Укр
Рус
thermomix thermomix
Гаспачо Перші страви Іспанська кухня

Гаспачо з сиром

50 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Гаспачо з сиром - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Іспанська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Візитною карткою іспанської кухні є прекрасний варіант перших страв - гаспачо. Це холодний суп зі свіжих овочів, які перебиваються в пюре. Іспанці - народ життєлюбний і темпераментний, тому гаспачо - це гримуча суміш свіжості, кольору і смаку. Такий супчик відмінно освіжає і тонізує, особливо в жарку пору, заряджає енергією на весь день. Сьогодні в нашому меню - гаспачо з сиром. У супроводі свіжих овочів зі спеціями, сир додасть страві ще більше пікантності та оригінальності.

Інгредієнти

  • Вода 1/2 скл.
  • Оцет рисовий 3 ст.л
  • Оливкова олія 50 мл.
  • Кайенский перець 1 щіп.
  • Сіль за смаком
  • Орегано 25 г.
  • Часник 3 зуб.
  • Шпинат 1 пуч.
  • Огірок 1 шт.
  • Моцарелла 150 г.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Гаспачо сам по собі має властивість вгамувати і голод, і спрагу одночасно, але з додаванням сиру в його склад, страва стане набагато багатшою за калорійністю і звичайно ж, за смаком. Процес приготування гаспачо з сиром - це набір елементарних завдань, з якими впорається навіть невмілий дебютант в своїй кулінарній діяльності. Отже, свіжий огірок гарненько миємо, відрізаємо кінчики і нарізаємо кільцями.

    Крок - 1
  2. 02

    Ретельно промиваємо листя шпинату і свіжий орегано. Зелень додасть нашому гаспачо особливого аромату і насиченості.

    Крок - 2
  3. 03

    Часник очистимо від лушпиння, а потім зубчики можна нарізати на тонкі шматочки. Все, що нам потрібно зробити, щоб приготувати гаспачо, це використовувати блендер або кухонний комбайн.

    Крок - 3
  4. 04

    У чашу блендера викладаємо нарізані огірки, сюди ж додаємо шпинат і орегано. Також кидаємо подрібнений часник і за смаком додаємо сіль.

    Крок - 4
  5. 05

    Ще приправимо все це кайєнським перцем. В кінці наливаємо оливкову олію і рисовий оцет, а також вливаємо холодну воду. Тепер перебиваємо все це блендером до утворення однорідної маси красивого салатового кольору.

    Крок - 5
  6. 06

    Цю суміш неймовірно м'якої текстури рекомендуємо пропустити через сито, щоб вона стала максимально ніжною. Після цього накриваємо ємність з нашим супчиком харчовою плівкою і відправляємо в холодильник на пару годин, щоб гаспачо охолов.

    Крок - 6
  7. 07

    Що стосується сиру для цієї страви, то ми рекомендуємо зупинити свій вибір на прекрасному продукті і використовувати сир буррата. Це дуже смачний італійський сир, який відносять до сімейства сирів моцарелла. Такий свіжий сир відмінно підійде для гаспачо з огірків, цей продукт взагалі відмінно виглядає разом зі свіжими овочами.

    Крок - 7
  8. 08

    Отже, наливаємо готовий гаспачо в піалу і викладаємо в нього ложку сиру буррата. Зверху можна трохи посипати свіжою зеленню, а також трішки полити оливковою олією. Гаспачо з сиром - проста страва, яка подарує величезний заряд енергії, освіжить, і звичайно ж порадує відмінним смаком. Поповнюйте свій раціон цією корисною стравою і радуйте домочадців хорошою їжею.

    Крок - 8

Оцінити рецепт