Укр
Рус
Желе Десерти Російська кухня

Желе з молока

( 4.9167 4 512 12 оцінок)
1309 - переглядів
60 хвилинпорцій - 2складність - 3 з 5
Желе з молока - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Я знаю, що багато хто досить часто готують домашнє желе зі свіжих ягід і фруктів, а також з домашніх компотів та варення. Ще хтось купує готовий напівфабрикат в пакеті і тоді взагалі мінімум часу йде на його приготування. Незмінним залишається одне - ця легка десертна страва є незамінною прикрасою будь-якого святкового застілля, особливо дитячого. Але, може, не всі знають рецепт желе з молока, вишуканих ласощів, що здатні підняти настрій і в свято і в будень.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Желе з молока" (на 100 грам)

  • Білки1.7 гр.
  • Жири2.4 гр.
  • Вуглеводи9.4 гр.
  • Калорії72 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Десерт, який можна приготувати за цим рецептом, в результаті буде не дуже солодким, але з насиченим смаком, завдяки різним добавкам. Деякі тонкощі і нюанси в процесі приготування желе з молока все ж є, і знати їх просто необхідно. Молоко обов'язково має бути натуральним, ще краще топленим, але ні в якому разі не можна брати знежирене, щоб десерт не здавався водянистим. До речі, замість молока можна використовувати вершки жирністю не менше 3,5%.

Крок - 1
02

Для того, щоб желе застигало досить швидко і мало щільну текстуру, желатин краще розчиняти відразу в молоці, але це не обов'язково. У сотейник влийте частину молока і додайте цукор, добре перемішайте і підігрійте.

Крок - 2
03

В окремій посудині в молоко засипте порошок заварного крему, добре перемішайте, щоб порошок розчинився, і влийте цю суміш в сотейник. Молочну суміш помішуючи варіть до густої консистенції і залиште остигати.

Крок - 3
04

В іншу посудину наливаємо воду і доводимо до кипіння, після чого засипаємо в киплячу воду порошок желе і змішуємо вінчиком до повного розчинення желе.

Крок - 4
05

Після цього зварене желе розливайте у форми або ж в стакани, заповнюючи приблизно десь на третину. Після цього кидаємо в желе часточки полуниці. Ми залишаємо желе з полуницею для охолодження в холодильнику на півгодини, ні в якому разі не поміщаючи в морозильну камеру, щоб не кристалізувалося.

Крок - 5
06

Тепер візьмемо вимите і протерті рушником яблуко, ріжемо його на скибочки середнього розміру і викладаємо в приготовану молочну кремову суміш.

Крок - 6
07

Після цього додаємо туди порізані навпіл ягоди винограду і часточки банана. Перемішуємо фрукти з молочним кремом і розкладаємо цю суміш в стакани з застиглим фруктовим желе.

Крок - 7
08

Зверху десерт прикрашаємо часточками винограду. Ніжне, повітряне желе з молока - це просто делікатес з найніжнішою текстурою і запаморочливим смаком.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Класичний цибулевий суп - покроковий рецепт, фото 1 Класичний цибулевий суп 75 7 4 з 5 - детальніше -
Бульйон - покроковий рецепт, фото 1 Бульйон 60 0 2 з 5 - детальніше -
Курка з картоплею - покроковий рецепт, фото 1 Курка з картоплею 90 6 3 з 5 - детальніше -
Куряча грудка - покроковий рецепт, фото 1 Куряча грудка 30 2 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Суп-пюре гарбузовий з каррі - покроковий рецепт, фото 1 Суп-пюре гарбузовий з каррі 20 5 2 з 5 - детальніше -
Мариновані баклажани - покроковий рецепт, фото 1 Мариновані баклажани 50 5 2 з 5 - детальніше -
Куліч до Великодня - покроковий рецепт, фото 1 Куліч до Великодня 115 1 3 з 5 - детальніше -
Хліб в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1 Хліб в мультиварці 60 1 2 з 5 - детальніше -