Укр
Рус
Гаспачо Перші страви Іспанська кухня

Гаспачо з огірків

( 5.0000 5 516 16 оцінок)

2413 - переглядів
45 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Гаспачо з огірків - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Іспанська кухня

Актуальні рецепти: Весна, Літо

Кухонна техніка: В блендері

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Цей суп схожий на класичний гаспачо, але без томатів і перців.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Гаспачо з огірків" (на 100 грам)

  • Білки2.6 гр.
  • Жири10 гр.
  • Вуглеводи7.1 гр.
  • Калорії133 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Глибоку, невелику каструлю помістіть на плиту, киньте в неї вершкове масло (можна розтопити масло заздалегідь і залити вже розталим) і на середньому вогні розтопіть.

Крок - 1
02

Киньте в розтанувше масло заздалегідь вимиту і дрібно нарізану цибулю-порей. Обсмажуйте, постійно перемішуючи, до м'якості, від 10 до 15 хвилин. Потім перекладіть на тарілку і дайте їй охолонути.

Крок - 2
03

Беріть великого розміру огірки (але намагайтеся вибрати сорт, в якому менше кісточок), очистіть від шкірки і наріжте на обробній дошці великими кільцями.

Крок - 3
04

Помістіть нарізані огірки в чашу блендера, додайте ягоди зеленого винограду (без кісточок), дрібно подрібнений мигдаль.

Крок - 4
05

Залийте огірки однією столовою ложкою оливкової олії, присипте крупною сіллю. Далі додайте жирні вершки, заздалегідь підготовлені хлібні кубики, залийте трохи яблучного оцту і накрийте все охолодженою цибулею-пореєм і водою.

Крок - 5
06

Збивайте вміст чаші блендера до однорідності, близько 1 хвилини. Потім вилийте утворену огіркову суміш на найдрібніше сито і ретельно відцідіть в миску, відокремивши невелику кількість зайвого лушпиння, яку відразу викинете. Відціджену огіркову рідину в мисці накрийте харчовою плівкою і поставте охолоджуватися в холодильник на 1-2 години.

Крок - 6
07

Після закінчення цього досить тривалого часу дістаньте огіркову суміш з холодильника і спробуйте на смак, якщо необхідно, додайте ще трохи оцту і трохи присоліть.

Крок - 7
08

За допомогою кухонного черпака або звичайної ложки розлийте третю частину огіркового супу в формочки для заморожування і відправте в морозильну камеру до повного замерзання, приблизно на 2 години (все залежить від вашої морозилки).

Крок - 8
09

Подавайте гаспачо з огірків в глибокій супниці, помістивши на дно заморожений кубик огіркової суміші, прикрасивши тонко нарізаним виноградом, очищеним мигдалем і гілочкою кропу.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Ліниві голубці - покроковий рецепт, фото 1 Ліниві голубці 80 4 3 з 5 - детальніше -
Свиняче серце - покроковий рецепт, фото 1 Свиняче серце 35 3 3 з 5 - детальніше -
Полунична грядка - покроковий рецепт, фото 1 Полунична грядка 25 3 2 з 5 - детальніше -
Салат Чоловічий каприз - покроковий рецепт, фото 1 Салат Чоловічий каприз 40 3 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Пудинг ванільний - покроковий рецепт, фото 1 Пудинг ванільний 45 3 3 з 5 - детальніше -
Воловани - покроковий рецепт, фото 1 Воловани 35 3 3 з 5 - детальніше -
Піца домашня (дуже проста) - покроковий рецепт, фото 1 Піца домашня (дуже проста) 40 3 2 з 5 - детальніше -