Укр
Рус
Гірчиця Соуси Східна кухня

Гірчиця рецепт по дсту

( 5.0000 5 54 4 оцінки)

1119 - переглядів
40 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Гірчиця рецепт по дсту - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Східна кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Багато страв на столі, навіть святковому, ну ось ніяк не можуть обійтися без приправ. Їх різноманітністю в наш час нікого не здивуєш, адже тільки всіляких соусів можна назвати незліченну кількість, але найпоширенішим варіантом приправи прийнято вважати гірчицю. Швидше за все, навряд чи знайдеться людина, яка відмовилася б від цієї пікантної добавки до холодцю або скибочки свіжого сала. До того ж, гірчиця крім того, що збагачує смак кулінарних страв, ще й корисна. Приготувати її можна в домашніх умовах, тому ми вирішили запропонувати вам варіант - гірчиця рецепт по дсту.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Гірчиця рецепт по дсту" (на 100 грам)

  • Білки1.5 гр.
  • Жири1.8 гр.
  • Вуглеводи26.2 гр.
  • Калорії128 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Як виявилося рецептів гірчиці повно, але при бажанні кожен може готувати її, виходячи з власного смаку і розуміння гостроти цієї приправи. Але ми хочемо запропонувати найпростіший і максимально стандартний метод, з якого і набувати досвіду приготування пекучої прянощі. Процес приготування гірчиці в домашніх умовах дуже простий, головне - обов'язково дотримуватися потрібної пропорції, а ще важливим фактом є вживання води потрібної температури. До речі, в температурі води і криється головний секрет гірчиці. Вода повинна бути кип'яченою, але її температура не вище і не нижче 58 градусів, інакше приправа буде або занадто гіркою, або солодкуватою. Ну, з усіма тонкощами розібралися, візьмемося за процес готування. Висипаємо в кавомолку насіння гірчиці і перемелюємо.

Крок - 1
02

Хтось може запитати, чому не застосувати відразу готовий порошок, хочу зауважити - не завжди легко знайти якісний порошок, до того ж, в нашому випадку це не є зовсім порошкоподібна маса і готова гірчиця буде трошки зернистою.

Крок - 2
03

Загалом, перемелені насіння гірчиці пересипаємо в миску, вливаємо трохи води і перемішуємо в кашку. Потім доливаємо яблучний оцет і все добре перемішуємо.

Крок - 3
04

Далі додаємо мед, всипаємо кайенский перець, порошок кориці, мелений імбир і сіль. Все ретельно перемішуємо ложкою і залишаємо настоятися, можна години на 14.

Крок - 4
05

Після цього перекладаємо готовий продукт в скляну баночку і щільно закриваємо кришкою. Думаю, гірчиця рецепт по дсту вам обов'язково сподобається, і ви завжди у себе в будинку будете використовувати таку приправу. Адже вживання гірчиці не тільки підвищить апетит ваших домочадців, а й поліпшить травлення. Так що, нехай пекуча горчічка по праву займе почесне місце на вашому столі і ваші страви стануть смачніше.

Крок - 5

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Салат з буряка з часником - покроковий рецепт, фото 1 Салат з буряка з часником 20 2 2 з 5 - детальніше -
Шніцель з капусти - покроковий рецепт, фото 1 Шніцель з капусти 40 4 2 з 5 - детальніше -
Запіканка з локшини - покроковий рецепт, фото 1 Запіканка з локшини 60 4 3 з 5 - детальніше -
Бограч в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1 Бограч в мультиварці 75 6 3 з 5 - детальніше -