Укр
Рус
thermomix thermomix
Гаспачо Перші страви Іспанська кухня

Гаспачо з огірків

( 5.0000 5 52 2 оцінки)
45 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Гаспачо з огірків - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Іспанська кухня

Актуальні рецепти: Весна, Літо

Кухонна техніка: В блендері

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Цей суп схожий на класичний гаспачо, але без томатів і перців.

Інгредієнти

  • Сіль за смаком
  • Вода 1/2 скл.
  • Оцет яблучний 1 ст.л
  • Хліб білий 2 скиб.
  • Вершки 20 % 2 ст.л
  • Оливкова олія 1 ст.л
  • Мигдаль 3 ст.л
  • Виноград 50 г.
  • Огірок 3 шт.
  • Цибуля зелена 3 шт.
  • Вершкове масло 1 ст.л

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Глибоку, невелику каструлю помістіть на плиту, киньте в неї вершкове масло (можна розтопити масло заздалегідь і залити вже розталим) і на середньому вогні розтопіть.

    Крок - 1
  2. 02

    Киньте в розтанувше масло заздалегідь вимиту і дрібно нарізану цибулю-порей. Обсмажуйте, постійно перемішуючи, до м'якості, від 10 до 15 хвилин. Потім перекладіть на тарілку і дайте їй охолонути.

    Крок - 2
  3. 03

    Беріть великого розміру огірки (але намагайтеся вибрати сорт, в якому менше кісточок), очистіть від шкірки і наріжте на обробній дошці великими кільцями.

    Крок - 3
  4. 04

    Помістіть нарізані огірки в чашу блендера, додайте ягоди зеленого винограду (без кісточок), дрібно подрібнений мигдаль.

    Крок - 4
  5. 05

    Залийте огірки однією столовою ложкою оливкової олії, присипте крупною сіллю. Далі додайте жирні вершки, заздалегідь підготовлені хлібні кубики, залийте трохи яблучного оцту і накрийте все охолодженою цибулею-пореєм і водою.

    Крок - 5
  6. 06

    Збивайте вміст чаші блендера до однорідності, близько 1 хвилини. Потім вилийте утворену огіркову суміш на найдрібніше сито і ретельно відцідіть в миску, відокремивши невелику кількість зайвого лушпиння, яку відразу викинете. Відціджену огіркову рідину в мисці накрийте харчовою плівкою і поставте охолоджуватися в холодильник на 1-2 години.

    Крок - 6
  7. 07

    Після закінчення цього досить тривалого часу дістаньте огіркову суміш з холодильника і спробуйте на смак, якщо необхідно, додайте ще трохи оцту і трохи присоліть.

    Крок - 7
  8. 08

    За допомогою кухонного черпака або звичайної ложки розлийте третю частину огіркового супу в формочки для заморожування і відправте в морозильну камеру до повного замерзання, приблизно на 2 години (все залежить від вашої морозилки).

    Крок - 8
  9. 09

    Подавайте гаспачо з огірків в глибокій супниці, помістивши на дно заморожений кубик огіркової суміші, прикрасивши тонко нарізаним виноградом, очищеним мигдалем і гілочкою кропу.

    Крок - 9

Оцінити рецепт