Укр
Рус
Гірчиця Маринади Українська кухня

Гірчиця

( 4.9444 4 536 36 оцінок)
2615 - переглядів
30 хвилинпорцій - 1складність - 2 з 5
Гірчиця - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Французька кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Столова  гірчиця - дуже старовинна приправа і ви зможете самостійно приготувати її в домашніх умовах.

Інгредієнти

  • Куркума 1 ч.л
  • Масло рослинне 50 мл.
  • Оцет яблучний за смаком
  • Цукор за смаком
  • Сіль за смаком
  • Гірчичний порошок 50 г.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт

01

Готовий куплений  порошок гірчиці  просіяти через сито для видалення не розмелених  частинок і лушпиння, а також для насичення пухкого порошку повітрям. У зручній ємності порошок гірчиці залити окропом, перемішати до пастоподібної текстури, швидко мінімум на півгодини перекласти в харчовий термос для виділення гірчичного масла.

Крок - 1
02

Після охолодження ємність з гірчичною основою поставити в прохолодне місце на 10-12 годин для виходу гіркоти.

Крок - 2
03

Потім суміш перемішати з цукром, сіллю, оцтом, куркумою (для кольору), олією. Практично домашня  гірчиця готова, але ще необхідно пройти  період визрівання для появи гострих пікантних ноток.

Крок - 3
04

Гірчицю розкласти  в чисті баночки, щільно закатати кришками і поставити в холодильник. Через 3-4 дні  гірчична приправа пекуча, але справжня домашня готова.

Крок - 4
05

P.s. При відсутності харчового термоса виділення гірчичного  масла  можливе в умовах водяної бані.  

Крок - 5

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Мясной рулет в тесте - покроковий рецепт, фото 1 Мясной рулет в тесте 80 4 3 з 5 - детальніше -
Шницель с яйцом - покроковий рецепт, фото 1 Шницель с яйцом 40 2 3 з 5 - детальніше -
Ягодно-апельсиновый смузи - покроковий рецепт, фото 1 Ягодно-апельсиновый смузи 30 1 2 з 5 - детальніше -