Укр
Рус
Желе Десерти Французька кухня

Желе із соку апельсина

( 4.8750 4 58 8 оцінок)

989 - переглядів
35 хвилин порцій - 2 складність - 2 з 5
Желе із соку апельсина - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Желе із соку апельсина - смачний і ароматний десерт, що нагадує мармелад. У рецепті розповідається, як його зробити своїми руками. Крім прекрасного смаку, перевага домашнього апельсинового желе в тому, що воно готується з натуральних інгредієнтів і без шкідливих добавок, які зустрічаються в магазинному продукті.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Желе із соку апельсина" (на 100 грам)

  • Білки1.7 гр.
  • Жири10.5 гр.
  • Вуглеводи26.3 гр.
  • Калорії201 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Змастіть форму для желе рослинним маслом. Ретельно покрийте маслом не тільки дно, але і бортики ємності. Апельсини вимийте, просушіть, розріжте навпіл і вичавіть сік.

Крок - 1
02

Перелийте апельсиновий сік в сотейник. Всипте цукор (кількість залежить від солодощі апельсинів, тому орієнтуйтеся на смак) і кукурудзяний крохмаль. Якщо немає кукурудзяного, візьміть картопляний, але з кукурудзяним желе з апельсинового соку вийде ніжніше. Перемішайте інгредієнти вінчиком до однорідності.

Крок - 2
03

Поставте сотейник на плиту і, постійно помішуючи, доведіть суміш до кипіння. Варіть желе на середньому вогні до загусання. Мішайте весь час, щоб маса не пригоріла і не утворилися грудочки.

Крок - 3
04

Коли сік стане густіше, перелийте вміст сотейника в попередньо підготовлену форму, остудіть і поставте в холодильник на 3-4 години.

Крок - 4
05

Через зазначений час вийміть апельсинове желе з холодильника і наріжте порційними шматочками. Насипте в тарілку кокосову стружку і обваляйте в ній шматочки желе, щоб вони покрилися стружкою з усіх боків. Готове желе з соку апельсина перекладіть на блюдо сервіровки і подавайте до столу. У нього яскравий колір і насичений апельсиновий запах і смак. Насолоджуйтесь!

Крок - 5

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Капусняк український - покроковий рецепт, фото 1 Капусняк український 90 6 3 з 5 - детальніше -
Рисова каша - покроковий рецепт, фото 1 Рисова каша 30 4 2 з 5 - детальніше -
Котлети свинячі - покроковий рецепт, фото 1 Котлети свинячі 60 4 3 з 5 - детальніше -
Цезар з сьомгою - покроковий рецепт, фото 1 Цезар з сьомгою 20 5 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Біфштекс по флорентійськи - покроковий рецепт, фото 1 Біфштекс по флорентійськи 35 1 2 з 5 - детальніше -
Маршмеллоу з какао - покроковий рецепт, фото 1 Маршмеллоу з какао 50 3 3 з 5 - детальніше -
Оладки з гарбуза - покроковий рецепт, фото 1 Оладки з гарбуза 45 3 3 з 5 - детальніше -
Рибні котлети в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Рибні котлети в духовці 55 3 3 з 5 - детальніше -