Укр
Рус
Желе Десерти Російська кухня

Желе з фруктами

( 5.0000 5 511 11 оцінок)
1182 - переглядів
45 хвилинпорцій - 3складність - 3 з 5
Желе з фруктами - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

По-справжньому яскравий літній десерт желе з фруктами - це неймовірно красиві і ошатні ласощі, які просто зачаровують достатком фарб і звичайно ж насиченим смаком. Такий десерт можна подавати в будь-якому вигляді: маленькими шматочками або у формі торта, все залежить від вашої фантазії. Для виготовлення желе можна використовувати будь-які фрукти, а якщо потрудитись над тим, щоб якомога краще укласти їх - то фруктово-желейний десерт вийде справжнім витвором мистецтва. Желе з фруктами - це ще і дієтичний десерт, що не може не тішити прихильників смачненько поласувати, не навантажуючи організм зайвими калоріями.

Інгредієнти

  • Кокосове молоко 1 скл.
  • Яблуко 1 шт.
  • Виноград 1/2 скл.
  • Полуниця 400 г.
  • Гранат 300 г.
  • Апельсин 1 шт.
  • Папайя 400 г.
  • Агар-агар 4 ст.л
  • Цукор 5 ст.л
  • Кокосова вода 2 скл.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Кокосова вода все частіше використовується в кулінарії для приготування різних десертів і напоїв і користується величезною популярністю у шанувальників здорового харчування. Отже, в сотейник наливаємо кокосову воду, кидаємо дві столові ложки цукру і одну ложку агар-агар. Перемішуємо вміст, поки не розчиняться цукор і агар-агар, а потім ставимо сотейник на маленький вогонь і продовжуємо готувати суміш.

Крок - 1
02

Обов'язково постійно помішувати рідину, щоб не підгорав цукор. Продовжуємо готувати кілька хвилин, поки не вийде однорідна і трохи липка суміш. Це і є наше майбутнє желе. Дамо йому трохи охолонути, а самі тим часом займемося фруктами. Для початку гарненько їх миємо під проточною водою. Ви можете використовувати будь-які фрукти, які тільки побажаєте.

Крок - 2
03

В даному варіанті наше фруктове асорті складається з наступних інгредієнтів: папайя - її чистимо від шкірки і насіння всередині і нарізаємо гарними невеликими кубиками; апельсин, з якого теж знімаємо шкірку, а м'якоть ріжемо на скибочки; гранат - знімаємо шкірку і обробляємо на зерна; полуницю ріжемо на скибочки; червоний і зелений виноград ріжемо навпіл; яблука теж можна використовувати різних видів і нарізати їх на шматочки, такі, як і папайя.

Крок - 3
04

Тепер, коли желе і фрукти готові, зберемо їх разом. Для цього беремо круглу ємність, на дно наливаємо трохи желе, а потім викладаємо подрібнені фрукти і ягоди, тут можете проявити свій креатив.

Крок - 4
05

Після того, як ємність буде заповнена фруктами, заливаємо в неї желе, яке повинно повністю їх покрити, відправляємо нашу страву в холодильник застигати.

Крок - 5
06

Ну а тепер приготуємо ще пару складових нашого десерту. В окрему ємність наливаємо кокосове молоко, додаємо ложку цукру, а також ложку агар-агар, розмішуємо до повного їх розчинення, а потім ставимо на вогонь і постійно помішуючи доводимо до готовності пару хвилин.

Крок - 6
07

Як тільки рідина закипає, відразу знімаємо з вогню. Дамо молочному желе охолонути, а самі приготуємо ще апельсинове. За основу використовуємо апельсиновий сік, принцип приготування точно такий же, як у попереднього варіанту.

Крок - 7
08

Поки ми займалися черговими приготуваннями, фрукти з кокосовим желе вже встигли застигнути, в хорошому холодильнику для цього потрібно не більше ніж півгодини. Але важливо стежити за тим, щоб желе зчепилося, інакше наступний шар заливати не можна. Отже, зверху на желе з фруктами виливаємо молочне желе і відправляємо в холодильник. Коли воно застигне, поливаємо желе апельсиновим і знову відправляємо в холодильник.

Крок - 8
09

Готовий десерт дістаємо з холодильника і акуратно перевертаємо на тарілку. Для цього спочатку ножем відокремимо желе від країв ємності, а потім вставимо по колу зубочистки. Це допоможе красиво і без пошкоджень зняти наш желейно-фруктовий торт. Нарізаємо його на шматочки і всіх пригощаємо вітамінними ласощами. Ну що ж, всі клопоти з приготування привели нас до неймовірно красивого, яскравого і по справжньому святкового десерту, який дарує заряд свіжості і гарного настрою.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Желе из тыквы - покроковий рецепт, фото 1 Желе из тыквы 60 3 3 з 5 - детальніше -
Желе из молока - покроковий рецепт, фото 1 Желе из молока 60 2 3 з 5 - детальніше -
Клубничное желе - покроковий рецепт, фото 1 Клубничное желе 50 4 3 з 5 - детальніше -
Желе из сока - покроковий рецепт, фото 1 Желе из сока 50 3 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти