Укр
Рус
Гірчиця Соуси Литовська кухня

Гірчиця рецепт приготування з порошку

( 4.7500 4 54 4 оцінки)

779 - переглядів
35 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Гірчиця рецепт приготування з порошку - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Литовська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Гірчицю використовують як самостійний продукт або в приготуванні різних страв з м'яса, птиці, для соусів. Гірчиця робить страви більш ароматними і трохи гострими. Її завжди можна купити в магазині, але краще приготувати самостійно.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Гірчиця рецепт приготування з порошку" (на 100 грам)

  • Білки1.5 гр.
  • Жири0.9 гр.
  • Вуглеводи7.7 гр.
  • Калорії44 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для приготування гірчиці використовуйте гірчичний порошок, який продається в магазинах або приготуйте його самостійно. Його можна зробити з насіння жовтої гірчиці, подрібнивши їх в кавомолці або блендері. Висипаючи в сотейник порошок гірчиці.

Крок - 1
02

До гірчичного порошку додайте куркуму. Так як гірчиця не має яскравого жовтого кольору, щоб його посилити, не використовуючи барвники - використовуйте порошок куркуми. Його ви можете додати, скільки хочете, щоб досягти бажаного кольору.

Крок - 2
03

Далі насипте в миску мелену паприку. За бажанням можна замість паприки додати червоний мелений чилі перець, тоді гірчичний соус вийде гостріше. Все залежить, яку ви любите гірчицю.

Крок - 3
04

Потім всипте сіль, її кількість визначте на свій розсуд, часниковий порошок, цибульний порошок (якщо у вас немає такого порошку, ви спокійно і дуже швидко можете його зробити з гранульованого часнику і сухої цибулі, який завжди є на полицях магазинів), білий перець.

Крок - 4
05

Далі додайте дрібку порошку кориці, гвоздики (її суцвіття помістіть в ступку і перетріть в порошок), і мускатного горіха, якого можна трохи натерти на дрібну тертку.

Крок - 5
06

Звичайно, гірчиця не обійдеться без рідких інгредієнтів, щоб надати їй структуру соусу. У сотейник з гірчичним порошком і спеціями налийте воду, білий винний оцет і яблучний оцет. Перемішайте.

Крок - 6
07

Наступною додайте кукурудзяну муку, яка буде служити в ролі згущувача. Замість кукурудзяного борошна можете використовувати ксантанову камідь, але борошно є більш поширеним і легко доступним інгредієнтом.

Крок - 7
08

Ретельно перемішайте гірчичну масу. Поставте сотейник на середній вогонь. Варіть масу, постійно помішуючи, щоб вона не прилипала до дна, поки маса не почне ставати густіше.

Крок - 8
09

Коли гірчична маса загусла, вилийте її в чисту ємність. Накрийте харчовою плівкою і зберігайте в холодильнику до 3-х місяців. Використовуйте гірчицю для заправки салатів або для бутербродів. Смачного.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Овочевий суп - покроковий рецепт, фото 1 Овочевий суп 30 6 2 з 5 - детальніше -
Салат з огірків - покроковий рецепт, фото 1 Салат з огірків 30 3 2 з 5 - детальніше -
Класичний торт Снікерс - покроковий рецепт, фото 1 Класичний торт Снікерс 100 5 4 з 5 - детальніше -