Темпераментним, яскравим любителям гострої пряної їжі відмінно підійде відома страва іспанської кухні - гаспачо. Це гострий, холодний суп, дуже ситний і освіжаючий, який підбадьорить в жарку пору і наситить організм необхідною енергією. Варіантів приготування цього оригінального супу можна нарахувати безліч, але сьогодні ми пропонуємо вашій увазі рецепт гаспачо без огірків, легкого, але при цьому ситного.
Приготування супу гаспачо простіше простого і не відніме у вас багато часу, оскільки не вимагає термообробки. Самий головний інгредієнт - це помідори, тому вибирати потрібно стиглі, свіжі плоди. Миємо їх і нарізаємо. Спочатку перерізуємо навпіл, а потім розрізаємо ще на чотири частини. Деякі господині рекомендують обов'язково очищати помідори від шкірки, але в даному рецепті ми пропонуємо використати їх цілими.
Зелений перець очищаємо від насіння всередині, миємо й нарізаємо на середнього розміру шматки.
Часник чистимо від шкірки.
Тепер займемося червоним гострим перцем. Саме він надає гаспачо фірмову гостроту і пікантність. Відрізаємо від нього плодоніжки, розрізаємо навпіл, виймаємо насіння і відправляємо проваритися в киплячу воду на 5 хвилин. Потім виймаємо його із сотейника і за допомогою ножа зіскоблюємо з шкірки м'якоть, яку і будемо використовувати для гаспачо.
Тепер обрізаємо на хлібі скоринку, а м'яку частину наріжемо кубиками. Не потрібно шукати якийсь особливий вид хліба, використаємо звичайний білий свіжий хліб.
Тепер всі ці інгредієнти відправляємо в чашу кухонного комбайна або ж в глибокий посуд, якщо комбайна у вас немає, і користуватися ви будете блендером. Отже, солимо наші інгредієнти і додаємо воду, тепер перебиваємо все в однорідну масу.
В кінці поступово вливаємо в суміш оливкову олію і продовжуємо збивати. Дуже важливо використовувати саме оливкову олію, саме воно надає гаспачо м'якість і аромат. У нас повинна вийти пюре образна маса ніжної структури і красивого кольору.
Цю суміш відправляємо в холодильник на 3 години, щоб вона трохи загусла і настоялась. Після цього дістаємо гаспачо і розливаємо його по тарілках або піалах, або склянках, як забажаєте, зверху можна прикрасити зеленню. Подається гаспачо обов'язково охолодженим, деякі господині додають лід, а також подають разом з хлібними грінками або сухариками.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти