Простий рецепт смачної солодкуватої гірчиці зі смаком і ароматом меду, приготована власноруч, замінить будь-яку з магазину.
У нашому рецепті використовується насіння чорної і жовтої гірчиці, які застосовують для приготування не тільки гірчиці, а й у багатьох кулінарних рецептах. Щоб приготувати гірчицю з медом, її насіння потрібно трохи потовкти. Насипте насіння чорної гірчиці в ступку.
До насіння чорної гірчиці додайте насіння жовтої - на смак її насіння більш ніжні і пікантні.
Візьміть товкач і розітріть трохи насіння гірчиці, але не порошок, щоб вона розкрилася і дала аромат. Можете помістити насіння в блендер і подрібнити його там.
Потовчені насіння двох видів гірчиці пересипте з ступки або блендера в сотейник. Поставте сотейник на середній вогонь і підсушіть насіння, постійно помішуючи або підкидаючи їх, щоб вони більше розкрили свій смак і аромат. Дайте підсушеним насінням гірчиці трошки охолонути.
Тільки потім починайте додавати в неї всі інші інгредієнти. Влийте в сотейник з насінням винний оцет, можете використовувати білий або рожевий, на крайній випадок це може бути яблучний, той, який у вас є, але не в якому разі не 9% оцет.
Потім налийте кип'ячену воду кімнатної температури, сіль, рідкий мед. Який мед використовувати в даному рецепті - використовуйте такий, який вам більше подобається: липовий, лісовий, луговий, акацієвий.
Ретельно перемішайте інгредієнти, щоб рівномірно розійшовся і з'єднався мед з іншими інгредієнтами маринаду, повністю розчинилася сіль. Гірчицю з медом перекладіть в чисту скляну банку.
Закрийте щільно кришкою і поставте в холодильник не менше ніж на 12 годин. Зерна набухнуть і наситяться маринадом. Після закінчення часу гірчицю можете подрібнити в блендері до однорідного стану або залиште в зернах. Гірчиця підвищує апетит, допомагає переварюванню білкової їжі, а також активізує обмін речовин. Таку гірчицю можна їсти з рибою, м'ясом, доповнювати свіжоприготовані салати або просто намазувати на хліб.
Випадкові рецепти