Укр
Рус
thermomix thermomix
Глазур Десерти Російська кухня

Глазур для еклерів

35 хвилинпорцій - 1складність - 2 з 5
Глазур для еклерів - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Трубочки з заварного тіста, з будь-якою солодкою начинкою, які мають чарівний смак і називаються еклерами, чудове солодке саме по собі. Але нікого не зможуть залишити байдужим десерти, прикрашені глазур'ю, відмінно доповнюючою насиченість смаку і апетитність виду. Останнім і головним штрихом досконалості десертних виробів є глазур для еклерів, яку можна готувати різними способами, або шоколадної, або цукрової. Але, хоч би якою була глазур, еклер відразу ж стане набагато привабливішим і привабливішим.

Інгредієнти

  • Вода 1.2 л.
  • Кукурудза 2 шт.
  • Цукор 1 скл.
  • Ванілін 1 г.
  • Кукурудзяний сироп 1 ст.л
  • Вершкове масло 3 ст.л
  • Шоколад темний 1 шт.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    У сучасному світі в багато десертів дуже часто додають кукурудзяний сироп, який є загустителем і підсолоджувачем. Але його не завжди можна купити в магазині. Пропонуємо приготувати сироп вдома з зерен кукурудзи. У велику каструлю з товстим дном насипте цукор. Залийте його окропом і розмішайте до повного розчинення. Потім додайте теплої води і поставте ємність на плиту на повільний вогонь. Варіть, постійно помішуючи, поки рідина не почне кипіти.

    Крок - 1
  2. 02

    Потім додайте сирі кукурудзяні зерна. Готуйте, помішуючи, поки рідина не почне набувати жовтий колір і загусати. Обсяг рідини повинен зменшитися вдвічі. Зніміть каструлю з вогню, процідіть готовий сироп в скляну банку і остудіть. Зберігайте сироп в холодильнику.

    Крок - 2
  3. 03

    Тепер необхідно розтопити шоколад. Шоколад ви можете використовувати або ж раскрошену плитку, або купити шоколадні краплі або пелюстки, вибір за вами. Також ви можете темний шоколад замінити білим. Поставте на плиту сотейник з водою. Доведіть її до кипіння.

    Крок - 3
  4. 04

    Встановіть на сотейник ємність трохи меншого діаметру, але щоб вона не провалилась повністю в воду. Висипте шоколадні крихти, додайте вершкове масло і кукурудзяний сироп, який зробить більш ніжною текстуру шоколаду, а також ванілін. Готуйте на паровій бані, постійно помішуючи, поки повністю не розтопиться шоколад.

    Крок - 4
  5. 05

    Готову глазур перелийте в більш плоску тарілку і обмокніть еклери, верхньою їх частиною. Таку шоколадну глазур можна використовувати не тільки в приготуванні еклерів, нею можна поливати кекси, торти, робити полуницю в шоколаді і багато іншого.

    Крок - 5

Оцінити рецепт