Укр
Рус
thermomix thermomix
Гаспачо Перші страви Іспанська кухня

Гаспачо з полуницею

40 хвилинпорцій - 3складність - 2 з 5
Гаспачо з полуницею - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Іспанська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В блендері

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Цей смачний полуничний гаспачо - легкий і освіжаючий холодний суп, який буде тримати вас в прохолоді цього літа!

Інгредієнти

  • Болгарський перець 1 шт.
  • Полуниця 500 г.
  • Огірок 1 шт.
  • Цибуля червона 1/2 шт.
  • Часник 3 зуб.
  • Чебрець 2 шт.
  • Оливкова олія 130 мл.
  • Соєвий соус 1 ст.л
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Хліб білий 2 скиб.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Для початку підготуйте всі необхідні інгредієнти для цього рецепта. Полуницю помийте холодною водою і позбавте від стебла. За бажанням можна подрібнити. Огірок, часник і червону цибулю очистіть від шкірки і лушпиння, наріжте великими кубиками. Болгарський перець покладіть на деко і відправте в розігріту до 180 градусів духовку. Запікайте близько 20 хвилин, до легкого потемніння і розм'якшення овоча. Дайте запеченому перцю охолонути близько 5 хвилин, а потім видаліть з нього шкіру, стебло і насіння.

    Крок - 1
  2. 02

    Помістіть всі підготовлені інгредієнти в кухонний комбайн (можна використовувати блендер), залийте оливковою олією, додайте соєвий соус і розминайте до утворення однорідної густої суміші, зскрібаючи з боків чаші комбайна в міру необхідності. Додайте сіль і чорний мелений перець відповідно до вашого смаку (але не повинно бути дуже багато).

    Крок - 2
  3. 03

    Потім налийте готову овочеву суміш в сито з сіткою і ретельно процідіть, видаливши зайві волокна і насіння. Утворену більш рідку суміш помістіть в холодильник, щоб охолодити, а самі займіться приготуванням грінок.

    Крок - 3
  4. 04

    Для цього скибочки білого хліба покладіть на обробну дошку і наріжте дрібними кубиками.

    Крок - 4
  5. 05

    Потім киньте хлібні кубики в глибоку миску, полийте рясно оливковою олією, додайте подрібнений часник (але сильно не нарізайте, адже в подальшому часник необхідно буде прибрати), сухий чебрець і добре перемішайте. Надішліть приправлені шматочки в заздалегідь розігріту плиту до 180 градусів і запікайте близько 5 хвилин, поки хліб не стане золотисто-коричневим і хрустким. Потім дістаньте готові грінки з духовки, видаливши часник і чебрець.

    Крок - 5
  6. 06

    Тепер розлийте охолоджений гаспачо в 2 або 3 миски, полийте оливковою олією, посипте листям чебрецю і зверху прикрасьте грінками. Страва готова, насолоджуйтеся!

    Крок - 6

Оцінити рецепт