Укр
Рус
Гірчиця Соуси Мексиканська кухня

Гірчиця на розсолі

( 5.0000 5 54 4 оцінки)

706 - переглядів
45 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Гірчиця на розсолі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Мексиканська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Цей рецепт гірчиці на розсолі нескладний і швидкий. На створення гірчиці ви використовуєте кілька хвилин свого часу, а зберігати продукт зможете в прохолодному місці досить довго.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Гірчиця на розсолі" (на 100 грам)

  • Білки3.3 гр.
  • Жири1.6 гр.
  • Вуглеводи6.6 гр.
  • Калорії76 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Давайте спочатку приготуємо розсіл для гірчиці. Для цього необхідно: очистити цибулю і часник від лушпиння і сполосніть водою. Наріжте овочі дрібними шматочками. Нарізані овочі перекладіть в сотейник або невелику каструлю.

Крок - 1
02

У каструлю, де знаходяться нарізані цибулю і часник, додайте біле вино, винний оцет і воду. Як у багатьох рецептах ви можете відрегулювати кислотність, додати в розсіл цукор або мед за своїм смаком.

Крок - 2
03

Поставте сотейник на вогонь і доведіть суміш до кипіння, а потім зменшіть вогонь і варіть її на повільному вогні ще 10 хвилин, періодично помішуючи. Готовий розсіл зніміть з плити і дайте йому охолонути до кімнатної температури.

Крок - 3
04

Коли розсіл охолонув, процідіть його. Поставте на глибоку миску сито з дрібними отворами (замість сита можна скористатися марлею, склавши її в декілька разів). Вилийте в сито розсіл і дайте йому повністю стекти.

Крок - 4
05

Розсіл для гірчиці готовий. Тепер візьміть потрібну кількість гірчичних зерен і сухого гірчичного порошку. Висипаючи в розсіл гірчицю і гірчичний порошок. Туди ж додайте сіль і часниковий порошок.

Крок - 5
06

Використовуючи вінчик, змішайте всі інгредієнти, щоб повністю розчинилася сіль, і не залишилося грудочок сухого гірчичного порошку. Гірчиця з розсолом перемішана. Накрийте миску харчовою плівкою. Залиште при кімнатній температурі на 24-48 годин. Гірчичні зерна насититься рідиною, і маса стане густішою.

Крок - 6
07

Гірчичну масу збийте блендером, до отримання кремоподібної, однорідної консистенції. Якщо маса погано збивається, можете додати ще невелику кількість кип'яченої води кімнатної температури.

Крок - 7
08

Після отримання однорідної гірчичної маси, перекладіть її в сотейник. Долийте води. Поставте на середній вогонь і доведіть масу до кипіння. Потім зменшіть вогонь і готуйте на повільному вогні, постійно помішуючи, до тих пір, поки маса не загусне. На це знадобиться не більше 10 хвилин.

Крок - 8
09

Готову гірчицю на розсолі перекладіть в стерильні банки. Коли ви наповнили банку гірчицею, використовуючи дерев'яну шпажку, випустіть повітря з маси.

Крок - 9
10

Закрийте банки щільними кришками, дайте їм час повністю охолонути, поставте в холодильник і зберігайте гірчицю на розсолі до 3-х місяців. Приємного.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Нут - покроковий рецепт, фото 1 Нут 60 4 3 з 5 - детальніше -
Запіканка з риби і картоплі - покроковий рецепт, фото 1 Запіканка з риби і картоплі 65 4 3 з 5 - детальніше -
Самса з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Самса з сиром 50 2 3 з 5 - детальніше -
Смачна квашена капуста - покроковий рецепт, фото 1 Смачна квашена капуста 45 1 3 з 5 - детальніше -