Желе можливо приготувати не обов'язково з додаванням знайомого, нам желатину, але і з агар-агаром. Агар-агар набувають із водоростей з моря, він дуже цінний для активної роботи травлення. Також він має величезну кількість корисних речовин, в тому числі і целюлозу.
Поставте на плиту каструлю. Налийте воду і включіть плиту на середній вогонь. Доведіть воду до кипіння. У киплячу воду покладіть агар-агар. Розмішайте лопаткою і знову закип'ятіть.
Як тільки почне кипіти вода з агар-агаром, додайте цукор. Варіть 2-3 хвилини, постійно помішуючи, поки повністю не розчинитися цукор і агар-агар. Коли розчинилися сухі інгредієнти, влийте згущене молоко. Не переставайте перемішувати суміш, щоб вона не почала прилипати до дна.
Зменшіть вогонь під каструлею, щоб суміш кипіла потроху. Розкришіть кілька печенок «Орео» і покладіть в каструлю. Добре перемішайте, прокип'ятіть ще секунд 30 і вимкніть вогонь. Не знімайте каструлю з плити, так як желе з агар-агар застигає швидко, нехай вона стоїть на тепломУ.
Візьміть, бажано ребристу одноразову формочку, яка призначена для гарячого, або силіконову форму. Поставте в пази ребром печиво. Залийте невеликою кількістю молочно-желатинової суміші, так, щоб печиво не могло впасти. Охолодіть, залишивши на 5 хвилин в прохолодне місце, щоб печиво зчепилося.
Через відведений час вилийте всю суміш з розкришеним печивом в форму, розподіляючи «Орео», більш-менш рівномірно по всій ємності. Залиште желе на агарі, щоб воно охололо, на столі або підвіконні. Потім поставте форму в холодильник або прохолодне місце для повного застигання приблизно на 30 хвилин.
Застигле желе вийміть з форми, перевернувши її на плоску тарілку. Якщо желе погано виймається, опустіть форму на кілька секунд у гарячу воду, тільки так, щоб вода не потрапляла на желе.
Розріжте желе з печивом на порційні шматки. Смачного.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти