Цей рецепт гірчиці на розсолі нескладний і швидкий. На створення гірчиці ви використовуєте кілька хвилин свого часу, а зберігати продукт зможете в прохолодному місці досить довго.
Давайте спочатку приготуємо розсіл для гірчиці. Для цього необхідно: очистити цибулю і часник від лушпиння і сполосніть водою. Наріжте овочі дрібними шматочками. Нарізані овочі перекладіть в сотейник або невелику каструлю.
У каструлю, де знаходяться нарізані цибулю і часник, додайте біле вино, винний оцет і воду. Як у багатьох рецептах ви можете відрегулювати кислотність, додати в розсіл цукор або мед за своїм смаком.
Поставте сотейник на вогонь і доведіть суміш до кипіння, а потім зменшіть вогонь і варіть її на повільному вогні ще 10 хвилин, періодично помішуючи. Готовий розсіл зніміть з плити і дайте йому охолонути до кімнатної температури.
Коли розсіл охолонув, процідіть його. Поставте на глибоку миску сито з дрібними отворами (замість сита можна скористатися марлею, склавши її в декілька разів). Вилийте в сито розсіл і дайте йому повністю стекти.
Розсіл для гірчиці готовий. Тепер візьміть потрібну кількість гірчичних зерен і сухого гірчичного порошку. Висипаючи в розсіл гірчицю і гірчичний порошок. Туди ж додайте сіль і часниковий порошок.
Використовуючи вінчик, змішайте всі інгредієнти, щоб повністю розчинилася сіль, і не залишилося грудочок сухого гірчичного порошку. Гірчиця з розсолом перемішана. Накрийте миску харчовою плівкою. Залиште при кімнатній температурі на 24-48 годин. Гірчичні зерна насититься рідиною, і маса стане густішою.
Гірчичну масу збийте блендером, до отримання кремоподібної, однорідної консистенції. Якщо маса погано збивається, можете додати ще невелику кількість кип'яченої води кімнатної температури.
Після отримання однорідної гірчичної маси, перекладіть її в сотейник. Долийте води. Поставте на середній вогонь і доведіть масу до кипіння. Потім зменшіть вогонь і готуйте на повільному вогні, постійно помішуючи, до тих пір, поки маса не загусне. На це знадобиться не більше 10 хвилин.
Готову гірчицю на розсолі перекладіть в стерильні банки. Коли ви наповнили банку гірчицею, використовуючи дерев'яну шпажку, випустіть повітря з маси.
Закрийте банки щільними кришками, дайте їм час повністю охолонути, поставте в холодильник і зберігайте гірчицю на розсолі до 3-х місяців. Приємного.
Випадкові рецепти