Смачний і корисний гарнір з кольорової капусти відмінно поєднується з багатьма стравами. Якщо ви втомилися від одноманітності гарнірів на вашому столі, тоді сміливо беріться за приготування цвітної капусти за нашим рецептом.
Починаємо підготовку з приготування заправки для капусти. У невелику скляну або керамічну ємність влийте свіжовичавлений лимонний сік, додайте дрібно нарізаний часник і морську сіль. Ретельно перемішайте суміш ложкою.
Перед приготуванням кольорову капусту добре промийте під проточною водою і трохи підсушіть. Щоб в результаті готування не отримати суху страу, не використовуйте мляві качани, віддавайте перевагу тугим і щільним овочам. Гострим ножем акуратно розріжте качан на поздовжні скибочки товщиною приблизно 2,5 см.
Перекладіть нарізану капусту на чавунну сковороду, діаметр якої підбирайте залежно від розміру нарізаних часточок. В якості альтернативної жаровні, можна використовувати деко, застелене пергаментним папером. Намагайтеся викласти нарізану капусту в один шар. Так вона пропечеться максимально рівномірно і добре підрум'яниться зверху.
Полийте овоч підготовленим маринадом і відправте в розігріту до 230 ° С духовку. Через 25-35 хвилин, в залежності від потужності духовки, запечена капуста придбає характерний золотистий відтінок і буде готова. Перевірити готовність можна ножем. Кожен шматочок повинен легко проколюватися і бути м'яким.
Дістаньте готову страву, перед подачею прикрасьте дрібно нарізаною петрушкою, або будь-якою іншою зеленню (кропом, базиліком і т. п.), В залежності від ваших гастрономічних уподобань. Красива, рум'яна, смачна і дуже корисна страва готова до дегустації. Подавайте капусту гарячою як гарнір до м'ясних або будь-яких інших страв.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти