Укр
Рус
Желе Десерти Російська кухня

Желе з гарбуза

( 5.0000 5 59 9 оцінок)

2129 - переглядів
60 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Желе з гарбуза - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Такий десерт, як желе, не втрачає свою популярність протягом довгих років, а навіть навпаки, все більше з'являється цікавих рецептів. Один з прекрасних рецептів цього відомого лакомства - желе з гарбуза. Досить оригінальний варіант десерту, який не тільки порадує вас відмінним смаком, але ще і здивує простотою в приготуванні. Легке, ніжне, свіже і дуже смачне гарбузове желе стане приємним сюрпризом на святковому столі.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Желе з гарбуза" (на 100 грам)

  • Білки2.5 гр.
  • Жири4.8 гр.
  • Вуглеводи10.5 гр.
  • Калорії98 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Процес приготування желе з гарбуза передбачає виконання кількох нескладних завдань, які в підсумку і приведуть нас до відмінного результату, а саме - смачному десерту. Отже, для початку помістимо листи желатину в ємність з водою і залишимо їх на деякий час набухати.

Крок - 1
02

Самі тим часом очистимо гарбуз і наріжемо м'якоть невеликими кубиками. Потім складемо її в сотейник, заллємо водою і поставимо на вогонь відварити до готовності. На це піде хвилин 20.

Крок - 2
03

Після цього дістаємо гарбуз з сотейника і даємо їй час охолонути. Потім додаємо до гарбузової м'якоті щіпку кориці, яка додасть ще більше аромату і пікантності в смаку, а також наливаємо молоко і збиваємо все разом блендером до однорідності. У нас виходить красива суміш оранжевого кольору.

Крок - 3
04

Тепер з води дістаємо листи желатину, гарненько віджимаємо їх рукою, щоб позбавитися від зайвої рідини, а потім ставимо ємність з желатином на водяну баню, щоб він повністю розтопився.

Крок - 4
05

Після цього додаємо желатин в молочно-гарбузову суміш і ретельно перемішуємо вінчиком до однорідності. Желе з гарбуза готове.

Крок - 5
06

Залишилося розлити його по формах (можна використовувати скляні, силіконові або керамічні) і відправляємо в холодильник застигати. В хорошому холодильнику на це піде приблизно годину-півтори.

Крок - 6
07

Для того, щоб желе з гарбуза виглядало ще нарядніше, приготуємо шоколадний ганаш. Для цього просто змішаємо разом подрібнену плитку шоколаду з густими вершками. Попередньо шоколад можна трохи розтопити на водяній бані, так буде легше і швидше довести шоколадну масу до однорідності.

Крок - 7
08

Отже, з холодильника дістаємо застигле желе, акуратно відокремлюємо його края від форми, а потім перевертаємо її на тарілку. У нас виходить красиве і яскраве гарбузове желе, яке ми поливаємо шоколадним ганашем і швидше поспішаємо пригостити гостей неймовірним десертом.

Крок - 8
09

Желе з гарбуза, яскраве, апетитне, легке, але при цьому насичене і до всього ще й корисне - ідеальний варіант подарувати гарний настрій гостям або домочадцям, використавши при цьому доступні продукти і приклавши зовсім небагато зусиль.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Зелений борщ з реберцями - покроковий рецепт, фото 1 Зелений борщ з реберцями 105 5 3 з 5 - детальніше -
Тушковане м’ясо з цибулею - покроковий рецепт, фото 1 Тушковане м’ясо з цибулею 90 4 3 з 5 - детальніше -
Курячі котлети - покроковий рецепт, фото 1 Курячі котлети 60 4 3 з 5 - детальніше -
Свиняче серце - покроковий рецепт, фото 1 Свиняче серце 35 3 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Банановий пиріг - покроковий рецепт, фото 1 Банановий пиріг 60 6 3 з 5 - детальніше -
Олів’є з курячою грудкою - покроковий рецепт, фото 1 Олів’є з курячою грудкою 40 6 3 з 5 - детальніше -
Пиріг з ревенем - покроковий рецепт, фото 1 Пиріг з ревенем 60 3 3 з 5 - детальніше -
Яловичина з чорносливом - покроковий рецепт, фото 1 Яловичина з чорносливом 50 3 3 з 5 - детальніше -