього ваша святкова випічка тільки виграє. Отже, перш за все, звичайно, поставимо розбухати желатин. Для цього змішаємо його з водою і відставимо в сторону. Не потрібно використовувати гарячу воду, в ній желатин відразу схопиться грудками.

Крок - 1
02

Поки желатин розбухає, займемося наступним процесом. У сотейник наливаємо неповну склянка води, засипаємо цукор, відразу додаємо згущене молоко, ванільний екстракт і кидаємо дрібку солі. Тепер все це перемішуємо і ставимо на вогонь. Вогонь повинен бути невеликим, інакше цукор почне пригорати.

Крок - 2
03

Отже, готуємо до тих пір, поки вміст сотейника не закипить. При цьому не забуваємо помішувати. Тепер додаємо желатин і готуємо, поки він не розчиниться і суміш не стане однорідною. На це піде буквально пару хвилин, після чого знімаємо сотейник з вогню.

Крок - 3
04

Тепер в нього додаємо білий шоколад. У цьому рецепті ми використовуємо шоколад в краплях, але якщо у вас немає цього інгредієнта, можна взяти плитку білого шоколаду, просто поламати його. Продовжуємо перемішувати масу до тих пір, поки шоколад не розтане. Після цього рекомендуємо процідити нашу глазур через сито, щоб позбутися від можливих грудочок.

Крок - 4
05

Як правило, паски прийнято покривати білою глазур'ю. Вважається, що це символізує чисті помисли в таке свято. Але сьогодні все частіше використовуються різні прикраси для пасок, які перетворюють їх в яскравий і ошатний десерт. Ми теж пропонуємо вам трохи розфарбувати нашу глазур. Для цього можна пофарбувати її в різні кольори, використавши рідкі або гелієві харчові барвники. Досить додати кілька крапель в глазур і розмішати до однорідності. Кольори вибираєте на свій розсуд, їх можна змішувати разом або використовувати окремо, тут вже місце для вашої фантазії і переваг.

Крок - 5
06

Така глазур для пасок виходить досить рідкою, але коли вона застигає, то паска виходить покритою м'якою і красивою солодкою масою, яка надає святкового вигляду цій випічці.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Глазурь сахарная - покроковий рецепт, фото 1 Глазурь сахарная 35 1 3 з 5 - детальніше -
Глазурь для пряников - покроковий рецепт, фото 1 Глазурь для пряников 45 1 3 з 5 - детальніше -
Глазурь шоколадная - покроковий рецепт, фото 1 Глазурь шоколадная 30 1 2 з 5 - детальніше -
Зеркальная шоколадная глазурь - покроковий рецепт, фото 1 Зеркальная шоколадная глазурь 55 2 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Ленивая ватрушка с творогом - покроковий рецепт, фото 1 Ленивая ватрушка с творогом 70 5 3 з 5 - детальніше -
Макаруны с сырной начинкой - покроковий рецепт, фото 1 Макаруны с сырной начинкой 50 3 3 з 5 - детальніше -
Запеканка из моркови и творога - покроковий рецепт, фото 1 Запеканка из моркови и творога 55 4 3 з 5 - детальніше -