Укр
Рус
thermomix thermomix
Гаспачо Перші страви Іспанська кухня

Гаспачо з креветками

2015 - переглядів
50 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Гаспачо з креветками - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Іспанська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В блендері

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Цей освіжаючий літній суп, призначений для легкого охолодження. Оливкова олія, часник, червоний перець і підсмажені креветки, завершує солодкість з полуниці. Можна додати трохи цукру, якщо томат більш терпкий, ніж солодкий. Ви точно не забудете цей смак.

Інгредієнти

  • Помідор 4 шт.
  • Сіль 1/2 ч.л
  • Перець червоний мелений 1 щіп.
  • Часник 1 зуб.
  • Оливкова олія 1/4 скл.
  • Хліб білий 2 скиб.
  • Креветки 12 шт.
  • Полуниця 3 шт.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    В першу чергу беремо великі м'ясисті, солодкі помідори, добре промиваємо холодною водою і на обробній дошці нарізаємо невеликими шматочками. У великій скляній ємності розімніть трохи руками помідори, щоб вони пустили сік.

    Крок - 1
  2. 02

    Потім поміщаємо трохи прим'яті помідори в чашу блендера (або можна скористатися кухонним комбайном) і подрібнюємо томати до однорідної, не густої маси.

    Крок - 2
  3. 03

    Тепер засипаємо в чашу до помідорної суміші червоний мелений перець, трохи присолюємо. Далі додаємо очищений від лушпиння і пропущений через чеснокодавку часник.

    Крок - 3
  4. 04

    Починаємо все ретельно змішувати до однорідної суміші. Далі зменшуємо швидкість блендера і, не перестаючи змішувати томати, поступово додаємо до них оливкову олію. (Якщо чаша блендера занадто заповнена, розділимо суміш навпіл і додамо половину оливкової олії в кожну частину.)

    Крок - 4
  5. 05

    Потім виливаємо утворену томатну суміш в глибоку миску, накриваємо кухонною плівкою і відправляємо в холодильник охолоджуватися на кілька годин.

    Крок - 5
  6. 06

    Самі займіться приготуванням грінок. Для початку включаємо духовку розігріватися до 200 градусів. Скибочки білого хліба нарізаємо довільними дрібними шматочками, поміщаємо їх в миску і, присоливши і полив оливковою олією, ретельно перемішаємо.

    Крок - 6
  7. 07

    Потім відправляємо шматки хліба на невеликий лист для випічки, акуратно розподіливши по всьому дну. Вміщуємо лист для випічки в заздалегідь розігріту духовку і запікаємо хліб до тих пір, поки він не стане золотистим і хрустким, близько 15 хвилин. Далі дістаємо лист з запеченими грінками з плити і відставляємо на деякий час.

    Крок - 7
  8. 08

    Тим часом, підготуємо креветки. Відправляємо неглибоку сковорідку на плиту, наливаємо в неї оливкову олію і добре розігріваємо. Тепер додаємо в киплячу олію очищені креветки, злегка присолюємо їх і обсмажуємо з обох боків до легкої рум'яності, приблизно 5 хвилин.

    Крок - 8
  9. 09

    Дістаємо охолоджену томатну суміш з холодильника, розливаємо в миски, потім прикрашаємо підготовленими грінками, присмаженими креветками і скибочками полуниці.  

    Крок - 9

Оцінити рецепт