Укр
Рус
Желе Десерти Російська кухня

Желе з сметани

( 5.0000 5 511 11 оцінок)
1152 - переглядів
60 хвилинпорцій - 3складність - 3 з 5
Желе з сметани - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

опис

Приготуйте желе з солодкої сметани з ягодами, яке має ніжний і легкий смак. Прохолодний десерт відмінно підійде для частування на дитячому святі.

Інгредієнти

  • Вода 1 скл.
  • Желатин 20 г.
  • Сметана 2 скл.
  • Малина 1 скл.
  • Полуниця 1/2 скл.
  • Вишня 1/2 скл.
  • Апельсин 1 шт.
  • Цукор 1 1/4 скл.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У невелику ємність налийте половину холодної води. Додайте до неї желатин і перемішайте. Потім влийте другу частину води, але вже гарячою. Добре перемішайте, дайте настоятися, щоб желатин трохи набряк, хвилин 10-20 або згідно часу зазначеному на упаковці.

Крок - 1
02

Змішайте сметану з більшою частиною цукру, щоб цукор повністю розчинився. Краще використовувати сметану кімнатної температури.

Крок - 2
03

Перелийте желатин в ємність побільше. Якщо на дні миски, в якій був желатин, залишилися не розчинені крупинки, не використовуйте їх. У желатин вилийте солодку сметану. Добре перемішайте, щоб утворилася однорідна маса. В отриману масу додайте половину малини.

Крок - 3
04

Потім нарізану невеликими шматочками полуницю і вишні. Перемішайте всі компоненти, щоб вони рівномірно розподілилися по сметанно-желатиновій масі. Для цього желе ви можете використовувати як свіжі ягоди і фрукти, так і консервовані, все залежить від вашого смаку і фантазії.

Крок - 4
05

Для охолодження желе можете взяти будь-яку форму, краще звичайно силіконову, попередньо обприскайте її водою. Вилийте масу в форму і поставте її в холодильник не менше ніж на 4 години для застигання.

Крок - 5
06

Тим часом приготуйте сироп для поливання желе. У чашу блендера помістіть малину, цукор, цедру апельсина і додайте пару ложок води. Перебити інгредієнти на високій швидкості. Перелийте отриманий сироп в окрему ємність, можете використовувати невеликий стаканчик або соусник.

Крок - 6
07

Вийміть з холодильника застигле желе. Викладіть його на блюдо. Якщо желе погано відстає від форми, опустіть форму в гарячу воду на кілька секунд. Потім переверніть її, желе легко випаде. Полийте желе зі сметани малиновим сиропом, наріжте на порційні шматки і пригощайте близьких або друзів. Смачного.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Желе с фруктами - покроковий рецепт, фото 1 Желе с фруктами 45 3 3 з 5 - детальніше -
Желе из сока - покроковий рецепт, фото 1 Желе из сока 50 3 3 з 5 - детальніше -
Желе из молока - покроковий рецепт, фото 1 Желе из молока 60 2 3 з 5 - детальніше -
Желе из тыквы - покроковий рецепт, фото 1 Желе из тыквы 60 3 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Шашлык из скумбрии - покроковий рецепт, фото 1 Шашлык из скумбрии 50 5 3 з 5 - детальніше -
Паста простой рецепт - покроковий рецепт, фото 1 Паста простой рецепт 45 6 3 з 5 - детальніше -
Мясо по-французски на сковороде - покроковий рецепт, фото 1 Мясо по-французски на сковороде 50 2 3 з 5 - детальніше -