Укр
Рус
Гаспачо Перші страви Іспанська кухня

Гаспачо з огірків

( 5.0000 5 516 16 оцінок)
2218 - переглядів
45 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Гаспачо з огірків - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Іспанська кухня

Актуальні рецепти: Весна, Літо

Кухонна техніка: В блендері

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Цей суп схожий на класичний гаспачо, але без томатів і перців.

Інгредієнти

  • Сіль за смаком
  • Вода 1/2 скл.
  • Оцет яблучний 1 ст.л
  • Хліб білий 2 скиб.
  • Вершки 20 % 2 ст.л
  • Оливкова олія 1 ст.л
  • Мигдаль 3 ст.л
  • Виноград 50 г.
  • Огірок 3 шт.
  • Цибуля зелена 3 шт.
  • Вершкове масло 1 ст.л
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Глибоку, невелику каструлю помістіть на плиту, киньте в неї вершкове масло (можна розтопити масло заздалегідь і залити вже розталим) і на середньому вогні розтопіть.

Крок - 1
02

Киньте в розтанувше масло заздалегідь вимиту і дрібно нарізану цибулю-порей. Обсмажуйте, постійно перемішуючи, до м'якості, від 10 до 15 хвилин. Потім перекладіть на тарілку і дайте їй охолонути.

Крок - 2
03

Беріть великого розміру огірки (але намагайтеся вибрати сорт, в якому менше кісточок), очистіть від шкірки і наріжте на обробній дошці великими кільцями.

Крок - 3
04

Помістіть нарізані огірки в чашу блендера, додайте ягоди зеленого винограду (без кісточок), дрібно подрібнений мигдаль.

Крок - 4
05

Залийте огірки однією столовою ложкою оливкової олії, присипте крупною сіллю. Далі додайте жирні вершки, заздалегідь підготовлені хлібні кубики, залийте трохи яблучного оцту і накрийте все охолодженою цибулею-пореєм і водою.

Крок - 5
06

Збивайте вміст чаші блендера до однорідності, близько 1 хвилини. Потім вилийте утворену огіркову суміш на найдрібніше сито і ретельно відцідіть в миску, відокремивши невелику кількість зайвого лушпиння, яку відразу викинете. Відціджену огіркову рідину в мисці накрийте харчовою плівкою і поставте охолоджуватися в холодильник на 1-2 години.

Крок - 6
07

Після закінчення цього досить тривалого часу дістаньте огіркову суміш з холодильника і спробуйте на смак, якщо необхідно, додайте ще трохи оцту і трохи присоліть.

Крок - 7
08

За допомогою кухонного черпака або звичайної ложки розлийте третю частину огіркового супу в формочки для заморожування і відправте в морозильну камеру до повного замерзання, приблизно на 2 години (все залежить від вашої морозилки).

Крок - 8
09

Подавайте гаспачо з огірків в глибокій супниці, помістивши на дно заморожений кубик огіркової суміші, прикрасивши тонко нарізаним виноградом, очищеним мигдалем і гілочкою кропу.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Свинячі відбивні - покроковий рецепт, фото 1 Свинячі відбивні 25 4 2 з 5 - детальніше -
Морква по-корейськи - покроковий рецепт, фото 1 Морква по-корейськи 20 2 1 з 5 - детальніше -
Салат Столичний - покроковий рецепт, фото 1 Салат Столичний 40 2 3 з 5 - детальніше -
М’ясний рулет - покроковий рецепт, фото 1 М’ясний рулет 90 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Пончики в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1 Пончики в домашніх умовах 95 3 3 з 5 - детальніше -
Бублики варені - покроковий рецепт, фото 1 Бублики варені 60 3 3 з 5 - детальніше -
Сирний соус з макаронами - покроковий рецепт, фото 1 Сирний соус з макаронами 45 1 2 з 5 - детальніше -
Фаршировані макарони - покроковий рецепт, фото 1 Фаршировані макарони 50 4 3 з 5 - детальніше -