Укр
Рус
Желе Десерти Російська кухня

Желе з гарбуза

( 5.0000 5 58 8 оцінок)
1225 - переглядів
60 хвилинпорцій - 3складність - 3 з 5
Желе з гарбуза - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Такий десерт, як желе, не втрачає свою популярність протягом довгих років, а навіть навпаки, все більше з'являється цікавих рецептів. Один з прекрасних рецептів цього відомого лакомства - желе з гарбуза. Досить оригінальний варіант десерту, який не тільки порадує вас відмінним смаком, але ще і здивує простотою в приготуванні. Легке, ніжне, свіже і дуже смачне гарбузове желе стане приємним сюрпризом на святковому столі.

Інгредієнти

  • Гарбуз 200 г.
  • Молоко 200 мл.
  • Вершки 20 % 100 мл.
  • Мед 2 ст.л
  • Желатин 4 лист
  • Кориця 1 щіп.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Процес приготування желе з гарбуза передбачає виконання кількох нескладних завдань, які в підсумку і приведуть нас до відмінного результату, а саме - смачному десерту. Отже, для початку помістимо листи желатину в ємність з водою і залишимо їх на деякий час набухати.

Крок - 1
02

Самі тим часом очистимо гарбуз і наріжемо м'якоть невеликими кубиками. Потім складемо її в сотейник, заллємо водою і поставимо на вогонь відварити до готовності. На це піде хвилин 20.

Крок - 2
03

Після цього дістаємо гарбуз з сотейника і даємо їй час охолонути. Потім додаємо до гарбузової м'якоті щіпку кориці, яка додасть ще більше аромату і пікантності в смаку, а також наливаємо молоко і збиваємо все разом блендером до однорідності. У нас виходить красива суміш оранжевого кольору.

Крок - 3
04

Тепер з води дістаємо листи желатину, гарненько віджимаємо їх рукою, щоб позбавитися від зайвої рідини, а потім ставимо ємність з желатином на водяну баню, щоб він повністю розтопився.

Крок - 4
05

Після цього додаємо желатин в молочно-гарбузову суміш і ретельно перемішуємо вінчиком до однорідності. Желе з гарбуза готове.

Крок - 5
06

Залишилося розлити його по формах (можна використовувати скляні, силіконові або керамічні) і відправляємо в холодильник застигати. В хорошому холодильнику на це піде приблизно годину-півтори.

Крок - 6
07

Для того, щоб желе з гарбуза виглядало ще нарядніше, приготуємо шоколадний ганаш. Для цього просто змішаємо разом подрібнену плитку шоколаду з густими вершками. Попередньо шоколад можна трохи розтопити на водяній бані, так буде легше і швидше довести шоколадну масу до однорідності.

Крок - 7
08

Отже, з холодильника дістаємо застигле желе, акуратно відокремлюємо його края від форми, а потім перевертаємо її на тарілку. У нас виходить красиве і яскраве гарбузове желе, яке ми поливаємо шоколадним ганашем і швидше поспішаємо пригостити гостей неймовірним десертом.

Крок - 8
09

Желе з гарбуза, яскраве, апетитне, легке, але при цьому насичене і до всього ще й корисне - ідеальний варіант подарувати гарний настрій гостям або домочадцям, використавши при цьому доступні продукти і приклавши зовсім небагато зусиль.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Желе из йогурта - покроковий рецепт, фото 1 Желе из йогурта 55 4 3 з 5 - детальніше -
Желе из сока - покроковий рецепт, фото 1 Желе из сока 50 3 3 з 5 - детальніше -
Желе из агара - покроковий рецепт, фото 1 Желе из агара 50 3 3 з 5 - детальніше -
Желе с фруктами - покроковий рецепт, фото 1 Желе с фруктами 45 3 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Мохито - покроковий рецепт, фото 1 Мохито 15 1 2 з 5 - детальніше -
Вишневый пирог с безе - покроковий рецепт, фото 1 Вишневый пирог с безе 90 4 3 з 5 - детальніше -
Бешамель с грибами - покроковий рецепт, фото 1 Бешамель с грибами 45 1 2 з 5 - детальніше -
Свекольник с мясом - покроковий рецепт, фото 1 Свекольник с мясом 50 5 3 з 5 - детальніше -