У минулому помідори вважалися афродизіаком і називалися «помам д'амур» або «помада кохання», яблуко кохання. Сьогодні цей смачний червоний фрукт, який є незамінним на наших тарілках, особливо в літні дні, як і раніше, є раєм для наших смакових рецепторів, а також благотворно впливає на наш організм.
Помідори (звичайні і черрі) вимийте, просушіть і крупно наріжте ножем. Не забудьте видалити місця кріплення плодоніжки.
Нарізані томати відправте в чашу подрібнювача і злегка перебbйте.
Огірок вимийте, просушіть, крупно наріжте і відправте до томатів.
Болгарський перець (червоний і зелений) вимийте, просушіть, позбавте від хвостиків і насіння, а м'якоть наріжте великими шматочками і додайте до огірків.
Червону цибулю очистіть від лушпиння, крупно поріжте і теж відправте в подрібнювач.
Так само поступіть з часником, але це необов'язковий інгредієнт гаспачо, тому, якщо не любите часник, можете його в суп не класти.
Додайте в загальну масу вимиті листя базиліка або кінзи. Влийте оливкову олію першого холодного віджиму і оцет. Всипте сіль, мелений чорний перець і кумін. Додайте трохи води і перебийте інгредієнти до однорідності.
Покладіть в загальну масу шматочки хліба і знову перебийте. Консистенція гаспачо залежить від ваших уподобань. Якщо хочете отримати томатний суп-пюре з абсолютно гладкою текстурою, збивайте ретельно (можете навіть протерти через сито).
Спробуйте суміш на смак і, якщо потрібно, додайте спеції. Гаспачо, томатний холодний суп класичний, готовий. Подавайте його зі свіжим огірком, зеленню і хлібними грінками. За бажанням додатково збризніть оливковим маслом.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти