Укр
Рус
Гаспачо Перші страви Іспанська кухня

Гаспачо без огірків

( 5.0000 5 511 11 оцінок)
2097 - переглядів
40 хвилинпорцій - 5складність - 3 з 5
Гаспачо без огірків - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Іспанська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В блендері

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Темпераментним, яскравим любителям гострої пряної їжі відмінно підійде відома страва іспанської кухні - гаспачо. Це гострий, холодний суп, дуже ситний і освіжаючий, який підбадьорить в жарку пору і наситить організм необхідною енергією. Варіантів приготування цього оригінального супу можна нарахувати безліч, але сьогодні ми пропонуємо вашій увазі рецепт гаспачо без огірків, легкого, але при цьому ситного.

Інгредієнти

  • Помідор 5 шт.
  • Часник 2 зуб.
  • Болгарський перець 1 шт.
  • Перець червоний чілі 1 шт.
  • Хліб білий 200 г.
  • Сіль за смаком
  • Оливкова олія 2 ст.л
  • Вода 70 мл.
  • Зелень 1/2 пуч.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Приготування супу гаспачо простіше простого і не відніме у вас багато часу, оскільки не вимагає термообробки. Самий головний інгредієнт - це помідори, тому вибирати потрібно стиглі, свіжі плоди. Миємо їх і нарізаємо. Спочатку перерізуємо навпіл, а потім розрізаємо ще на чотири частини. Деякі господині рекомендують обов'язково очищати помідори від шкірки, але в даному рецепті ми пропонуємо використати їх цілими.

Крок - 1
02

Зелений перець очищаємо від насіння всередині, миємо й нарізаємо на середнього розміру шматки.

Крок - 2
03

Часник чистимо від шкірки.

Крок - 3
04

Тепер займемося червоним гострим перцем. Саме він надає гаспачо фірмову гостроту і пікантність. Відрізаємо від нього плодоніжки, розрізаємо навпіл, виймаємо насіння і відправляємо проваритися в киплячу воду на 5 хвилин. Потім виймаємо його із сотейника і за допомогою ножа зіскоблюємо з шкірки м'якоть, яку і будемо використовувати для гаспачо.

Крок - 4
05

Тепер обрізаємо на хлібі скоринку, а м'яку частину наріжемо кубиками. Не потрібно шукати якийсь особливий вид хліба, використаємо звичайний білий свіжий хліб.

Крок - 5
06

Тепер всі ці інгредієнти відправляємо в чашу кухонного комбайна або ж в глибокий посуд, якщо комбайна у вас немає, і користуватися ви будете блендером. Отже, солимо наші інгредієнти і додаємо воду, тепер перебиваємо все в однорідну масу.

Крок - 6
07

  В кінці поступово вливаємо в суміш оливкову олію і продовжуємо збивати. Дуже важливо використовувати саме оливкову олію, саме воно надає гаспачо м'якість і аромат. У нас повинна вийти пюре образна маса ніжної структури і красивого кольору.

Крок - 7
08

Цю суміш відправляємо в холодильник на 3 години, щоб вона трохи загусла і настоялась. Після цього дістаємо гаспачо і розливаємо його по тарілках або піалах, або склянках, як забажаєте, зверху можна прикрасити зеленню. Подається гаспачо обов'язково охолодженим, деякі господині додають лід, а також подають разом з хлібними грінками або сухариками.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Гаспачо с клубникой - покроковий рецепт, фото 1 Гаспачо с клубникой 40 3 2 з 5 - детальніше -
Гаспачо с креветками - покроковий рецепт, фото 1 Гаспачо с креветками 50 4 3 з 5 - детальніше -
Гаспачо с сыром - покроковий рецепт, фото 1 Гаспачо с сыром 50 4 3 з 5 - детальніше -
Холодный томатный суп гаспачо - покроковий рецепт, фото 1 Холодный томатный суп гаспачо 35 2 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Украинский борщ в мультиварке - покроковий рецепт, фото 1 Украинский борщ в мультиварке 110 6 2 з 5 - детальніше -
Овощное рагу с курицей - покроковий рецепт, фото 1 Овощное рагу с курицей 75 6 4 з 5 - детальніше -
Сырный соус - покроковий рецепт, фото 1 Сырный соус 25 1 2 з 5 - детальніше -
Мармелад из тыквы - покроковий рецепт, фото 1 Мармелад из тыквы 55 3 3 з 5 - детальніше -