Цей смачний полуничний гаспачо - легкий і освіжаючий холодний суп, який буде тримати вас в прохолоді цього літа!
Для початку підготуйте всі необхідні інгредієнти для цього рецепта. Полуницю помийте холодною водою і позбавте від стебла. За бажанням можна подрібнити. Огірок, часник і червону цибулю очистіть від шкірки і лушпиння, наріжте великими кубиками. Болгарський перець покладіть на деко і відправте в розігріту до 180 градусів духовку. Запікайте близько 20 хвилин, до легкого потемніння і розм'якшення овоча. Дайте запеченому перцю охолонути близько 5 хвилин, а потім видаліть з нього шкіру, стебло і насіння.
Помістіть всі підготовлені інгредієнти в кухонний комбайн (можна використовувати блендер), залийте оливковою олією, додайте соєвий соус і розминайте до утворення однорідної густої суміші, зскрібаючи з боків чаші комбайна в міру необхідності. Додайте сіль і чорний мелений перець відповідно до вашого смаку (але не повинно бути дуже багато).
Потім налийте готову овочеву суміш в сито з сіткою і ретельно процідіть, видаливши зайві волокна і насіння. Утворену більш рідку суміш помістіть в холодильник, щоб охолодити, а самі займіться приготуванням грінок.
Для цього скибочки білого хліба покладіть на обробну дошку і наріжте дрібними кубиками.
Потім киньте хлібні кубики в глибоку миску, полийте рясно оливковою олією, додайте подрібнений часник (але сильно не нарізайте, адже в подальшому часник необхідно буде прибрати), сухий чебрець і добре перемішайте. Надішліть приправлені шматочки в заздалегідь розігріту плиту до 180 градусів і запікайте близько 5 хвилин, поки хліб не стане золотисто-коричневим і хрустким. Потім дістаньте готові грінки з духовки, видаливши часник і чебрець.
Тепер розлийте охолоджений гаспачо в 2 або 3 миски, полийте оливковою олією, посипте листям чебрецю і зверху прикрасьте грінками. Страва готова, насолоджуйтеся!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти