По-справжньому яскравий літній десерт желе з фруктами - це неймовірно красиві і ошатні ласощі, які просто зачаровують достатком фарб і звичайно ж насиченим смаком. Такий десерт можна подавати в будь-якому вигляді: маленькими шматочками або у формі торта, все залежить від вашої фантазії. Для виготовлення желе можна використовувати будь-які фрукти, а якщо потрудитись над тим, щоб якомога краще укласти їх - то фруктово-желейний десерт вийде справжнім витвором мистецтва. Желе з фруктами - це ще і дієтичний десерт, що не може не тішити прихильників смачненько поласувати, не навантажуючи організм зайвими калоріями.
Кокосова вода все частіше використовується в кулінарії для приготування різних десертів і напоїв і користується величезною популярністю у шанувальників здорового харчування. Отже, в сотейник наливаємо кокосову воду, кидаємо дві столові ложки цукру і одну ложку агар-агар. Перемішуємо вміст, поки не розчиняться цукор і агар-агар, а потім ставимо сотейник на маленький вогонь і продовжуємо готувати суміш.
Обов'язково постійно помішувати рідину, щоб не підгорав цукор. Продовжуємо готувати кілька хвилин, поки не вийде однорідна і трохи липка суміш. Це і є наше майбутнє желе. Дамо йому трохи охолонути, а самі тим часом займемося фруктами. Для початку гарненько їх миємо під проточною водою. Ви можете використовувати будь-які фрукти, які тільки побажаєте.
В даному варіанті наше фруктове асорті складається з наступних інгредієнтів: папайя - її чистимо від шкірки і насіння всередині і нарізаємо гарними невеликими кубиками; апельсин, з якого теж знімаємо шкірку, а м'якоть ріжемо на скибочки; гранат - знімаємо шкірку і обробляємо на зерна; полуницю ріжемо на скибочки; червоний і зелений виноград ріжемо навпіл; яблука теж можна використовувати різних видів і нарізати їх на шматочки, такі, як і папайя.
Тепер, коли желе і фрукти готові, зберемо їх разом. Для цього беремо круглу ємність, на дно наливаємо трохи желе, а потім викладаємо подрібнені фрукти і ягоди, тут можете проявити свій креатив.
Після того, як ємність буде заповнена фруктами, заливаємо в неї желе, яке повинно повністю їх покрити, відправляємо нашу страву в холодильник застигати.
Ну а тепер приготуємо ще пару складових нашого десерту. В окрему ємність наливаємо кокосове молоко, додаємо ложку цукру, а також ложку агар-агар, розмішуємо до повного їх розчинення, а потім ставимо на вогонь і постійно помішуючи доводимо до готовності пару хвилин.
Як тільки рідина закипає, відразу знімаємо з вогню. Дамо молочному желе охолонути, а самі приготуємо ще апельсинове. За основу використовуємо апельсиновий сік, принцип приготування точно такий же, як у попереднього варіанту.
Поки ми займалися черговими приготуваннями, фрукти з кокосовим желе вже встигли застигнути, в хорошому холодильнику для цього потрібно не більше ніж півгодини. Але важливо стежити за тим, щоб желе зчепилося, інакше наступний шар заливати не можна. Отже, зверху на желе з фруктами виливаємо молочне желе і відправляємо в холодильник. Коли воно застигне, поливаємо желе апельсиновим і знову відправляємо в холодильник.
Готовий десерт дістаємо з холодильника і акуратно перевертаємо на тарілку. Для цього спочатку ножем відокремимо желе від країв ємності, а потім вставимо по колу зубочистки. Це допоможе красиво і без пошкоджень зняти наш желейно-фруктовий торт. Нарізаємо його на шматочки і всіх пригощаємо вітамінними ласощами. Ну що ж, всі клопоти з приготування привели нас до неймовірно красивого, яскравого і по справжньому святкового десерту, який дарує заряд свіжості і гарного настрою.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти