Укр
Рус
Бобові Другі страви Українська кухня

Гарнір з сочевиці

( 4.9677 4 531 31 оцінка)

3534 - переглядів
40 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Гарнір з сочевиці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: День Святого Валентина

Актуальні рецепти: Зима, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Цей гарнір з сочевиці - це раціоналізований підхід до індійського далу, що вимагає тільки двох спецій і тільки води, а не бульйону. Це рецепт сочевиці, який допоможе вам витягти максимум користі з декількох інгредієнтів і доказ того, що ви можете їсти чудову їжу з обмеженим бюджетом. Зробіть це з будь-яким типом сушеної сочевиці або навіть гороху.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Гарнір з сочевиці" (на 100 грам)

  • Білки3.9 гр.
  • Жири3.3 гр.
  • Вуглеводи7.9 гр.
  • Калорії83 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку обсмажте цибулю: розтопіть вершкове масло в каструлі на середньому вогні. Додайте в нього нарізану дрібними кубиками цибулю, подрібнений часник і імбир. Часник і імбир - як свіжий ідеальний, порошок є достатньою заміною - використовуйте приблизно 1 ч.л. кожного і додайте в нього порошок каррі. Повільно готуйте, час від часу помішуючи, протягом 10 хвилин, поки вони не стануть золотистими, а цибуля солодкою.

Крок - 1
02

Приготуйте спеції: включіть високу температуру, додайте в каструлю порошок каррі (порошок каррі використовуйте будь-якого виробника, адже принадність цього рецепту в тому, що вам не потрібен якийсь химерний порошок каррі, а звичайний продукт з продуктового магазину) і куркуму, перемішайте все і протоміть протягом 1,5 хвилин.

Крок - 2
03

Додайте все інше: засипте в каструлю сочевицю (сочевицю - використовуйте тут будь-яку сушену сочевицю, консерви або горох, в результаті в вашій страві буде цікавий колір, але він все одно буде феноменально смачним), залийте високої жирності молоко і консервовані томати (часточками).

Крок - 3
04

Потім засипте в каструлю кайенский перець, добре все посоліть і приперчіть чорним меленим перцем. Залийте вміст каструлі водою і ретельно все перемішайте. Доведіть до кипіння, потім надіньте кришку і відрегулюйте вогонь до низького / середнього мінімуму, щоб гарнір повільно кипів.

Крок - 4
05

Варіть сочевицю на повільному вогні протягом 30 хвилин, потім зніміть кришку і варіть все ще близько 10 хвилин, щоб зменшити соус. Сочевиця повинна бути м'якою, соус повинен бути густим і вершковим. Занадто густо, додайте води. Дуже рідко, тушкуйте при знятій кришці - швидко загусне.

Крок - 5
06

Потім додайте в каструлю нашаткований свіжий коріандр, розмішайте, потім спробуйте на смак і додайте більше солі, якщо необхідно. Подавайте чудовий гарнір з сочевиці як самостійну страву або ж з рисом басматі, посипаною великою кількістю коріандру і ложкою йогурту.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Свиняче серце - покроковий рецепт, фото 1 Свиняче серце 35 3 3 з 5 - детальніше -
Рис з овочами та куркою - покроковий рецепт, фото 1 Рис з овочами та куркою 50 4 2 з 5 - детальніше -
Трубочки в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Трубочки в духовці 90 3 3 з 5 - детальніше -
Томатний соус для піци - покроковий рецепт, фото 1 Томатний соус для піци 40 1 2 з 5 - детальніше -