Ніжний і неймовірно смачний вафельний тортик до чаю без випічки і клопоту - мрія господині. З приготуванням десерту впорається навіть початківець кулінар. Смаком такі ласощі нічим не поступаються повноцінній випічці, а рецепт дозволяє легко експериментувати з інгредієнтами.
У глибоку миску викладіть варене згущене молоко. Можна використовувати готове магазинне або приготувати самостійно.
Додайте вершковий сир, який можна замінити м'яким жирним сиром. Перемішайте інгредієнти вінчиком до отримання однорідної консистенції. Готовий крем повинен бути досить густим і не розтікатися при намазуванні коржів.
З вафельними коржами також добре поєднується крем з густої карамелі і вершковим маслом або заварний крем. Візьміть велике блюдо, на якому буде зручно збирати торт, і покладіть на нього перший корж. На вафельний лист викладіть 2 столові ложки крему і рівномірно розподіліть по всій поверхні, щоб готовий торт добре просочився. Особливу увагу приділіть краям, найчастіше вони залишаються сухими.
Накрийте шар крему новим вафельним коржем. Через кожні 2-3 шари робіть горіхову присипку. На корж, змащений кремом, додайте невелику кількість праліне з фундука. Можна використовувати просто подрібнені горіхи (волоські, арахіс, мигдаль і т. д.). Кількість регулюйте на свій розсуд.
Таким способом зберіть весь торт. Верхній шар і бічну частину десерту також промажте кремом. У цьому процесі допоможе кондитерський шпатель. З його допомогою кремова маса наноситься рівномірно і гладко. Щоб готовий торт виглядав ефектно, його потрібно прикрасити. У справу піде все, що є під рукою. Залишки вафель, коржів або печива.
Край і бічну частину торта посипте подрібненим печивом. Наносіть крихти на вертикальну поверхню якомога щільніше, тоді маса не осиплеться. Надішліть десерт на 6 годин у холодильник, щоб дати йому просочитися. Перед подачею прикрасьте карамеллю, вафельними трубочками і посипанням для торта. Приємного вам чаювання!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти