Желе з полуниці - натуральні домашні цукерки, смачні, корисні і легкі в приготуванні. Така полунична пастила принесе задоволення і дітям, і дорослим. Як зробити смачне желе з полуниці, докладно розказано в рецепті.
Полуницю вимийте, просушіть і позбавте від хвостиків. Підготовлені ягоди відправте в подрібнювач і перебийте до стану однорідного пюре. Якщо полуниця не надто соковита, додайте трохи води.
Перетріть полуничне пюре через сито, щоб зробити текстуру більш гладкою і позбутися від насіння.
Надішліть проціджену полуничну масу в каструлю, всипте цукор і влийте кокосову воду. Додайте кукурудзяний крохмаль і перемішайте інгредієнти вінчиком до однорідності.
Поставте каструлю на плиту і, постійно помішуючи, варіть вміст на середньому вогні до легкого загустіння.
Змастіть ємність, в якій будете робити желе, рослинним маслом і перелийте туди полуничну масу. Остудіть полуницю і відправте в холодильник для застигання.
Коли желе з полуниці застигне, пройдіться вздовж бортів форми ножем, а потім наріжте заготовку порційними кубиками.
По одному виймайте їх з форми і паніруйте у кокосовій стружці. Повинні вийти апетитні полуничні цукерки в кокосовій паніровці. Вони відмінно тримають форму, не тануть від дотику і не розпадаються. При цьому желе з полуниці виходить дуже ніжним і смачним. У нього виражений полуничний присмак і аромат кокоса.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти