Трубочки з заварного тіста, з будь-якою солодкою начинкою, які мають чарівний смак і називаються еклерами, чудове солодке саме по собі. Але нікого не зможуть залишити байдужим десерти, прикрашені глазур'ю, відмінно доповнюючою насиченість смаку і апетитність виду. Останнім і головним штрихом досконалості десертних виробів є глазур для еклерів, яку можна готувати різними способами, або шоколадної, або цукрової. Але, хоч би якою була глазур, еклер відразу ж стане набагато привабливішим і привабливішим.
У сучасному світі в багато десертів дуже часто додають кукурудзяний сироп, який є загустителем і підсолоджувачем. Але його не завжди можна купити в магазині. Пропонуємо приготувати сироп вдома з зерен кукурудзи. У велику каструлю з товстим дном насипте цукор. Залийте його окропом і розмішайте до повного розчинення. Потім додайте теплої води і поставте ємність на плиту на повільний вогонь. Варіть, постійно помішуючи, поки рідина не почне кипіти.
Потім додайте сирі кукурудзяні зерна. Готуйте, помішуючи, поки рідина не почне набувати жовтий колір і загусати. Обсяг рідини повинен зменшитися вдвічі. Зніміть каструлю з вогню, процідіть готовий сироп в скляну банку і остудіть. Зберігайте сироп в холодильнику.
Тепер необхідно розтопити шоколад. Шоколад ви можете використовувати або ж раскрошену плитку, або купити шоколадні краплі або пелюстки, вибір за вами. Також ви можете темний шоколад замінити білим. Поставте на плиту сотейник з водою. Доведіть її до кипіння.
Встановіть на сотейник ємність трохи меншого діаметру, але щоб вона не провалилась повністю в воду. Висипте шоколадні крихти, додайте вершкове масло і кукурудзяний сироп, який зробить більш ніжною текстуру шоколаду, а також ванілін. Готуйте на паровій бані, постійно помішуючи, поки повністю не розтопиться шоколад.
Готову глазур перелийте в більш плоску тарілку і обмокніть еклери, верхньою їх частиною. Таку шоколадну глазур можна використовувати не тільки в приготуванні еклерів, нею можна поливати кекси, торти, робити полуницю в шоколаді і багато іншого.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти