Укр
Рус
Гірчиця Соуси Французька кухня

Гірчиця французька

( 4.6667 4 53 3 оцінки)
644 - переглядів
50 хвилинпорцій - 1складність - 2 з 5
Гірчиця французька - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Напевно більшість з вас кожен раз, купуючи гірчицю в зернах, замислювався, чому саме французька? Мабуть, вся справа в тому, що ми звикли вважати гірчицею однорідну пасту гірчичного кольору, а ось найбільш популярною в кулінарії вважається гірчиця в зернах. Саме це і є не що інше, як справжня гірчиця французька, приготована з чорних зерен. Таку приправу легко зустріти на полицях супермаркетів, але якщо ви любите подавати з гірчицею м'ясні страви або яєчню, а також використовувати її у складі заправки для салатів, навчиться готувати її самостійно. І тоді ваші страви будуть краще засвоюватися організмом, до того ж, будуть мати зовсім інший, більш пікантний смак. Гірчиця французька може бути гострою, середньо гострою, пікантною і навіть солодкуватою, але ви завжди при бажанні можете самостійно підібрати співвідношення цукру з оцтом, виходячи з власних смаків

Інгредієнти

  • Гірчиця 115 г.
  • Гірчиця чорна 115 г.
  • Пиво 85 мл.
  • Сіль 1 ст.л
  • Оцет яблучний 85 мл.
  • Мед 1 ст.л
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Через те, що французька гірчиця має багато рецептів, вона і є унікальною, адже таку пряність можна розділити на кілька типів, виходячи зі співвідношення інгредієнтів. Ось, наприклад, не в кожну приправу можна додати мед або, наприклад, пиво. Тому, раджу запастися терпінням і знайти час для того, щоб приготувати гірчицю французьку, а вже кінцевий результат обов'язково порадує і вас, і ваших гостей. Щоб ви знали, сама по собі гірчиця має не дуже виразний смак, тобто, все чим вона відрізняється - пекучий і гіркий смак. Тому, щоб смак гірчиці більш урізноманітнити і зробити цікавіше, потрібно підібрати правильний оцет і досить підсолодити. Для справжньої французької гірчиці необхідно придбати чорні гірчичні зерна, з яких в процесі готування отримати порошок.

Крок - 1
02

Отже, в глибоку скляну миску або ступку, засипаємо насіння чорної гірчиці і туди ж додаємо жовту гірчицю.

Крок - 2
03

Тепер заливаємо все пивом, найкраще британським, добре перемішуємо. Після цього накриваємо миску харчовою плівкою і залишаємо на ніч при кімнатній температурі.

Крок - 3
04

На наступний день відкладаємо частину настояного насіння гірчиці в блендер і вливаємо буквально ложечку оцту і розбиваємо суміш в однорідну масу.

Крок - 4
05

Після цього повертаємо подрібнені зерна в миску з рештою гірчичного насіння, додаємо туди морську сіль, солодовий оцет і рідкий мед. Знову добре перемішуємо і перекладаємо в стерилізовані банки.

Крок - 5
06

Ваша гірчиця французька, приготована власноруч, відмінно доповнить будь-які м'ясні страви, а також послужить незамінною приправою до фастфуду.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Квашеная капуста в банке - покроковий рецепт, фото 1 Квашеная капуста в банке 30 1 3 з 5 - детальніше -
Оливье оригинальный - покроковий рецепт, фото 1 Оливье оригинальный 50 4 3 з 5 - детальніше -
Свиное сердце - покроковий рецепт, фото 1 Свиное сердце 35 3 3 з 5 - детальніше -