Укр
Рус
Шоколад Напої Американська кухня

Гарячий шоколад з прянощами

( 4.9600 4 525 25 оцінок)
2880 - переглядів
15 хвилинпорцій - 2складність - 2 з 5
Гарячий шоколад з прянощами - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Американська кухня, Французька кухня

Рецепти до свят: Новий рік

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Цей чудовий напій користується величезною популярністю по всьому світу, і це абсолютно заслужено, бо гарячий шоколад - це надзвичайно смачно і корисно. Так-так, саме корисно, адже він підвищує життєвий тонус, покращує настрій, сприяє поліпшенню пам'яті і роботи мозку, а також допомагає боротися з депресіями. Не дарма ж гарячий шоколад називають напоєм богів. Рецептура приготування змінювалася протягом багатьох років в пошуках ідеального варіанту. Відмінний вибір - гарячий шоколад з прянощами. Оригінальний, пікантний, насичений смак цього напою приведе вас у захват і подарує справжнє задоволення.

Інгредієнти

  • Жовток 1 шт.
  • Гвоздика 1/2 ч.л
  • Кориця 1/2 ч.л
  • Кардамон за смаком
  • Вершки 20 % 50 мл.
  • Молоко 50 мл.
  • Шоколад темний 150 г.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Процедура приготування гарячого шоколаду передбачаємо просто з'єднання всіх інгредієнтів між собою. Але якщо тільки перемішати все і розтопити - у нас вийде просто шоколадна суміш, напевно смачна, але зовсім без душі. А цей напій саме про те, як створити справжню магію. Тому до виконання простих завдань, потрібно додати ще й настрій. Щоб приготувати цей чудовий напій, нам потрібно помістити подрібнений шоколад в сотейник. Плитку шоколаду просто ламаємо на шматочки, щоб швидше розтопити.

Крок - 1
02

У сотейник також наливаємо молоко і додаємо вершки. Рекомендуємо використовувати густі жирні вершки.

Крок - 2
03

Тепер ставимо сотейник на плиту, і на невеликому вогні готуємо напій. Постійно перемішуємо вміст, щоб не підгорав. І звичайно ж в процесі приготування, не забуваємо насолоджуватися неповторним ароматом, який видає наш майбутній напій.

Крок - 3
04

Коли шоколад розтане, додаємо в сотейник мелену корицю. Ретельно перемішуємо вміст до однорідності, а потім додаємо добре збитий яєчний жовток. Ще раз все перемішуємо, тримаємо на вогні ще близько хвилини і знімаємо.

Крок - 4
05

Кардамон і гвоздику додаємо в кінці, вже в готовий шоколад перед самою подачею. Якщо ви використовуєте цільні спеції, тоді кидаємо їх в сотейник разом з яєчним жовтком. Якщо ж вони мелені, тоді посипаємо їх зверху гарячий шоколад вже коли розіллємо його по чашках. Також можна додавати ще ваніль або апельсинову цедру. Деякі зверху кладуть маршмеллоу. Гарячий шоколад з прянощами - це оригінальний, ароматний, зігріваючий напій, який володіє неймовірним насиченим смаком. Таке частування припаде до душі вашим близьким, друзям і стане відмінним приводом для теплих душевних посиденьок.

Крок - 5

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Хаш из свинины - покроковий рецепт, фото 1 Хаш из свинины 300 6 3 з 5 - детальніше -
Консервированные помидорчики - покроковий рецепт, фото 1 Консервированные помидорчики 120 1 3 з 5 - детальніше -
Пудинг творожный - покроковий рецепт, фото 1 Пудинг творожный 45 2 3 з 5 - детальніше -
Винегрет без капусты - покроковий рецепт, фото 1 Винегрет без капусты 140 4 3 з 5 - детальніше -