Укр
Рус
thermomix thermomix
Желе Десерти Французька кухня

Желе з йогурту

55 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Желе з йогурту - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Будь-яка господиня, яка готує святкове застілля, завжди замислюється над десертом, щоб солодке було і смачним, і не дуже калорійним, тим більше, якщо возитися з тортом просто ніколи. Тоді вам обов'язково стане в нагоді наш рецепт - желе з йогурту, натуральне лакомство, яке готується легко, і навичок особливих господині не потрібно. Таке желе дуже багате на вітаміни і мікроелементи, до того ж, дуже оригінально виглядає, чим приваблює не тільки дорослих, а й дітей.

Інгредієнти

  • Йогурт 300 г.
  • Желатин 10 г.
  • Солод 90 г.
  • Молоко 200 мл.
  • Вода 1 скл.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Якщо раптом вас лякає складність процесу приготування такої страви, то відразу хочу заспокоїти, це робиться абсолютно легко, процес нескладний, інгредієнтів мінімум, знадобиться всього лише терпіння дочекатися застигання цієї смакоти. Для того, щоб приготувати такий оригінальний і корисний десерт, вам знадобиться йогурт, причому, особливої ​​різниці в тому, натуральний він або з добавками, немає, головне, достатньої жирності.

    Крок - 1
  2. 02

    І ще звичайно ж, ніяке желе не вийде без желатину, тому в першу чергу давайте їм і займемося. У невелику, але глибоку миску вливаємо теплу кип'ячену воду і засипаємо туди желатин, в нашому випадку це буде порошок. Легкими рухами вінчика розмішуємо желатин у воді, щоб не було грудочок і залишаємо для набухання хвилин на 10.

    Крок - 2
  3. 03

    Тепер беремо іншу глибоку посудину побільше і поміщаємо туди йогурт досить густої консистенції, до речі, якщо йогурт мало солодкий, можна додавати цукор, але це залежить від вашого смаку.

    Крок - 3
  4. 04

    Після цього доливаємо туди ж молоко, а ще засипаємо білкове сусло.

    Крок - 4
  5. 05

    Потім набряклий желатин додаємо в цю ж ємність і починаємо вінчиком збивати весь вміст в однорідну масу. Якщо вам захочеться додати пікантності майбутньому десерту, можна додати ваніль або корицю, але це зовсім не обов'язково.

    Крок - 5
  6. 06

    Коли всі інгредієнти добре перемішалися в красиву пишну масу, ставимо на стіл високі келихи і розливаємо в них приготовлену суміш для желе.

    Крок - 6
  7. 07

    Після цього келихи з приготовленою масою відправляємо в холодильник для застигання. Для цього знадобиться кілька годин, а якщо готується десерт з вечора, то можна сміливо залишати на ніч. Таке желе з йогурту має дуже ніжний і освіжаючий смак, напевно сподобається вам і вашим близьким, а на свято може стати прикрасою будь-якого столу.

    Крок - 7

Оцінити рецепт