Для того, щоб десерти виглядали ошатними і апетитними, кондитери використовують різні види прикрас. І однією з незвичайних знахідок у цій справі є глазур. З її допомогою можна покривати різні десерти, розмальовувати їх на будь-який смак. Існують різні види глазурі, які відрізняються не тільки за смаком і виглядом, але ще і по консистенції. Сьогодні готуємо цукрову глазур. Ця проста і дуже легка в приготуванні суміш - відмінний варіант недорого нарядити будь-яку випічку.
Отже, для початку потрібно відокремити яєчні білки від жовтків. Ясна річ, що робити це потрібно дуже акуратно, інакше білки, в які потрапить хоч трішки жовтка, потім не збиваються. Також дуже важливо, що весь посуд, яким ви будете користуватися, був сухим, інакше це теж загрожує невдачею.
Тепер в глибоку ємність висипаємо цукрову пудру. Можна просіяти її через сито, але це не обов'язкова вимога. Тепер додаємо білки і починаємо збивати. Спочатку на маленьких оборотах, потім можна трохи підсилити потужність, але до максимуму доводити зовсім не потрібно.
Через хвилинку після збивання додамо в вміст ванільний екстракт і продовжимо збивати ще хвилинку. Потім потрібно влити в білки ложку води. Вода повинна бути трішки тепленькою. З водою працюйте обережно і не поспішайте відразу влити столову ложку. Робіть це потрошку. Адже цукрова пудра - продукт дуже ніжний і чутливий, і якщо додати багато води, глазур вийде занадто рідкою.
Продовжуємо збивати вміст ще хвилинки дві, за цей час у нас повинна вийти однорідна суміш з м'якою текстурою. Варто зазначити, що існує кілька видів глазурі, що відрізняються між собою саме консистенцією. Залежно від того, як саме ми збираємося використовувати глазур, то і готуємо її відповідно. Для малювання потрібна густа глазур, а якщо просто покрити виріб - то рідка. Середньої консистенції цукрову глазур можна використовувати по-різному.
Те ж саме стосується і кольору. Після того, як глазур буде готова, можна додати кілька крапель харчового барвника і розмішати до однорідності. Рекомендуємо використовувати гелієві барвники, адже їх набагато легше ввести в глазур, ніж сухі.
Ще один момент, на який варто звернути увагу, це те, що цукрова глазур має властивість швидко засихати, але це можна виправити, додавши в неї пару крапель води або лимонного соку і гарненько розмішавши. Це найпростіший і досить популярний рецепт приготування цукрової глазурі, який дуже зручний у використанні, а результат точно вам сподобається.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти