Укр
Рус
Гаспачо Перші страви Іспанська кухня

Гаспачо з креветками

( 4.9583 4 524 24 оцінки)

2198 - переглядів
50 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Гаспачо з креветками - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Іспанська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В блендері

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Цей освіжаючий літній суп, призначений для легкого охолодження. Оливкова олія, часник, червоний перець і підсмажені креветки, завершує солодкість з полуниці. Можна додати трохи цукру, якщо томат більш терпкий, ніж солодкий. Ви точно не забудете цей смак.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Гаспачо з креветками" (на 100 грам)

  • Білки9 гр.
  • Жири5.7 гр.
  • Вуглеводи4.6 гр.
  • Калорії108 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу беремо великі м'ясисті, солодкі помідори, добре промиваємо холодною водою і на обробній дошці нарізаємо невеликими шматочками. У великій скляній ємності розімніть трохи руками помідори, щоб вони пустили сік.

Крок - 1
02

Потім поміщаємо трохи прим'яті помідори в чашу блендера (або можна скористатися кухонним комбайном) і подрібнюємо томати до однорідної, не густої маси.

Крок - 2
03

Тепер засипаємо в чашу до помідорної суміші червоний мелений перець, трохи присолюємо. Далі додаємо очищений від лушпиння і пропущений через чеснокодавку часник.

Крок - 3
04

Починаємо все ретельно змішувати до однорідної суміші. Далі зменшуємо швидкість блендера і, не перестаючи змішувати томати, поступово додаємо до них оливкову олію. (Якщо чаша блендера занадто заповнена, розділимо суміш навпіл і додамо половину оливкової олії в кожну частину.)

Крок - 4
05

Потім виливаємо утворену томатну суміш в глибоку миску, накриваємо кухонною плівкою і відправляємо в холодильник охолоджуватися на кілька годин.

Крок - 5
06

Самі займіться приготуванням грінок. Для початку включаємо духовку розігріватися до 200 градусів. Скибочки білого хліба нарізаємо довільними дрібними шматочками, поміщаємо їх в миску і, присоливши і полив оливковою олією, ретельно перемішаємо.

Крок - 6
07

Потім відправляємо шматки хліба на невеликий лист для випічки, акуратно розподіливши по всьому дну. Вміщуємо лист для випічки в заздалегідь розігріту духовку і запікаємо хліб до тих пір, поки він не стане золотистим і хрустким, близько 15 хвилин. Далі дістаємо лист з запеченими грінками з плити і відставляємо на деякий час.

Крок - 7
08

Тим часом, підготуємо креветки. Відправляємо неглибоку сковорідку на плиту, наливаємо в неї оливкову олію і добре розігріваємо. Тепер додаємо в киплячу олію очищені креветки, злегка присолюємо їх і обсмажуємо з обох боків до легкої рум'яності, приблизно 5 хвилин.

Крок - 8
09

Дістаємо охолоджену томатну суміш з холодильника, розливаємо в миски, потім прикрашаємо підготовленими грінками, присмаженими креветками і скибочками полуниці.  

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Омлет з молоком на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Омлет з молоком на сковороді 20 4 2 з 5 - детальніше -
Крильця - покроковий рецепт, фото 1 Крильця 40 4 3 з 5 - детальніше -
Салат з яловичим язиком - покроковий рецепт, фото 1 Салат з яловичим язиком 45 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

М’ясний бульйон - покроковий рецепт, фото 1 М’ясний бульйон 180 6 2 з 5 - детальніше -
Гаспачо з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1 Гаспачо з м’ясом 55 6 3 з 5 - детальніше -
Лаваш на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Лаваш на сковороді 50 1 3 з 5 - детальніше -