Десерти, які не потребують випічки, особливо популярні в літній період. Желейний торт «Бите скло» - швидке в приготуванні і дуже смачне освіжаюче частування.
Для приготування торта можна використовувати желе будь-яких кольорів і смаків. Приготуйте 5 глибоких ємностей для заливки желе. У кожну всипте порошок одного кольору. Залийте сухі інгредієнти гарячою водою. Кількість рідини регулюйте, відповідно до рекомендацій виробника, вказаних на упаковці. Щоб отримати більш щільну структуру «скелець», розводьте порошок в меншому обсязі води.
Ретельно перемішайте суміш і залиште до повного охолодження. Перемістіть ємності в холодильник на 4 години. Застигле охолоджене желе наріжте гострим ножем на невеликі кубики. Різнобарвні «скельця» викладіть в глибоку миску і акуратно перемішайте кольори між собою.
Підготуйте велику форму для торта. Можна використовувати фігурну силіконову або звичайну скляну ємність. Всипте в неї желейні кубики і рівномірно розподіліть. Якщо вибрали силіконову основу, поставте її в більш міцну ємність. Це дозволить зберегти ідеально рівну структуру торта.
У чашу кухонного комбайна або стаціонарного блендера влийте згущене молоко і жирні вершки. Додайте ванільний екстракт.
У невелику миску всипте желатин і додайте невелику кількість води. Переміксуйте і настоюйте протягом 5 хвилин. Залийте суміш гарячою водою і мішайте до повного розчинення желатину.
Дайте суміші трохи охолонути і вилийте в чашу кухонного комбайна. Переміксуйте до однорідного стану і акуратно влийте в форму. Накрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник на 5 годин. Охолоджений десерт вийміть з форми і подавайте на стіл. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти