Процес приготування пасок - це справжнє таїнство для кожної господині. Паски - це традиційна випічка на свято світлого Великодня, і звичайно ж, всім хочеться, щоб паски були не тільки смачні, але ще і красиві. Для цього давним-давно придумали прекрасне кондитерське покриття - глазур. За допомогою цієї смачної маси можна прикрасити випічку, а також приховати дефекти, які можуть утворитися під час приготування. Ми приготували для вас цікавий рецепт глазурі для паски, за яким ви навчитеся швидко і просто готувати відмінну глазур і використовувати її для прикраси своїх великодніх пасок.
Для великодніх пасок, як правило, використовують найпростіший варіант глазурі, яка готується шляхом збивання цукрової пудри з яєчними білками. Цей рецепт глазурі для пасок трохи урізноманітнює традиційний варіант, але від цього ваша святкова випічка тільки виграє. Отже, перш за все, звичайно, поставимо розбухати желатин. Для цього змішаємо його з водою і відставимо в сторону. Не потрібно використовувати гарячу воду, в ній желатин відразу схопиться грудками.
Поки желатин розбухає, займемося наступним процесом. У сотейник наливаємо неповну склянка води, засипаємо цукор, відразу додаємо згущене молоко, ванільний екстракт і кидаємо дрібку солі. Тепер все це перемішуємо і ставимо на вогонь. Вогонь повинен бути невеликим, інакше цукор почне пригорати.
Отже, готуємо до тих пір, поки вміст сотейника не закипить. При цьому не забуваємо помішувати. Тепер додаємо желатин і готуємо, поки він не розчиниться і суміш не стане однорідною. На це піде буквально пару хвилин, після чого знімаємо сотейник з вогню.
Тепер в нього додаємо білий шоколад. У цьому рецепті ми використовуємо шоколад в краплях, але якщо у вас немає цього інгредієнта, можна взяти плитку білого шоколаду, просто поламати його. Продовжуємо перемішувати масу до тих пір, поки шоколад не розтане. Після цього рекомендуємо процідити нашу глазур через сито, щоб позбутися від можливих грудочок.
Як правило, паски прийнято покривати білою глазур'ю. Вважається, що це символізує чисті помисли в таке свято. Але сьогодні все частіше використовуються різні прикраси для пасок, які перетворюють їх в яскравий і ошатний десерт. Ми теж пропонуємо вам трохи розфарбувати нашу глазур. Для цього можна пофарбувати її в різні кольори, використавши рідкі або гелієві харчові барвники. Досить додати кілька крапель в глазур і розмішати до однорідності. Кольори вибираєте на свій розсуд, їх можна змішувати разом або використовувати окремо, тут вже місце для вашої фантазії і переваг.
Така глазур для пасок виходить досить рідкою, але коли вона застигає, то паска виходить покритою м'якою і красивою солодкою масою, яка надає святкового вигляду цій випічці.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти