Укр
Рус
Гірчиця Соуси Бельгійська кухня

Гірчиця з медом

( 4.8571 4 57 7 оцінок)
570 - переглядів
35 хвилинпорцій - 1складність - 2 з 5
Гірчиця з медом - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Бельгійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Простий рецепт смачної солодкуватої гірчиці зі смаком і ароматом меду, приготована власноруч, замінить будь-яку з магазину.

Інгредієнти

  • Гірчиця 6 ст.л
  • Мед 1 ст.л
  • Винний оцет 1 ст.л
  • Вода 3 ст.л
  • Сіль 1 ч.л
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У нашому рецепті використовується насіння чорної і жовтої гірчиці, які застосовують для приготування не тільки гірчиці, а й у багатьох кулінарних рецептах. Щоб приготувати гірчицю з медом, її насіння потрібно трохи потовкти. Насипте насіння чорної гірчиці в ступку.

Крок - 1
02

До насіння чорної гірчиці додайте насіння жовтої - на смак її насіння більш ніжні і пікантні.

Крок - 2
03

Візьміть товкач і розітріть трохи насіння гірчиці, але не порошок, щоб вона розкрилася і дала аромат. Можете помістити насіння в блендер і подрібнити його там.

Крок - 3
04

Потовчені насіння двох видів гірчиці пересипте з ступки або блендера в сотейник. Поставте сотейник на середній вогонь і підсушіть насіння, постійно помішуючи або підкидаючи їх, щоб вони більше розкрили свій смак і аромат. Дайте підсушеним насінням гірчиці трошки охолонути.

Крок - 4
05

Тільки потім починайте додавати в неї всі інші інгредієнти. Влийте в сотейник з насінням винний оцет, можете використовувати білий або рожевий, на крайній випадок це може бути яблучний, той, який у вас є, але не в якому разі не 9% оцет.

Крок - 5
06

Потім налийте кип'ячену воду кімнатної температури, сіль, рідкий мед. Який мед використовувати в даному рецепті - використовуйте такий, який вам більше подобається: липовий, лісовий, луговий, акацієвий.

Крок - 6
07

Ретельно перемішайте інгредієнти, щоб рівномірно розійшовся і з'єднався мед з іншими інгредієнтами маринаду, повністю розчинилася сіль. Гірчицю з медом перекладіть в чисту скляну банку.

Крок - 7
08

Закрийте щільно кришкою і поставте в холодильник не менше ніж на 12 годин. Зерна набухнуть і наситяться маринадом. Після закінчення часу гірчицю можете подрібнити в блендері до однорідного стану або залиште в зернах. Гірчиця підвищує апетит, допомагає переварюванню білкової їжі, а також активізує обмін речовин. Таку гірчицю можна їсти з рибою, м'ясом, доповнювати свіжоприготовані салати або просто намазувати на хліб.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти