Желе із соку апельсина - смачний і ароматний десерт, що нагадує мармелад. У рецепті розповідається, як його зробити своїми руками. Крім прекрасного смаку, перевага домашнього апельсинового желе в тому, що воно готується з натуральних інгредієнтів і без шкідливих добавок, які зустрічаються в магазинному продукті.
Змастіть форму для желе рослинним маслом. Ретельно покрийте маслом не тільки дно, але і бортики ємності. Апельсини вимийте, просушіть, розріжте навпіл і вичавіть сік.
Перелийте апельсиновий сік в сотейник. Всипте цукор (кількість залежить від солодощі апельсинів, тому орієнтуйтеся на смак) і кукурудзяний крохмаль. Якщо немає кукурудзяного, візьміть картопляний, але з кукурудзяним желе з апельсинового соку вийде ніжніше. Перемішайте інгредієнти вінчиком до однорідності.
Поставте сотейник на плиту і, постійно помішуючи, доведіть суміш до кипіння. Варіть желе на середньому вогні до загусання. Мішайте весь час, щоб маса не пригоріла і не утворилися грудочки.
Коли сік стане густіше, перелийте вміст сотейника в попередньо підготовлену форму, остудіть і поставте в холодильник на 3-4 години.
Через зазначений час вийміть апельсинове желе з холодильника і наріжте порційними шматочками. Насипте в тарілку кокосову стружку і обваляйте в ній шматочки желе, щоб вони покрилися стружкою з усіх боків. Готове желе з соку апельсина перекладіть на блюдо сервіровки і подавайте до столу. У нього яскравий колір і насичений апельсиновий запах і смак. Насолоджуйтесь!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти