Кремовий торт «Пташине молоко» - дуже легкий і смачний торт-желе без випічки, як раз для спекотної погоди. Він дуже ніжний і не дуже солодкий. Полуниця, вершки, желе і печиво створюють виключно вдале поєднання. В принципі, з десертом не так вже й багато роботи, хоча на його приготування піде кілька годин, тому що доведеться почекати, поки застигне желатин. Однак ефект приголомшливий, так що варто набратися терпіння.
Отже, приступайте до приготування. Для початку, розчиніть два желе в окремих мисках з гарячою водою (підготуйте заздалегідь окріп). Дайте охолонути утвореній кольоровий суміші, потім приберіть в холодильник і почекайте, поки вона повністю застигне.
Поки желе застигає, продовжуйте роботу над десертом. Так само розчиніть желатин у гарячій воді і ще одну упаковку желе в окремій мисці (її поки не ставте в холодильник). Для цього, налийте в мисочку гарячу воду, засипте желатин і, швидко помішуючи, повністю його розчиніть. Дайте желатину і желе охолонути.
Вистеліть дно дека або форми для запікання (приблизно 26 × 20 см) папером для випічки і викладіть в нього печиво. У цьому рецепті краще використовувати пісочне печиво круглої форми.
Потім добре вимийте полуницю під проточною водою. Очистіть плодоніжки полуниці, викладіть ягоди на обробну дошку і розділіть кожну на дві частини. Одну частину наріжте кубиками, другу - невеликими шматочками.
Дістаньте з холодильника два твердих желе і ножем, змоченим у холодній воді, наріжте його дрібними кубиками.
У велику миску залийте високої жирності вершки (можна використовувати сметану домашнього приготування). За допомогою міксера ретельно збийте вершки з цукровою пудрою або цукром, потім додайте в утворену суміш холодний, але ще не загуслий желатин.
Весь цей час перемішуючи, додайте в миску з вершковою масою нарізану раніше кубиками полуницю і подрібнене желе. Ретельно перемішайте все ложкою, до об'єднання всіх інгредієнтів.
Підготовлену масу акуратно перелийте на деко з печивом, рівномірно розподіливши по всьому дну. Помістіть торт в холодильник.
Зачекайте, поки остання ємність з желе не почне трохи застигати. Потім дістаньте торт з холодильника, викладіть на нього нарізану раніше полуницю і акуратно залийте ще одну порцію незастившого ще желе. Приберіть желе «Пташине молоко» назад в холодильник на кілька годин, щоб десерт добре застиг, а потім розріжте порційно і насолоджуйтеся.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти