Напевно більшість з вас кожен раз, купуючи гірчицю в зернах, замислювався, чому саме французька? Мабуть, вся справа в тому, що ми звикли вважати гірчицею однорідну пасту гірчичного кольору, а ось найбільш популярною в кулінарії вважається гірчиця в зернах. Саме це і є не що інше, як справжня гірчиця французька, приготована з чорних зерен. Таку приправу легко зустріти на полицях супермаркетів, але якщо ви любите подавати з гірчицею м'ясні страви або яєчню, а також використовувати її у складі заправки для салатів, навчиться готувати її самостійно. І тоді ваші страви будуть краще засвоюватися організмом, до того ж, будуть мати зовсім інший, більш пікантний смак. Гірчиця французька може бути гострою, середньо гострою, пікантною і навіть солодкуватою, але ви завжди при бажанні можете самостійно підібрати співвідношення цукру з оцтом, виходячи з власних смаків
Через те, що французька гірчиця має багато рецептів, вона і є унікальною, адже таку пряність можна розділити на кілька типів, виходячи зі співвідношення інгредієнтів. Ось, наприклад, не в кожну приправу можна додати мед або, наприклад, пиво. Тому, раджу запастися терпінням і знайти час для того, щоб приготувати гірчицю французьку, а вже кінцевий результат обов'язково порадує і вас, і ваших гостей. Щоб ви знали, сама по собі гірчиця має не дуже виразний смак, тобто, все чим вона відрізняється - пекучий і гіркий смак. Тому, щоб смак гірчиці більш урізноманітнити і зробити цікавіше, потрібно підібрати правильний оцет і досить підсолодити. Для справжньої французької гірчиці необхідно придбати чорні гірчичні зерна, з яких в процесі готування отримати порошок.
Отже, в глибоку скляну миску або ступку, засипаємо насіння чорної гірчиці і туди ж додаємо жовту гірчицю.
Тепер заливаємо все пивом, найкраще британським, добре перемішуємо. Після цього накриваємо миску харчовою плівкою і залишаємо на ніч при кімнатній температурі.
На наступний день відкладаємо частину настояного насіння гірчиці в блендер і вливаємо буквально ложечку оцту і розбиваємо суміш в однорідну масу.
Після цього повертаємо подрібнені зерна в миску з рештою гірчичного насіння, додаємо туди морську сіль, солодовий оцет і рідкий мед. Знову добре перемішуємо і перекладаємо в стерилізовані банки.
Ваша гірчиця французька, приготована власноруч, відмінно доповнить будь-які м'ясні страви, а також послужить незамінною приправою до фастфуду.
Випадкові рецепти