Гірчицю використовують як самостійний продукт або в приготуванні різних страв з м'яса, птиці, для соусів. Гірчиця робить страви більш ароматними і трохи гострими. Її завжди можна купити в магазині, але краще приготувати самостійно.
Для приготування гірчиці використовуйте гірчичний порошок, який продається в магазинах або приготуйте його самостійно. Його можна зробити з насіння жовтої гірчиці, подрібнивши їх в кавомолці або блендері. Висипаючи в сотейник порошок гірчиці.
До гірчичного порошку додайте куркуму. Так як гірчиця не має яскравого жовтого кольору, щоб його посилити, не використовуючи барвники - використовуйте порошок куркуми. Його ви можете додати, скільки хочете, щоб досягти бажаного кольору.
Далі насипте в миску мелену паприку. За бажанням можна замість паприки додати червоний мелений чилі перець, тоді гірчичний соус вийде гостріше. Все залежить, яку ви любите гірчицю.
Потім всипте сіль, її кількість визначте на свій розсуд, часниковий порошок, цибульний порошок (якщо у вас немає такого порошку, ви спокійно і дуже швидко можете його зробити з гранульованого часнику і сухої цибулі, який завжди є на полицях магазинів), білий перець.
Далі додайте дрібку порошку кориці, гвоздики (її суцвіття помістіть в ступку і перетріть в порошок), і мускатного горіха, якого можна трохи натерти на дрібну тертку.
Звичайно, гірчиця не обійдеться без рідких інгредієнтів, щоб надати їй структуру соусу. У сотейник з гірчичним порошком і спеціями налийте воду, білий винний оцет і яблучний оцет. Перемішайте.
Наступною додайте кукурудзяну муку, яка буде служити в ролі згущувача. Замість кукурудзяного борошна можете використовувати ксантанову камідь, але борошно є більш поширеним і легко доступним інгредієнтом.
Ретельно перемішайте гірчичну масу. Поставте сотейник на середній вогонь. Варіть масу, постійно помішуючи, щоб вона не прилипала до дна, поки маса не почне ставати густіше.
Коли гірчична маса загусла, вилийте її в чисту ємність. Накрийте харчовою плівкою і зберігайте в холодильнику до 3-х місяців. Використовуйте гірчицю для заправки салатів або для бутербродів. Смачного.
Випадкові рецепти