Укр
Рус
Гаспачо Перші страви Іспанська кухня

Гаспачо без огірків

( 5.0000 5 511 11 оцінок)

2669 - переглядів
40 хвилин порцій - 5 складність - 3 з 5
Гаспачо без огірків - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Іспанська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В блендері

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Темпераментним, яскравим любителям гострої пряної їжі відмінно підійде відома страва іспанської кухні - гаспачо. Це гострий, холодний суп, дуже ситний і освіжаючий, який підбадьорить в жарку пору і наситить організм необхідною енергією. Варіантів приготування цього оригінального супу можна нарахувати безліч, але сьогодні ми пропонуємо вашій увазі рецепт гаспачо без огірків, легкого, але при цьому ситного.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Гаспачо без огірків" (на 100 грам)

  • Білки1.9 гр.
  • Жири3.7 гр.
  • Вуглеводи11 гр.
  • Калорії86 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Приготування супу гаспачо простіше простого і не відніме у вас багато часу, оскільки не вимагає термообробки. Самий головний інгредієнт - це помідори, тому вибирати потрібно стиглі, свіжі плоди. Миємо їх і нарізаємо. Спочатку перерізуємо навпіл, а потім розрізаємо ще на чотири частини. Деякі господині рекомендують обов'язково очищати помідори від шкірки, але в даному рецепті ми пропонуємо використати їх цілими.

Крок - 1
02

Зелений перець очищаємо від насіння всередині, миємо й нарізаємо на середнього розміру шматки.

Крок - 2
03

Часник чистимо від шкірки.

Крок - 3
04

Тепер займемося червоним гострим перцем. Саме він надає гаспачо фірмову гостроту і пікантність. Відрізаємо від нього плодоніжки, розрізаємо навпіл, виймаємо насіння і відправляємо проваритися в киплячу воду на 5 хвилин. Потім виймаємо його із сотейника і за допомогою ножа зіскоблюємо з шкірки м'якоть, яку і будемо використовувати для гаспачо.

Крок - 4
05

Тепер обрізаємо на хлібі скоринку, а м'яку частину наріжемо кубиками. Не потрібно шукати якийсь особливий вид хліба, використаємо звичайний білий свіжий хліб.

Крок - 5
06

Тепер всі ці інгредієнти відправляємо в чашу кухонного комбайна або ж в глибокий посуд, якщо комбайна у вас немає, і користуватися ви будете блендером. Отже, солимо наші інгредієнти і додаємо воду, тепер перебиваємо все в однорідну масу.

Крок - 6
07

  В кінці поступово вливаємо в суміш оливкову олію і продовжуємо збивати. Дуже важливо використовувати саме оливкову олію, саме воно надає гаспачо м'якість і аромат. У нас повинна вийти пюре образна маса ніжної структури і красивого кольору.

Крок - 7
08

Цю суміш відправляємо в холодильник на 3 години, щоб вона трохи загусла і настоялась. Після цього дістаємо гаспачо і розливаємо його по тарілках або піалах, або склянках, як забажаєте, зверху можна прикрасити зеленню. Подається гаспачо обов'язково охолодженим, деякі господині додають лід, а також подають разом з хлібними грінками або сухариками.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Шашлик з баранини - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик з баранини 35 8 2 з 5 - детальніше -
Картопля з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1 Картопля з м’ясом 80 5 3 з 5 - детальніше -
Салат Секрет молодості - покроковий рецепт, фото 1 Салат Секрет молодості 30 3 2 з 5 - детальніше -
Курячий рулет - покроковий рецепт, фото 1 Курячий рулет 60 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Шуба - покроковий рецепт, фото 1 Шуба 80 5 3 з 5 - детальніше -
Шоко-торт - покроковий рецепт, фото 1 Шоко-торт 80 6 3 з 5 - детальніше -
Тріска, тушкована в сметані - покроковий рецепт, фото 1 Тріска, тушкована в сметані 50 4 3 з 5 - детальніше -