Укр
Рус
Желе Десерти Російська кухня

Желе із соку

( 5.0000 5 57 7 оцінок)
1208 - переглядів
50 хвилинпорцій - 3складність - 3 з 5
Желе із соку - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Десертів в світі кулінарії маса, і не останнє місце в цьому переліку займає оригінальне ласощі, яке готується швидко і легко, а за смаком не поступається іншим солодощів. Звичайно, мова йде про желе. Ця страва досить універсально, адже в якості інгредієнтів використовуються самі різноманітні продукти. А от дітям, а ще тим, хто уважно стежить за калоріями, але при цьому полюбляють побалувати себе смачними ласощами, ідеально підходить желе з соку. Тому наш рецепт желе з фруктового соку для ласунів, що стежать за фігурою. Часу на приготування мінімум, а смаку і привабливості - максимум. 

Інгредієнти

  • Желатин 30 г.
  • Вода 100 мл.
  • Ананас 2 шт.
  • Цукор 1/4 скл.
  • Ваніль 1/2 ч.л
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Желе із соку не вийде приготувати без желатину, але його можна використовувати саме той, який не має ні смаку, ні запаху. В такому випадку в десерті буде відчуватися тільки смак фруктів. В якості основи для нашого лакомства найбільше підійде прозорий сік, без вмісту м'якоті, але краще використовувати напій з фруктів, що мають багатий смак і насичений колір.

Крок - 1
02

Але, в першу чергу займемося підготовкою желатинової суміші. В окрему глибоку посудину засипаємо желатин, заливаємо теплою, але ні в якому разі не гарячою, водою. За допомогою віночка добре розмішуємо, щоб желатин розчинився у воді.

Крок - 2
03

Добре розмішавши желатин залишаємо набухати і візьмемося за приготування основи нашого желе. Для цього ставимо на плиту сковорідку і вливаємо ананасовий сік. Перемішуючи його вінчиком, доводимо до кипіння і на слабкому вогні залишаємо кипіти.

Крок - 3
04

Потім засипаємо в сковорідку цукор і перемішуємо за допомогою вінчика. Кип'ятимо сік з цукром протягом 5 хвилин на середньому вогні. Після цього додаємо в сік розчинений желатин, безперервно перемішуючи, варимо, поки не загусне.

Крок - 4
05

Тепер вливаємо в наше желе з соку трохи ванильної есенції і знову перемішуємо і прокип'ятивши все разом буквально хвилину, знімаємо сковорідку з вогню.

Крок - 5
06

Для заключного етапу приготування підготуємо силіконові формочки у вигляді розеток для кексів. За допомогою круглої десертної ложки розливаємо по формах приготоване желе з соку і залишаємо поки трохи охолоне.

Крок - 6
07

Після цього поміщаємо наш десерт в холодильник, але не в морозилку, на півгодини або до повного застигання. Як правило, для цього досить 3-4 годин, а краще за все залишати на ніч, якщо, звичайно, є стільки часу до вживання. На будь-якому святі такі ласощі, як желе з соку, стануть справжньою окрасою столу і обов'язково порадує вас і ваших гостей.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Желе в домашних условиях - покроковий рецепт, фото 1 Желе в домашних условиях 45 3 2 з 5 - детальніше -
Желе с фруктами - покроковий рецепт, фото 1 Желе с фруктами 45 3 3 з 5 - детальніше -
Желе из молока - покроковий рецепт, фото 1 Желе из молока 60 2 3 з 5 - детальніше -
Желе из агара - покроковий рецепт, фото 1 Желе из агара 50 3 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Щи с фасолью - покроковий рецепт, фото 1 Щи с фасолью 65 6 3 з 5 - детальніше -
Скандинавский закусочный торт - покроковий рецепт, фото 1 Скандинавский закусочный торт 35 5 3 з 5 - детальніше -
Мармелад из желатина - покроковий рецепт, фото 1 Мармелад из желатина 50 3 3 з 5 - детальніше -
Пхали из свеклы - покроковий рецепт, фото 1 Пхали из свеклы 55 3 3 з 5 - детальніше -