Укр
Рус
Желе Десерти Російська кухня

Желе з агару

( 4.9375 4 516 16 оцінок)

1500 - переглядів
50 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Желе з агару - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Желе можливо приготувати не обов'язково з додаванням знайомого, нам желатину, але і з агар-агаром. Агар-агар набувають із водоростей з моря, він дуже цінний для активної роботи травлення. Також він має величезну кількість корисних речовин, в тому числі і целюлозу.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Желе з агару" (на 100 грам)

  • Білки3.5 гр.
  • Жири7.3 гр.
  • Вуглеводи41 гр.
  • Калорії244 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Поставте на плиту каструлю. Налийте воду і включіть плиту на середній вогонь. Доведіть воду до кипіння. У киплячу воду покладіть агар-агар. Розмішайте лопаткою і знову закип'ятіть.

Крок - 1
02

Як тільки почне кипіти вода з агар-агаром, додайте цукор. Варіть 2-3 хвилини, постійно помішуючи, поки повністю не розчинитися цукор і агар-агар. Коли розчинилися сухі інгредієнти, влийте згущене молоко. Не переставайте перемішувати суміш, щоб вона не почала прилипати до дна.

Крок - 2
03

Зменшіть вогонь під каструлею, щоб суміш кипіла потроху. Розкришіть кілька печенок «Орео» і покладіть в каструлю. Добре перемішайте, прокип'ятіть ще секунд 30 і вимкніть вогонь. Не знімайте каструлю з плити, так як желе з агар-агар застигає швидко, нехай вона стоїть на тепломУ.

Крок - 3
04

Візьміть, бажано ребристу одноразову формочку, яка призначена для гарячого, або силіконову форму. Поставте в пази ребром печиво. Залийте невеликою кількістю молочно-желатинової суміші, так, щоб печиво не могло впасти. Охолодіть, залишивши на 5 хвилин в прохолодне місце, щоб печиво зчепилося.

Крок - 4
05

Через відведений час вилийте всю суміш з розкришеним печивом в форму, розподіляючи «Орео», більш-менш рівномірно по всій ємності. Залиште желе на агарі, щоб воно охололо, на столі або підвіконні. Потім поставте форму в холодильник або прохолодне місце для повного застигання приблизно на 30 хвилин.

Крок - 5
06

Застигле желе вийміть з форми, перевернувши її на плоску тарілку. Якщо желе погано виймається, опустіть форму на кілька секунд у гарячу воду, тільки так, щоб вода не потрапляла на желе.

Крок - 6
07

Розріжте желе з печивом на порційні шматки. Смачного.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Шашлик з баранини - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик з баранини 35 8 2 з 5 - детальніше -
Печінка куряча - покроковий рецепт, фото 1 Печінка куряча 45 6 2 з 5 - детальніше -
Курячі сердечка - покроковий рецепт, фото 1 Курячі сердечка 35 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Торт з печива з бананами "Марія" - покроковий рецепт, фото 1 Торт з печива з бананами "Марія" 65 6 4 з 5 - детальніше -
Королівська ватрушка - покроковий рецепт, фото 1 Королівська ватрушка 120 5 3 з 5 - детальніше -
Казахські манти з гарбузом - покроковий рецепт, фото 1 Казахські манти з гарбузом 90 5 4 з 5 - детальніше -
Зефір у шоколаді - покроковий рецепт, фото 1 Зефір у шоколаді 55 3 3 з 5 - детальніше -