Я знаю, що багато хто досить часто готують домашнє желе зі свіжих ягід і фруктів, а також з домашніх компотів та варення. Ще хтось купує готовий напівфабрикат в пакеті і тоді взагалі мінімум часу йде на його приготування. Незмінним залишається одне - ця легка десертна страва є незамінною прикрасою будь-якого святкового застілля, особливо дитячого. Але, може, не всі знають рецепт желе з молока, вишуканих ласощів, що здатні підняти настрій і в свято і в будень.
Десерт, який можна приготувати за цим рецептом, в результаті буде не дуже солодким, але з насиченим смаком, завдяки різним добавкам. Деякі тонкощі і нюанси в процесі приготування желе з молока все ж є, і знати їх просто необхідно. Молоко обов'язково має бути натуральним, ще краще топленим, але ні в якому разі не можна брати знежирене, щоб десерт не здавався водянистим. До речі, замість молока можна використовувати вершки жирністю не менше 3,5%.
Для того, щоб желе застигало досить швидко і мало щільну текстуру, желатин краще розчиняти відразу в молоці, але це не обов'язково. У сотейник влийте частину молока і додайте цукор, добре перемішайте і підігрійте.
В окремій посудині в молоко засипте порошок заварного крему, добре перемішайте, щоб порошок розчинився, і влийте цю суміш в сотейник. Молочну суміш помішуючи варіть до густої консистенції і залиште остигати.
В іншу посудину наливаємо воду і доводимо до кипіння, після чого засипаємо в киплячу воду порошок желе і змішуємо вінчиком до повного розчинення желе.
Після цього зварене желе розливайте у форми або ж в стакани, заповнюючи приблизно десь на третину. Після цього кидаємо в желе часточки полуниці. Ми залишаємо желе з полуницею для охолодження в холодильнику на півгодини, ні в якому разі не поміщаючи в морозильну камеру, щоб не кристалізувалося.
Тепер візьмемо вимите і протерті рушником яблуко, ріжемо його на скибочки середнього розміру і викладаємо в приготовану молочну кремову суміш.
Після цього додаємо туди порізані навпіл ягоди винограду і часточки банана. Перемішуємо фрукти з молочним кремом і розкладаємо цю суміш в стакани з застиглим фруктовим желе.
Зверху десерт прикрашаємо часточками винограду. Ніжне, повітряне желе з молока - це просто делікатес з найніжнішою текстурою і запаморочливим смаком.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти