Укр
Рус
Желе Десерти Французька кухня

Желе Бите скло

( 4.6667 4 56 6 оцінок)

672 - переглядів
30 хвилин порцій - 3 складність - 2 з 5
Желе Бите скло - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Желе Бите скло - ефектний десерт на основі жирних вершків і фруктового желе різних видів. Назва «Бите скло» страва отримала завдяки тому, що в розрізі різнокольорові желейні шматочки дійсно нагадують скляні осколки. Здається, що домогтися такого результату складно, але насправді з рецептом впорається навіть початківець кулінар.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Желе Бите скло" (на 100 грам)

  • Білки3.5 гр.
  • Жири9.7 гр.
  • Вуглеводи14.7 гр.
  • Калорії159 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для кожного виду желе, крім лимонного, підготуйте окремі ємності, влийте в них гарячу воду і розведіть порошок з упаковки. Ретельно розмішайте кожну суміш, щоб не було грудочок. Надішліть заготовки в холодильник до повного застигання.

Крок - 1
02

Окремо розведіть вміст пакетика з лимонним желе і залиште при кімнатній температурі, щоб він потихеньку густів.

Крок - 2
03

Ємності з застиглим желе вийміть з холодильника, перекладіть вміст на робочу поверхню і довільно наріжте невеликими шматочками.

Крок - 3
04

Нарізане желе різних кольорів відправте в загальну миску. В окрему ємність влийте охолоджені жирні вершки, всипте цукрову пудру і збийте суміш міксером до м'яких піків.

Крок - 4
05

Після цього, продовжуючи збивати, почніть тонкою цівкою вливати в збиті вершки лимонне желе.

Крок - 5
06

Вийшовшою вершково-лимонною масою залийте кольорове желе і перемішайте для рівномірного розподілу шматочків.

Крок - 6
07

Форму для формування десерту застеліть харчовою плівкою і надійно зафіксуйте краї. Викладіть туди вершково-желейну суміш і розрівняйте поверхню. Накрийте форму кришкою і відправте на кілька годин (бажано на ніч) в холодильник, щоб десерт повністю застиг.

Крок - 7
08

Готове желе «Бите скло» вийміть з холодильника і переверніть на блюдо. Наріжте десерт порційними шматочками і подавайте до столу. У розрізі желе виглядає яскраво і ефектно, а на смак воно ще краще. Смачного!   

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Суп з фрикадельками - покроковий рецепт, фото 1 Суп з фрикадельками 60 7 3 з 5 - детальніше -
Домашній курячий суп - покроковий рецепт, фото 1 Домашній курячий суп 60 8 3 з 5 - детальніше -
Паштет курячий - покроковий рецепт, фото 1 Паштет курячий 60 4 3 з 5 - детальніше -
Шинка - покроковий рецепт, фото 1 Шинка 120 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Смачний гороховий суп - покроковий рецепт, фото 1 Смачний гороховий суп 120 8 4 з 5 - детальніше -
Пасха в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Пасха в духовці 120 3 3 з 5 - детальніше -
Домашній хліб - покроковий рецепт, фото 1 Домашній хліб 70 1 3 з 5 - детальніше -
Домашній рулет до чаю - покроковий рецепт, фото 1 Домашній рулет до чаю 55 3 3 з 5 - детальніше -