Укр
Рус
Гірчиця Соуси Вірменська кухня

Гірчиця з насіння

( 5.0000 5 55 5 оцінок)
576 - переглядів
35 хвилинпорцій - 1складність - 2 з 5
Гірчиця з насіння - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Вірменська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Якщо ви не знаєте, який соус додати до улюблених бургерів, бутербродів або інших страв, приготуйте ароматну гірчицю за запропонованим нами рецептом. Зробити її дуже просто і швидко.

Інгредієнти

  • Гірчиця 6 ст.л
  • Оцет яблучний 1 скл.
  • Куркума 1/2 ч.л
  • Кориця 1 щіп.
  • Перець чорний мелений 1 щіп.
  • Цибулевий порошок 1/2 ч.л
  • Орегано 1/2 ч.л
  • Часник 2 зуб.
  • Мед 1 1/2 ст.л
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У глибоку миску насипте насіння жовтої гірчиці і чорної гірчиці, яка додасть страві певної гостроти. Гірчиця з зерен виходить більш ароматною і корисною.

Крок - 1
02

Залийте два види гірчичного насіння оцтом, додавши трохи води. Добре перемішайте суміш, залиште при кімнатній температурі на 10 хвилин, поки не осядуть зерна. Потім поставте миску в холодильник на 2-3 дня, щоб насіння ввібрали суміш оцту з водою і набрякли.

Крок - 2
03

Після того як гірчичні насіння набрякли, є ймовірність того, що вони не повністю вберуть всю рідину, але її відціджувати не потрібно. Перекладіть гірчичні зерна в чашу блендера або в кавомолку.

Крок - 3
04

Приправте їх меленою корицею, чорним меленим перцем, сіллю, додайте куркуму, сушений орегано, цибульний порошок, пластівці перцю чилі і очищені від лушпиння зубки часнику. (Якщо у вас немає цибулевого порошку, використовуйте покупну сушену ріпчасту цибулю).

Крок - 4
05

Щоб дати гірчиці солодкуватого присмаку покладіть рідкий мед. Кількість використовуваного меду відрегулюйте по своєму смаку. Щоб дати гірчиці правильної консистенції, можете додати більше оцту. Подрібніть гірчичні зерна з приправами і спеціями блендером до утворення пасти.

Крок - 5
06

Готове гірчичне пюре спробуйте на смак. На зовнішній вигляд воно виглядає дуже привабливо і має приємний аромат. Зерна перемеленої чорної гірчиці надають масі цікавого виду. За необхідності і посилаючись на свої смакові якості, додайте відсутніх за кількістю спецій. І ще раз перемішайте.

Крок - 6
07

Подрібнену гірчицю з насіння двох видів: жовтих і чорних, перекладіть в простерилізовані заздалегідь банки. Кришки для їх закривання також повинні бути простерилізовані, для тривалого зберігання гірчиці. Щільно закрийте банки і в закритому вигляді зберігайте гірчицю з насіння в холодильнику.

Крок - 7
08

Гірчицю із зерен можете використовувати для приготування хот-догів, різних бутербродів, додавати до риби і салатів. Смачного.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Лобио из зеленой фасоли - покроковий рецепт, фото 1 Лобио из зеленой фасоли 50 4 3 з 5 - детальніше -
Капустняк украинский - покроковий рецепт, фото 1 Капустняк украинский 90 6 3 з 5 - детальніше -
Фруктовое канапе на шпажках - покроковий рецепт, фото 1 Фруктовое канапе на шпажках 35 4 3 з 5 - детальніше -