Укр
Рус
Глазур Десерти Російська кухня

Глазур для еклерів

( 4.9091 4 511 11 оцінок)

1492 - переглядів
35 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Глазур для еклерів - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Трубочки з заварного тіста, з будь-якою солодкою начинкою, які мають чарівний смак і називаються еклерами, чудове солодке саме по собі. Але нікого не зможуть залишити байдужим десерти, прикрашені глазур'ю, відмінно доповнюючою насиченість смаку і апетитність виду. Останнім і головним штрихом досконалості десертних виробів є глазур для еклерів, яку можна готувати різними способами, або шоколадної, або цукрової. Але, хоч би якою була глазур, еклер відразу ж стане набагато привабливішим і привабливішим.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Глазур для еклерів" (на 100 грам)

  • Білки1 гр.
  • Жири5.6 гр.
  • Вуглеводи18.9 гр.
  • Калорії134 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У сучасному світі в багато десертів дуже часто додають кукурудзяний сироп, який є загустителем і підсолоджувачем. Але його не завжди можна купити в магазині. Пропонуємо приготувати сироп вдома з зерен кукурудзи. У велику каструлю з товстим дном насипте цукор. Залийте його окропом і розмішайте до повного розчинення. Потім додайте теплої води і поставте ємність на плиту на повільний вогонь. Варіть, постійно помішуючи, поки рідина не почне кипіти.

Крок - 1
02

Потім додайте сирі кукурудзяні зерна. Готуйте, помішуючи, поки рідина не почне набувати жовтий колір і загусати. Обсяг рідини повинен зменшитися вдвічі. Зніміть каструлю з вогню, процідіть готовий сироп в скляну банку і остудіть. Зберігайте сироп в холодильнику.

Крок - 2
03

Тепер необхідно розтопити шоколад. Шоколад ви можете використовувати або ж раскрошену плитку, або купити шоколадні краплі або пелюстки, вибір за вами. Також ви можете темний шоколад замінити білим. Поставте на плиту сотейник з водою. Доведіть її до кипіння.

Крок - 3
04

Встановіть на сотейник ємність трохи меншого діаметру, але щоб вона не провалилась повністю в воду. Висипте шоколадні крихти, додайте вершкове масло і кукурудзяний сироп, який зробить більш ніжною текстуру шоколаду, а також ванілін. Готуйте на паровій бані, постійно помішуючи, поки повністю не розтопиться шоколад.

Крок - 4
05

Готову глазур перелийте в більш плоску тарілку і обмокніть еклери, верхньою їх частиною. Таку шоколадну глазур можна використовувати не тільки в приготуванні еклерів, нею можна поливати кекси, торти, робити полуницю в шоколаді і багато іншого.

Крок - 5

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Капусняк український - покроковий рецепт, фото 1 Капусняк український 90 6 3 з 5 - детальніше -
Пісний розсольник - покроковий рецепт, фото 1 Пісний розсольник 45 6 3 з 5 - детальніше -
Холодець м’ясний - покроковий рецепт, фото 1 Холодець м’ясний 100 4 4 з 5 - детальніше -
Нирки - покроковий рецепт, фото 1 Нирки 35 5 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Жульєн - покроковий рецепт, фото 1 Жульєн 50 4 3 з 5 - детальніше -
Українська солянка - покроковий рецепт, фото 1 Українська солянка 60 5 3 з 5 - детальніше -
Плюшки на дріжджах - покроковий рецепт, фото 1 Плюшки на дріжджах 85 4 3 з 5 - детальніше -
Манговий смузі - покроковий рецепт, фото 1 Манговий смузі 35 2 3 з 5 - детальніше -