Візитною карткою іспанської кухні є прекрасний варіант перших страв - гаспачо. Це холодний суп зі свіжих овочів, які перебиваються в пюре. Іспанці - народ життєлюбний і темпераментний, тому гаспачо - це гримуча суміш свіжості, кольору і смаку. Такий супчик відмінно освіжає і тонізує, особливо в жарку пору, заряджає енергією на весь день. Сьогодні в нашому меню - гаспачо з сиром. У супроводі свіжих овочів зі спеціями, сир додасть страві ще більше пікантності та оригінальності.
Гаспачо сам по собі має властивість вгамувати і голод, і спрагу одночасно, але з додаванням сиру в його склад, страва стане набагато багатшою за калорійністю і звичайно ж, за смаком. Процес приготування гаспачо з сиром - це набір елементарних завдань, з якими впорається навіть невмілий дебютант в своїй кулінарній діяльності. Отже, свіжий огірок гарненько миємо, відрізаємо кінчики і нарізаємо кільцями.
Ретельно промиваємо листя шпинату і свіжий орегано. Зелень додасть нашому гаспачо особливого аромату і насиченості.
Часник очистимо від лушпиння, а потім зубчики можна нарізати на тонкі шматочки. Все, що нам потрібно зробити, щоб приготувати гаспачо, це використовувати блендер або кухонний комбайн.
У чашу блендера викладаємо нарізані огірки, сюди ж додаємо шпинат і орегано. Також кидаємо подрібнений часник і за смаком додаємо сіль.
Ще приправимо все це кайєнським перцем. В кінці наливаємо оливкову олію і рисовий оцет, а також вливаємо холодну воду. Тепер перебиваємо все це блендером до утворення однорідної маси красивого салатового кольору.
Цю суміш неймовірно м'якої текстури рекомендуємо пропустити через сито, щоб вона стала максимально ніжною. Після цього накриваємо ємність з нашим супчиком харчовою плівкою і відправляємо в холодильник на пару годин, щоб гаспачо охолов.
Що стосується сиру для цієї страви, то ми рекомендуємо зупинити свій вибір на прекрасному продукті і використовувати сир буррата. Це дуже смачний італійський сир, який відносять до сімейства сирів моцарелла. Такий свіжий сир відмінно підійде для гаспачо з огірків, цей продукт взагалі відмінно виглядає разом зі свіжими овочами.
Отже, наливаємо готовий гаспачо в піалу і викладаємо в нього ложку сиру буррата. Зверху можна трохи посипати свіжою зеленню, а також трішки полити оливковою олією. Гаспачо з сиром - проста страва, яка подарує величезний заряд енергії, освіжить, і звичайно ж порадує відмінним смаком. Поповнюйте свій раціон цією корисною стравою і радуйте домочадців хорошою їжею.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти