Гаспачо - один з найбільш затребуваних рецептів, зібраних з кухні Іспанії. Маленька чашка цього освіжаючого супу - це перше, що можна спробувати в більшості закладів цієї країни.
В першу чергу підготуйте необхідні інгредієнти цій страві. Червоний цибулю очистіть від лушпиння і на обробній дошці дрібно її наріжте.
У червоному болгарському перці видаліть ніжку і серцевину, помийте його під проточною водою і наріжте невеликими квадратами. Селеру також сполосніть холодною водою і наріжте невеликими шматками.
Чималу сковороду помістіть на плиту, налийте в неї рослинне масло і добре розігрійте на середньому вогні.
Нарізану цибулю, селеру і червоний перець відправте в сковорідку з розігрітою олією і обсмажуйте, постійно помішуючи, до розм'якшення овочів.
Потім додайте до обсмажених овочів очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник (можна його подрібнити іншим зручним для вас способом), дрібно нарізаний зелений перець чилі і продовжуйте смажити, постійно помішуючи, ще близько 3 хвилин.
Далі засипте в сковорідку червоний мелений перець, сухий кмин і орегано. Перемішайте все і томіть ще близько 30 секунд.
Тепер зніміть сковорідку з обсмаженими овочами з плити і пересипте їх в чашу мультиварки, попередньо трохи змащену маслом.
Додайте в мультиварку до овочевої зажарки консервовану, червону квасолю і гострий томатний соус.
Потім залийте вміст раніше підготовленим овочевим бульйоном і, закривши щільно кришкою і встановивши режим «Варка», залиште страву готуватися близько 50 хвилин.
По закінченні цього часу, розкрийте кришку мультиварки, добре посоліть і приперчіть вміст, і за допомогою блендера, збийте відварені овочі до однорідної густої маси.
Тепер за допомогою кухонної вилки видавіть в утворений суп-пюре сік лайма і добре все перемішайте. Гаспачо готовий.
Подавайте готову страву, розлив по тарілках, додавши сметану і прикрасивши часточками авокадо і зеленню петрушки. Насолоджуйтесь!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти