Гірчичний соус для оселедця - ідеальне доповнення до будь-якої риби, а також до курятини, свинини, шинки, овочів і салатів. У рецепті покроково описано, як за 5 хвилин зробити з простих продуктів смачний і корисний соус, який підходить до більшості страв.
Естрагон (тархун) вимийте, просушіть і дрібно поріжте. Кріп теж вимийте, обтрусіть від вологи і подрібніть.
Візьміть ємність для змішування і влийте туди кленовий сироп. Додайте діжонську гірчицю.
Туди ж відправте сушену зелену цибулю. За бажанням можете замінити її свіжою, але у сушеної не такий сильний цибульний аромат.
Слідом всипте сушений кервель. Якщо хочете, щоб гірчичний соус вийшов більш ароматним і пряним, використовуйте свіжий кервель, так як у сушеного запах виражений слабо.
Додайте подрібнені листя естрагону. Лимон вимийте, просушіть, розріжте навпіл і вичавіть сік. Влийте лимонний сік в ємність для змішування.
Додайте яблучний оцет. Щоб соус вийшов більш корисним і смачним, беріть якісний продукт, виготовлений з натуральної сировини.
Ретельно перемішайте інгредієнти ложкою, щоб суміш стала однорідною. Смачний і корисний гірчичний соус для оселедця готовий. Перелийте його в ємність для зберігання, закрийте кришкою і гарненько потрясіть, щоб домогтися ідеальної консистенції. Герметично закрийте ємність і зберігайте соус в холодильнику. Термін придатності - близько місяця. Якщо зберігати соус при кімнатній температурі, то бажано вжити його протягом тижня, а потім зробити нову порцію. Гірчичний соус з даного рецепту готується швидко і легко, а виходить дуже цікавим на смак і поєднується практично з будь-якими стравами. Смачного!
Випадкові рецепти