Укр
Рус
Желе Десерти Французька кухня

Желе шарами

( 4.9565 4 523 23 оцінки)

13667 - переглядів
80 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Желе шарами - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Розкішний і надзвичайно красивий десерт желе шарами - це вишуканий кондитерський виріб, які прикрасить будь-яке свято і додасть фарб у ваше життя. Свіже, духмяне листкове желе - відмінний спосіб здивувати гостей, а особливо порадувати діток. Крім усього цього, желе ще й бюджетний десерт, адже дійсно, для його приготування потрібно мінімум продуктів, які можна вільно і недорого придбати в будь-якому магазині. Різнобарвне желе шарами - це насолода, яка не залишить байдужим нікого з присутніх, адже цей десерт точно задовольнить смакові запити гостей, ще й порадує око своїм яскравим і ошатним виглядом.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Желе шарами" (на 100 грам)

  • Білки8.9 гр.
  • Жири5.2 гр.
  • Вуглеводи42.5 гр.
  • Калорії250 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Приготування різнобарвного желе шарами - процес досить довгостроковий, доведеться трохи потерпіти. Але результат виправдає всі ваші зусилля. Як правило, для желе шарами використовують свіжі соки, в які потім додають желатин. Але також можна купити вже готові суміші для желе. Що ми і радимо вам зробити. Отже, для даного рецепта достатньо двох кольорів желе. Наприклад полуничне рожевого кольору, і зі смаком ківі зеленим кольором.

Крок - 1
02

Уважно прочитайте інструкцію на упаковці, щоб правильно приготувати це желе. Як правило, суміш висипається в піалу і заливається кип'яченою водою. Важливо не заливати водою, яка тільки що закипіла, залиште її на пару хвилин трохи охолонути. Інакше желатин, який міститься в складі суміші для желе, відразу візьметься великими грудками, які складно буде розчинити.

Крок - 2
03

Отже, кожен вид желе ясна річ готуємо в різних ємностях. Щоб желе напевно застигло, можна додати в суміш потроху звичайного желатину. Ретельно розмішуємо суміш до повного розчинення, а потім відставляємо в сторону.

Крок - 3
04

Після цього займемося приготуванням молочного желе, яке будемо використовувати в якості прошарку між кольоровими шарами. Для цього в окрему ємність наливаємо згущене молоко. Воно повинно бути не варене.

Крок - 4
05

Сюди ж наливаємо півсклянки гарячої води і гарненько розмішуємо вміст. Потім в окремій мисочці розчиняємо пачку желатину в теплій воді. Тепер виливаємо желатин в ємність зі згущеним молоком і ретельно перемішуємо вінчиком до отримання однорідної рідини.

Крок - 5
06

Після цих приготувань займемося найголовнішим і цікавим процесом, а саме почнемо формувати наше желе шарами. Найголовніша вимога до такого десерту - це щоб шари вийшли рівними. Для цього можна заливати наступний шар, поки не застигне попередній. Отже, рекомендуємо використовувати прямокутну форму, яку краще застелити харчовою плівкою. Першим заливаємо шар зеленого желе приблизно пів сантиметра, після чого відправляємо форму в холодильник до повного застигання. В хорошому холодильнику це займе близько півгодини.

Крок - 6
07

Наступним заливаємо шар молочного желе і відразу ставимо в холодильник. Потім йде шар рожевого желе, потім знову молочне, зелене, ще раз молочне і так до тих пір, поки не використовуємо всі наші суміші. Дуже важливо, щоб кожен шар повністю застиг, інакше шарами наш десерт навряд чи вийде.

Крок - 7
08

Після того, як останній шар застигне, дістаємо блюдо з холодильника, акуратно перевертаємо його на дошку і знімаємо харчову плівку або можна просто дістати желейний тортик з форми, потягнувши за харчову плівку. Для більш красивого виду, края можна зрізати ножем. Тепер перед нами  красиве листкове желе. Нарізаємо його квадратиками і викладаємо на тарілочки, щоб скоріше пригостити всіх цією смугастою красою, яка до всього ще має яскравий смак.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Курячі котлети - покроковий рецепт, фото 1 Курячі котлети 60 4 3 з 5 - детальніше -
Сало - покроковий рецепт, фото 1 Сало 120 4 2 з 5 - детальніше -
Курячі сердечка - покроковий рецепт, фото 1 Курячі сердечка 35 4 2 з 5 - детальніше -
Обжорка - покроковий рецепт, фото 1 Обжорка 30 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Сушена слива - покроковий рецепт, фото 1 Сушена слива 120 1 2 з 5 - детальніше -
Перець фарширований морквою - покроковий рецепт, фото 1 Перець фарширований морквою 45 4 3 з 5 - детальніше -