Десертів в світі кулінарії маса, і не останнє місце в цьому переліку займає оригінальне ласощі, яке готується швидко і легко, а за смаком не поступається іншим солодощів. Звичайно, мова йде про желе. Ця страва досить універсально, адже в якості інгредієнтів використовуються самі різноманітні продукти. А от дітям, а ще тим, хто уважно стежить за калоріями, але при цьому полюбляють побалувати себе смачними ласощами, ідеально підходить желе з соку. Тому наш рецепт желе з фруктового соку для ласунів, що стежать за фігурою. Часу на приготування мінімум, а смаку і привабливості - максимум.
Желе із соку не вийде приготувати без желатину, але його можна використовувати саме той, який не має ні смаку, ні запаху. В такому випадку в десерті буде відчуватися тільки смак фруктів. В якості основи для нашого лакомства найбільше підійде прозорий сік, без вмісту м'якоті, але краще використовувати напій з фруктів, що мають багатий смак і насичений колір.
Але, в першу чергу займемося підготовкою желатинової суміші. В окрему глибоку посудину засипаємо желатин, заливаємо теплою, але ні в якому разі не гарячою, водою. За допомогою віночка добре розмішуємо, щоб желатин розчинився у воді.
Добре розмішавши желатин залишаємо набухати і візьмемося за приготування основи нашого желе. Для цього ставимо на плиту сковорідку і вливаємо ананасовий сік. Перемішуючи його вінчиком, доводимо до кипіння і на слабкому вогні залишаємо кипіти.
Потім засипаємо в сковорідку цукор і перемішуємо за допомогою вінчика. Кип'ятимо сік з цукром протягом 5 хвилин на середньому вогні. Після цього додаємо в сік розчинений желатин, безперервно перемішуючи, варимо, поки не загусне.
Тепер вливаємо в наше желе з соку трохи ванильної есенції і знову перемішуємо і прокип'ятивши все разом буквально хвилину, знімаємо сковорідку з вогню.
Для заключного етапу приготування підготуємо силіконові формочки у вигляді розеток для кексів. За допомогою круглої десертної ложки розливаємо по формах приготоване желе з соку і залишаємо поки трохи охолоне.
Після цього поміщаємо наш десерт в холодильник, але не в морозилку, на півгодини або до повного застигання. Як правило, для цього досить 3-4 годин, а краще за все залишати на ніч, якщо, звичайно, є стільки часу до вживання. На будь-якому святі такі ласощі, як желе з соку, стануть справжньою окрасою столу і обов'язково порадує вас і ваших гостей.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти