Укр
Рус
thermomix thermomix
Желе Десерти Російська кухня

Желе з молока

60 хвилинпорцій - 2складність - 3 з 5
Желе з молока - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Я знаю, що багато хто досить часто готують домашнє желе зі свіжих ягід і фруктів, а також з домашніх компотів та варення. Ще хтось купує готовий напівфабрикат в пакеті і тоді взагалі мінімум часу йде на його приготування. Незмінним залишається одне - ця легка десертна страва є незамінною прикрасою будь-якого святкового застілля, особливо дитячого. Але, може, не всі знають рецепт желе з молока, вишуканих ласощів, що здатні підняти настрій і в свято і в будень.

Інгредієнти

  • Виноград за смаком
  • Банан 1 шт.
  • Яблуко 1 шт.
  • Полуниця за смаком
  • Желе 1 уп.
  • Вода 2 скл.
  • Крем 3 ст.л
  • Цукор 3 ст.л
  • Молоко 4 скл.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Десерт, який можна приготувати за цим рецептом, в результаті буде не дуже солодким, але з насиченим смаком, завдяки різним добавкам. Деякі тонкощі і нюанси в процесі приготування желе з молока все ж є, і знати їх просто необхідно. Молоко обов'язково має бути натуральним, ще краще топленим, але ні в якому разі не можна брати знежирене, щоб десерт не здавався водянистим. До речі, замість молока можна використовувати вершки жирністю не менше 3,5%.

    Крок - 1
  2. 02

    Для того, щоб желе застигало досить швидко і мало щільну текстуру, желатин краще розчиняти відразу в молоці, але це не обов'язково. У сотейник влийте частину молока і додайте цукор, добре перемішайте і підігрійте.

    Крок - 2
  3. 03

    В окремій посудині в молоко засипте порошок заварного крему, добре перемішайте, щоб порошок розчинився, і влийте цю суміш в сотейник. Молочну суміш помішуючи варіть до густої консистенції і залиште остигати.

    Крок - 3
  4. 04

    В іншу посудину наливаємо воду і доводимо до кипіння, після чого засипаємо в киплячу воду порошок желе і змішуємо вінчиком до повного розчинення желе.

    Крок - 4
  5. 05

    Після цього зварене желе розливайте у форми або ж в стакани, заповнюючи приблизно десь на третину. Після цього кидаємо в желе часточки полуниці. Ми залишаємо желе з полуницею для охолодження в холодильнику на півгодини, ні в якому разі не поміщаючи в морозильну камеру, щоб не кристалізувалося.

    Крок - 5
  6. 06

    Тепер візьмемо вимите і протерті рушником яблуко, ріжемо його на скибочки середнього розміру і викладаємо в приготовану молочну кремову суміш.

    Крок - 6
  7. 07

    Після цього додаємо туди порізані навпіл ягоди винограду і часточки банана. Перемішуємо фрукти з молочним кремом і розкладаємо цю суміш в стакани з застиглим фруктовим желе.

    Крок - 7
  8. 08

    Зверху десерт прикрашаємо часточками винограду. Ніжне, повітряне желе з молока - це просто делікатес з найніжнішою текстурою і запаморочливим смаком.

    Крок - 8

Оцінити рецепт