Желе Бите скло - ефектний десерт на основі жирних вершків і фруктового желе різних видів. Назва «Бите скло» страва отримала завдяки тому, що в розрізі різнокольорові желейні шматочки дійсно нагадують скляні осколки. Здається, що домогтися такого результату складно, але насправді з рецептом впорається навіть початківець кулінар.
Для кожного виду желе, крім лимонного, підготуйте окремі ємності, влийте в них гарячу воду і розведіть порошок з упаковки. Ретельно розмішайте кожну суміш, щоб не було грудочок. Надішліть заготовки в холодильник до повного застигання.
Окремо розведіть вміст пакетика з лимонним желе і залиште при кімнатній температурі, щоб він потихеньку густів.
Ємності з застиглим желе вийміть з холодильника, перекладіть вміст на робочу поверхню і довільно наріжте невеликими шматочками.
Нарізане желе різних кольорів відправте в загальну миску. В окрему ємність влийте охолоджені жирні вершки, всипте цукрову пудру і збийте суміш міксером до м'яких піків.
Після цього, продовжуючи збивати, почніть тонкою цівкою вливати в збиті вершки лимонне желе.
Вийшовшою вершково-лимонною масою залийте кольорове желе і перемішайте для рівномірного розподілу шматочків.
Форму для формування десерту застеліть харчовою плівкою і надійно зафіксуйте краї. Викладіть туди вершково-желейну суміш і розрівняйте поверхню. Накрийте форму кришкою і відправте на кілька годин (бажано на ніч) в холодильник, щоб десерт повністю застиг.
Готове желе «Бите скло» вийміть з холодильника і переверніть на блюдо. Наріжте десерт порційними шматочками і подавайте до столу. У розрізі желе виглядає яскраво і ефектно, а на смак воно ще краще. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти