Укр
Рус
Гірчиця Маринади Французька кухня

Гірчиця

( 4.9444 4 536 36 оцінок)
2643 - переглядів
30 хвилинпорцій - 1складність - 2 з 5
Гірчиця - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Рідко яке застілля з достатком м'ясних страв обходиться без популярної і поширеної приправи - гірчиця. Загалом то вона властива кожній національній кухні, практично в усьому світі. До речі, гірчиця застосовується не тільки як приправа, але і добавка в приготуванні багатьох м'ясних страв, смаженні домашніх ковбас або шинки. Останнім часом, купуючи цю приправу в магазині, ми часто бачимо в складі не тільки стабілізатори, а й антиоксиданти, що трохи бентежить. Але гірчицю можна запросто швидко і легко приготувати в домашніх умовах. І знадобиться нам всього-на-всього кілька основних інгредієнтів.

Інгредієнти

  • Сіль 1/2 ч.л
  • Імбир 1 ч.л
  • Кориця 1/2 ч.л
  • Кайенский перець 1 ч.л
  • Мед 3 ст.л
  • Оцет яблучний 100 мл.
  • Вода 50 мл.
  • Гірчиця 1/2 скл.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт

01

Свіжу домашню гірчицю просто необхідно мати на кухні кожної господині, тому і складові цього продукту повинні бути якісними. Щоб гірчиця при заварюванні добре загусала, купуючи гірчичний порошок або зерна обов'язково звертаємо увагу на термін придатності, інакше нас в процесі готування може спіткати невдача. Сумніваєтеся, що процес приготування гірчиці нескладний, даремно. Насправді все настільки просто, то варто тільки докласти мінімум зусиль, трохи часу і на вашому столі - популярний гострий соус. У нашому випадку ми будемо використовувати не порошок, а зерна гірчиці, тому перш за все ми їх і будемо подрібнювати. Засипаємо зерна в електро м'ясорубку і подрібнюємо в порошок, до речі, можна трохи залишити в зернах, щоб готова гірчиця була більш «цільнозерновою».

Крок - 1
02

Після подрібнення засипаємо порошок в миску і заливаємо гарячою водою. До речі, саме окріп надає гірчиці зайву гіркоту, а ось якщо заливати холодною водою - приправа буде занадто легкою.

Крок - 2
03

Після води додаємо в миску яблучний оцет і трохи меду.

Крок - 3
04

Тепер кидаємо кайенский перець і мелену корицю, а ще додаємо мелений імбир. Після цього кидаємо в гірчицю сіль і добре перемішуємо всі інгредієнти. Коли всі продукти змішані, накриваємо миску і залишаємо в теплому місці на пару днів.

Крок - 4
05

Після цього перекладаємо гірчицю в банку, закриваємо кришкою і відправляємо в холодильник. Найкраще якщо гірчиця буде «витримана» в холодильнику близько тижня, тоді аромат приправи буде просто чудовий. Зберігатися гірчиця в холодильнику може протягом кількох тижнів, хоча якщо затягнути час вживання, приправа може просто видихнути. Приготована нами гірчиця відмінно впишеться в рецептуру багатьох салатів, а також бургери і бутерброди будуть просто чарівні.

Крок - 5

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Круассаны со сгущенкой - покроковий рецепт, фото 1 Круассаны со сгущенкой 180 3 3 з 5 - детальніше -
Мини круассаны - покроковий рецепт, фото 1 Мини круассаны 60 3 3 з 5 - детальніше -