Укр
Рус
Глазур Десерти Російська кухня

Глазур цукрова

( 4.8182 4 511 11 оцінок)

1388 - переглядів
35 хвилин порцій - 1 складність - 3 з 5
Глазур цукрова - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Для того, щоб десерти виглядали ошатними і апетитними, кондитери використовують різні види прикрас. І однією з незвичайних знахідок у цій справі є глазур. З її допомогою можна покривати різні десерти, розмальовувати їх на будь-який смак. Існують різні види глазурі, які відрізняються не тільки за смаком і виглядом, але ще і по консистенції. Сьогодні готуємо цукрову глазур. Ця проста і дуже легка в приготуванні суміш - відмінний варіант недорого нарядити будь-яку випічку.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Глазур цукрова" (на 100 грам)

  • Білки3 гр.
  • Жири2.5 гр.
  • Вуглеводи73.3 гр.
  • Калорії319 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Отже, для початку потрібно відокремити яєчні білки від жовтків. Ясна річ, що робити це потрібно дуже акуратно, інакше білки, в які потрапить хоч трішки жовтка, потім не збиваються. Також дуже важливо, що весь посуд, яким ви будете користуватися, був сухим, інакше це теж загрожує невдачею.

Крок - 1
02

Тепер в глибоку ємність висипаємо цукрову пудру. Можна просіяти її через сито, але це не обов'язкова вимога. Тепер додаємо білки і починаємо збивати. Спочатку на маленьких оборотах, потім можна трохи підсилити потужність, але до максимуму доводити зовсім не потрібно.

Крок - 2
03

Через хвилинку після збивання додамо в вміст ванільний екстракт і продовжимо збивати ще хвилинку. Потім потрібно влити в білки ложку води. Вода повинна бути трішки тепленькою. З водою працюйте обережно і не поспішайте відразу влити столову ложку. Робіть це потрошку. Адже цукрова пудра - продукт дуже ніжний і чутливий, і якщо додати багато води, глазур вийде занадто рідкою.

Крок - 3
04

Продовжуємо збивати вміст ще хвилинки дві, за цей час у нас повинна вийти однорідна суміш з м'якою текстурою. Варто зазначити, що існує кілька видів глазурі, що відрізняються між собою саме консистенцією. Залежно від того, як саме ми збираємося використовувати глазур, то і готуємо її відповідно. Для малювання потрібна густа глазур, а якщо просто покрити виріб - то рідка. Середньої консистенції цукрову глазур можна використовувати по-різному.

Крок - 4
05

Те ж саме стосується і кольору. Після того, як глазур буде готова, можна додати кілька крапель харчового барвника і розмішати до однорідності. Рекомендуємо використовувати гелієві барвники, адже їх набагато легше ввести в глазур, ніж сухі.

Крок - 5
06

Ще один момент, на який варто звернути увагу, це те, що цукрова глазур має властивість швидко засихати, але це можна виправити, додавши в неї пару крапель води або лимонного соку і гарненько розмішавши. Це найпростіший і досить популярний рецепт приготування цукрової глазурі, який дуже зручний у використанні, а результат точно вам сподобається.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Грибний суп пюре з вершками - покроковий рецепт, фото 1 Грибний суп пюре з вершками 40 4 3 з 5 - детальніше -
Куряче філе - покроковий рецепт, фото 1 Куряче філе 30 4 2 з 5 - детальніше -
Тушковане м’ясо з цибулею - покроковий рецепт, фото 1 Тушковане м’ясо з цибулею 90 4 3 з 5 - детальніше -
Мімоза - покроковий рецепт, фото 1 Мімоза 35 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Форшмак з червоної риби - покроковий рецепт, фото 1 Форшмак з червоної риби 40 6 3 з 5 - детальніше -
Шашлик з курки в майонезі - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик з курки в майонезі 60 4 3 з 5 - детальніше -
Халва без борошна - покроковий рецепт, фото 1 Халва без борошна 55 4 3 з 5 - детальніше -
Кава латте по-домашньому - покроковий рецепт, фото 1 Кава латте по-домашньому 20 1 2 з 5 - детальніше -
?>