Укр
Рус
Желе Десерти Французька кухня

Желе Бите скло

( 4.6667 4 56 6 оцінок)

905 - переглядів
30 хвилин порцій - 3 складність - 2 з 5
Желе Бите скло - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Желе Бите скло - ефектний десерт на основі жирних вершків і фруктового желе різних видів. Назва «Бите скло» страва отримала завдяки тому, що в розрізі різнокольорові желейні шматочки дійсно нагадують скляні осколки. Здається, що домогтися такого результату складно, але насправді з рецептом впорається навіть початківець кулінар.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Желе Бите скло" (на 100 грам)

  • Білки3.5 гр.
  • Жири9.7 гр.
  • Вуглеводи14.7 гр.
  • Калорії159 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для кожного виду желе, крім лимонного, підготуйте окремі ємності, влийте в них гарячу воду і розведіть порошок з упаковки. Ретельно розмішайте кожну суміш, щоб не було грудочок. Надішліть заготовки в холодильник до повного застигання.

Крок - 1
02

Окремо розведіть вміст пакетика з лимонним желе і залиште при кімнатній температурі, щоб він потихеньку густів.

Крок - 2
03

Ємності з застиглим желе вийміть з холодильника, перекладіть вміст на робочу поверхню і довільно наріжте невеликими шматочками.

Крок - 3
04

Нарізане желе різних кольорів відправте в загальну миску. В окрему ємність влийте охолоджені жирні вершки, всипте цукрову пудру і збийте суміш міксером до м'яких піків.

Крок - 4
05

Після цього, продовжуючи збивати, почніть тонкою цівкою вливати в збиті вершки лимонне желе.

Крок - 5
06

Вийшовшою вершково-лимонною масою залийте кольорове желе і перемішайте для рівномірного розподілу шматочків.

Крок - 6
07

Форму для формування десерту застеліть харчовою плівкою і надійно зафіксуйте краї. Викладіть туди вершково-желейну суміш і розрівняйте поверхню. Накрийте форму кришкою і відправте на кілька годин (бажано на ніч) в холодильник, щоб десерт повністю застиг.

Крок - 7
08

Готове желе «Бите скло» вийміть з холодильника і переверніть на блюдо. Наріжте десерт порційними шматочками і подавайте до столу. У розрізі желе виглядає яскраво і ефектно, а на смак воно ще краще. Смачного!   

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Свинина з підливою - покроковий рецепт, фото 1 Свинина з підливою 55 5 3 з 5 - детальніше -
Рулька - покроковий рецепт, фото 1 Рулька 220 4 3 з 5 - детальніше -
Котлети свинячі - покроковий рецепт, фото 1 Котлети свинячі 60 4 3 з 5 - детальніше -
Яловича печінка - покроковий рецепт, фото 1 Яловича печінка 30 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Жульєн - покроковий рецепт, фото 1 Жульєн 50 4 3 з 5 - детальніше -
Суп з сочевиці в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1 Суп з сочевиці в мультиварці 70 5 3 з 5 - детальніше -
Начинка для млинців з курки - покроковий рецепт, фото 1 Начинка для млинців з курки 50 1 3 з 5 - детальніше -