Рідко яке застілля з достатком м'ясних страв обходиться без популярної і поширеної приправи - гірчиця. Загалом то вона властива кожній національній кухні, практично в усьому світі. До речі, гірчиця застосовується не тільки як приправа, але і добавка в приготуванні багатьох м'ясних страв, смаженні домашніх ковбас або шинки. Останнім часом, купуючи цю приправу в магазині, ми часто бачимо в складі не тільки стабілізатори, а й антиоксиданти, що трохи бентежить. Але гірчицю можна запросто швидко і легко приготувати в домашніх умовах. І знадобиться нам всього-на-всього кілька основних інгредієнтів.
Свіжу домашню гірчицю просто необхідно мати на кухні кожної господині, тому і складові цього продукту повинні бути якісними. Щоб гірчиця при заварюванні добре загусала, купуючи гірчичний порошок або зерна обов'язково звертаємо увагу на термін придатності, інакше нас в процесі готування може спіткати невдача. Сумніваєтеся, що процес приготування гірчиці нескладний, даремно. Насправді все настільки просто, то варто тільки докласти мінімум зусиль, трохи часу і на вашому столі - популярний гострий соус. У нашому випадку ми будемо використовувати не порошок, а зерна гірчиці, тому перш за все ми їх і будемо подрібнювати. Засипаємо зерна в електро м'ясорубку і подрібнюємо в порошок, до речі, можна трохи залишити в зернах, щоб готова гірчиця була більш «цільнозерновою».
Після подрібнення засипаємо порошок в миску і заливаємо гарячою водою. До речі, саме окріп надає гірчиці зайву гіркоту, а ось якщо заливати холодною водою - приправа буде занадто легкою.
Після води додаємо в миску яблучний оцет і трохи меду.
Тепер кидаємо кайенский перець і мелену корицю, а ще додаємо мелений імбир. Після цього кидаємо в гірчицю сіль і добре перемішуємо всі інгредієнти. Коли всі продукти змішані, накриваємо миску і залишаємо в теплому місці на пару днів.
Після цього перекладаємо гірчицю в банку, закриваємо кришкою і відправляємо в холодильник. Найкраще якщо гірчиця буде «витримана» в холодильнику близько тижня, тоді аромат приправи буде просто чудовий. Зберігатися гірчиця в холодильнику може протягом кількох тижнів, хоча якщо затягнути час вживання, приправа може просто видихнути. Приготована нами гірчиця відмінно впишеться в рецептуру багатьох салатів, а також бургери і бутерброди будуть просто чарівні.
Випадкові рецепти