Укр
Рус
thermomix thermomix
Гаспачо Перші страви Іспанська кухня

Гаспачо без огірків

2048 - переглядів
40 хвилинпорцій - 5складність - 3 з 5
Гаспачо без огірків - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Іспанська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В блендері

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Темпераментним, яскравим любителям гострої пряної їжі відмінно підійде відома страва іспанської кухні - гаспачо. Це гострий, холодний суп, дуже ситний і освіжаючий, який підбадьорить в жарку пору і наситить організм необхідною енергією. Варіантів приготування цього оригінального супу можна нарахувати безліч, але сьогодні ми пропонуємо вашій увазі рецепт гаспачо без огірків, легкого, але при цьому ситного.

Інгредієнти

  • Помідор 5 шт.
  • Часник 2 зуб.
  • Болгарський перець 1 шт.
  • Перець червоний чілі 1 шт.
  • Хліб білий 200 г.
  • Сіль за смаком
  • Оливкова олія 2 ст.л
  • Вода 70 мл.
  • Зелень 1/2 пуч.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Приготування супу гаспачо простіше простого і не відніме у вас багато часу, оскільки не вимагає термообробки. Самий головний інгредієнт - це помідори, тому вибирати потрібно стиглі, свіжі плоди. Миємо їх і нарізаємо. Спочатку перерізуємо навпіл, а потім розрізаємо ще на чотири частини. Деякі господині рекомендують обов'язково очищати помідори від шкірки, але в даному рецепті ми пропонуємо використати їх цілими.

    Крок - 1
  2. 02

    Зелений перець очищаємо від насіння всередині, миємо й нарізаємо на середнього розміру шматки.

    Крок - 2
  3. 03

    Часник чистимо від шкірки.

    Крок - 3
  4. 04

    Тепер займемося червоним гострим перцем. Саме він надає гаспачо фірмову гостроту і пікантність. Відрізаємо від нього плодоніжки, розрізаємо навпіл, виймаємо насіння і відправляємо проваритися в киплячу воду на 5 хвилин. Потім виймаємо його із сотейника і за допомогою ножа зіскоблюємо з шкірки м'якоть, яку і будемо використовувати для гаспачо.

    Крок - 4
  5. 05

    Тепер обрізаємо на хлібі скоринку, а м'яку частину наріжемо кубиками. Не потрібно шукати якийсь особливий вид хліба, використаємо звичайний білий свіжий хліб.

    Крок - 5
  6. 06

    Тепер всі ці інгредієнти відправляємо в чашу кухонного комбайна або ж в глибокий посуд, якщо комбайна у вас немає, і користуватися ви будете блендером. Отже, солимо наші інгредієнти і додаємо воду, тепер перебиваємо все в однорідну масу.

    Крок - 6
  7. 07

      В кінці поступово вливаємо в суміш оливкову олію і продовжуємо збивати. Дуже важливо використовувати саме оливкову олію, саме воно надає гаспачо м'якість і аромат. У нас повинна вийти пюре образна маса ніжної структури і красивого кольору.

    Крок - 7
  8. 08

    Цю суміш відправляємо в холодильник на 3 години, щоб вона трохи загусла і настоялась. Після цього дістаємо гаспачо і розливаємо його по тарілках або піалах, або склянках, як забажаєте, зверху можна прикрасити зеленню. Подається гаспачо обов'язково охолодженим, деякі господині додають лід, а також подають разом з хлібними грінками або сухариками.

    Крок - 8

Оцінити рецепт