Іспанський холодний суп гаспачо з різновидом інгредієнтів і зелені - відмінний варіант для охолодження організму в літній час. Зовсім не обов'язково суворо йти за рецептом - кожен гаспачо може бути індивідуальний, але особливий.
Глибоку каструлю помістіть на плиту, налийте в неї оливкову або рослинну олію і добре розігрійте. Далі очистіть від лушпиння і наріжте півкільцями ріпчасту цибулю, а потім надішліть її в киплячу олію і обсмажуйте, постійно помішуючи, близько 3 хвилин до розм'якшення.
Тепер додайте в каструлю, ретельно вимиту і нарізану дрібними шматками свинину (добре, якщо це буде свиняча вирізка). Продовжуйте обсмажувати, помішуючи, ще кілька хвилин.
Далі наріжте дрібно селеру і теж киньте в ємність до м'яса, додайте темну сочевицю і добре подрібнені помідори (можна використовувати томатний сік або ж навіть консервовані помідори без шкірки).
Добре все перемішайте, потім залийте все водою, щоб повністю покрити всі інгредієнти в каструлі.
Тепер рясно посоліть вміст каструлі, приперчив чорним меленим перцем, приправте паприкою і часниковим порошком, а потім знову все перемішавши, залиште страву томитися на 5-10 хвилин.
Далі додайте в каструлю кубик бульйону, закиньте кілька ложок томатної пасти. Засипте заздалегідь промитий холодною водою нут і, добре перемішавши, залиште страву томитися кілька хвилин.
Тепер на обробній дошці нашаткуйте попередньо вимиту зелень петрушки і коріандру і так же відправте в каструлю. Ще раз все добре перемішайте і залиште страву томитися на слабкому вогні десь близько години.
А самі розчиніть в неглибокій мисці з теплою водою трохи борошна до утворення однорідної негустої маси і залийте цю суміш в каструлю з киплячою стравою.
Далі закиньте в каструлю вермішель - павутинку (тонку) і, перемішавши все, залиште томитися ще на 10 хвилин до повної готовності всіх інгредієнтів.
Тепер розлийте готову страву в глибокі піали, прикрасьте нашаткованою зеленню петрушки і подавайте до столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти