Укр
Рус
Глазур Десерти Російська кухня

Глазур для паски

( 5.0000 5 59 9 оцінок)

1271 - переглядів
35 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Глазур для паски - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Процес приготування пасок - це справжнє таїнство для кожної господині. Паски - це традиційна випічка на свято світлого Великодня, і звичайно ж, всім хочеться, щоб паски були не тільки смачні, але ще і красиві. Для цього давним-давно придумали прекрасне кондитерське покриття - глазур. За допомогою цієї смачної маси можна прикрасити випічку, а також приховати дефекти, які можуть утворитися під час приготування. Ми приготували для вас цікавий рецепт глазурі для паски, за яким ви навчитеся швидко і просто готувати відмінну глазур і використовувати її для прикраси своїх великодніх пасок.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Глазур для паски" (на 100 грам)

  • Білки6.5 гр.
  • Жири13.6 гр.
  • Вуглеводи70.6 гр.
  • Калорії436 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для великодніх пасок, як правило, використовують найпростіший варіант глазурі, яка готується шляхом збивання цукрової пудри з яєчними білками. Цей рецепт глазурі для пасок трохи урізноманітнює традиційний варіант, але від цього ваша святкова випічка тільки виграє. Отже, перш за все, звичайно, поставимо розбухати желатин. Для цього змішаємо його з водою і відставимо в сторону. Не потрібно використовувати гарячу воду, в ній желатин відразу схопиться грудками.

Крок - 1
02

Поки желатин розбухає, займемося наступним процесом. У сотейник наливаємо неповну склянка води, засипаємо цукор, відразу додаємо згущене молоко, ванільний екстракт і кидаємо дрібку солі. Тепер все це перемішуємо і ставимо на вогонь. Вогонь повинен бути невеликим, інакше цукор почне пригорати.

Крок - 2
03

Отже, готуємо до тих пір, поки вміст сотейника не закипить. При цьому не забуваємо помішувати. Тепер додаємо желатин і готуємо, поки він не розчиниться і суміш не стане однорідною. На це піде буквально пару хвилин, після чого знімаємо сотейник з вогню.

Крок - 3
04

Тепер в нього додаємо білий шоколад. У цьому рецепті ми використовуємо шоколад в краплях, але якщо у вас немає цього інгредієнта, можна взяти плитку білого шоколаду, просто поламати його. Продовжуємо перемішувати масу до тих пір, поки шоколад не розтане. Після цього рекомендуємо процідити нашу глазур через сито, щоб позбутися від можливих грудочок.

Крок - 4
05

Як правило, паски прийнято покривати білою глазур'ю. Вважається, що це символізує чисті помисли в таке свято. Але сьогодні все частіше використовуються різні прикраси для пасок, які перетворюють їх в яскравий і ошатний десерт. Ми теж пропонуємо вам трохи розфарбувати нашу глазур. Для цього можна пофарбувати її в різні кольори, використавши рідкі або гелієві харчові барвники. Досить додати кілька крапель в глазур і розмішати до однорідності. Кольори вибираєте на свій розсуд, їх можна змішувати разом або використовувати окремо, тут вже місце для вашої фантазії і переваг.

Крок - 5
06

Така глазур для пасок виходить досить рідкою, але коли вона застигає, то паска виходить покритою м'якою і красивою солодкою масою, яка надає святкового вигляду цій випічці.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Домашній курячий суп - покроковий рецепт, фото 1 Домашній курячий суп 60 8 3 з 5 - детальніше -
Смажені стегенця - покроковий рецепт, фото 1 Смажені стегенця 35 5 3 з 5 - детальніше -
Салат Столичний - покроковий рецепт, фото 1 Салат Столичний 40 2 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Пісний суп харчо - покроковий рецепт, фото 1 Пісний суп харчо 60 6 2 з 5 - детальніше -
Тефтелі домашні - покроковий рецепт, фото 1 Тефтелі домашні 50 6 3 з 5 - детальніше -
Гороховий суп з яловичиною - покроковий рецепт, фото 1 Гороховий суп з яловичиною 130 5 3 з 5 - детальніше -
Салат "Оселедець під шубою" - покроковий рецепт, фото 1 Салат "Оселедець під шубою" 95 4 3 з 5 - детальніше -