Укр
Рус
thermomix thermomix
Гаспачо Перші страви Іспанська кухня

Гаспачо з м’ясом

55 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
Гаспачо з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Іспанська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Іспанський холодний суп гаспачо з різновидом інгредієнтів і зелені - відмінний варіант для охолодження організму в літній час. Зовсім не обов'язково суворо йти за рецептом - кожен гаспачо може бути індивідуальний, але особливий.

Інгредієнти

  • Вода 2 л.
  • Вермішель 1 щіп.
  • Борошно 3 ст.л
  • Коріандр 35 г.
  • Петрушка 1/2 пуч.
  • Нут 1/4 скл.
  • Паста томат 2 ст.л
  • Бульйонні кубики 1 шт.
  • Часник сушений 1/2 ч.л
  • Паприка 1/2 ч.л
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Помідор 2 шт.
  • Сочевиця 1/4 скл.
  • Селера 2 шт.
  • Свиняча вирізка 500 г.
  • Цибуля 1 шт.
  • Масло рослинне 3 ст.л

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Глибоку каструлю помістіть на плиту, налийте в неї оливкову або рослинну олію і добре розігрійте. Далі очистіть від лушпиння і наріжте півкільцями ріпчасту цибулю, а потім надішліть її в киплячу олію і обсмажуйте, постійно помішуючи, близько 3 хвилин до розм'якшення.

    Крок - 1
  2. 02

    Тепер додайте в каструлю, ретельно вимиту і нарізану дрібними шматками свинину (добре, якщо це буде свиняча вирізка). Продовжуйте обсмажувати, помішуючи, ще кілька хвилин.

    Крок - 2
  3. 03

    Далі наріжте дрібно селеру і теж киньте в ємність до м'яса, додайте темну сочевицю і добре подрібнені помідори (можна використовувати томатний сік або ж навіть консервовані помідори без шкірки).

    Крок - 3
  4. 04

    Добре все перемішайте, потім залийте все водою, щоб повністю покрити всі інгредієнти в каструлі.

    Крок - 4
  5. 05

    Тепер рясно посоліть вміст каструлі, приперчив чорним меленим перцем, приправте паприкою і часниковим порошком, а потім знову все перемішавши, залиште страву томитися на 5-10 хвилин.

    Крок - 5
  6. 06

    Далі додайте в каструлю кубик бульйону, закиньте кілька ложок томатної пасти. Засипте заздалегідь промитий холодною водою нут і, добре перемішавши, залиште страву томитися кілька хвилин.

    Крок - 6
  7. 07

    Тепер на обробній дошці нашаткуйте попередньо вимиту зелень петрушки і коріандру і так же відправте в каструлю. Ще раз все добре перемішайте і залиште страву томитися на слабкому вогні десь близько години.

    Крок - 7
  8. 08

    А самі розчиніть в неглибокій мисці з теплою водою трохи борошна до утворення однорідної негустої маси і залийте цю суміш в каструлю з киплячою стравою.

    Крок - 8
  9. 09

    Далі закиньте в каструлю вермішель - павутинку (тонку) і, перемішавши все, залиште томитися ще на 10 хвилин до повної готовності всіх інгредієнтів.

    Крок - 9
  10. 10

    Тепер розлийте готову страву в глибокі піали, прикрасьте нашаткованою зеленню петрушки і подавайте до столу.

    Крок - 10

Оцінити рецепт