Укр
Рус
Сидр Напої Фінська кухня

Газований яблучний сидр

( 5.0000 5 54 4 оцінки)

586 - переглядів
25 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Газований яблучний сидр - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Фінська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Коли - небудь готували газовані напої в домашніх умовах? Варто спробувати, це зовсім не складно. Пропонуємо рецепт газованого яблучного сидру - смачного і освіжаючого напою.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Газований яблучний сидр" (на 100 грам)

  • Білки0 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи9 гр.
  • Калорії47 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Яблука - основний інгредієнт газованого яблучного сидру. Вам знадобляться стиглі плоди. А ось сорт яблук виберіть на свій смак. Якщо любите більш солодкі напої, тоді вибирайте солодкі, або трохи кисло - солодкі яблука. Якщо ж вам до смаку більш кислі напої, тоді і фрукти вибирайте відповідно. Ретельно помийте кожне яблуко під проточною водою, а потім дайте можливість їм трохи обсохнути.

Крок - 1
02

Яблука - одні з найпоширеніших і корисних фруктів в наших краях. Розріжте кожен фрукт навпіл, потім кожну половинку - ще на дві частини. За допомогою ножа видаліть серцевину. Від шкірки яблука очищати не треба. Готові частини фруктів складайте у велику каструлю.

Крок - 2
03

Тепер вам знадобиться такий елемент побутової техніки, як соковижималка. Можете використовувати абсолютно будь-яку. Головне, щоб нею було зручно користуватися. Підставте ємність, в яку буде збиратися сік і пропустіть через соковижималку всі шматочки яблук.

Крок - 3
04

Сік, який ви віджали з яблук за допомогою соковижималки, перелийте в скляний бутель. Використовуйте лійку, так, як горлечко у цій ємності вузьке.

Крок - 4
05

У скляну чашку налийте невелику кількість теплої кип'яченої води. Візьміть пакетик спеціальних дріжджів для сидру, відріжте куточок упаковки і висипте вміст в чашку з водою. За допомогою ложки розмішайте до повного розчинення. Залиште чашку з дріжджами на 30 хвилин на столі при кімнатній температурі.

Крок - 5
06

Трохи загравші в чашці дріжджі ще раз перемішайте. Вилийте в бутель з яблучним соком і акуратно струсіть бутель. Закрийте шийку спеціальною пробкою і вставте газовідвідну трубку. Поставте в темне місце і залиште приблизно на два дні.

Крок - 6
07

По закінченню цього періоду, дістаньте бутель, відкрийте кришку і налийте газований яблучний сидр в стакан. Освіжаючий напій готовий до вживання. Смачного!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Плюшки на дріжджах - покроковий рецепт, фото 1 Плюшки на дріжджах 85 4 3 з 5 - детальніше -
Лаваш тонкий - покроковий рецепт, фото 1 Лаваш тонкий 60 3 3 з 5 - детальніше -
Фондан з какао - покроковий рецепт, фото 1 Фондан з какао 60 2 3 з 5 - детальніше -
?>